Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten hogy teremthette pár...

Isten hogy teremthette pár nap különbséggel a napot és a Földet ha a napunk 5 millió éves, a Föld pedig 4,5 milliárd éves?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 21:46
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
83%
Én el tudom, de csak az igazat tudom elmondani ami tudományos. A Biblia nem tudom mit ír nektek. Az igazság az hogy minden embrió nőneműnek fogan meg, és ha a 14. hétben eléri a magzatot az "Y" kromoszóma, akkor az embrió a férfi hormonok hatására fiúvá fejlődik, ha ez elmarad akkor marad lány. Vagyis Ádám van Éva oldalbordájából. Ezer bocsánat ha megzavartam a hím soviniszta propaganda nyugalmát. :)
2012. dec. 6. 22:34
 12/38 anonim ***** válasza:
8%

Rendben, akkor legyél kis cickány meg majom meg banán, meg ami szeretnél lenni.

De ezt a mesét nekem nem adod be, hogy véletlen a nőből egy hiba folytán férfi lett (amíg még nem is létezett férfi). Meg azt sem, hogy a trutyiból véletlen lett két nem lett (pl. megálapodtak egymással ebben, mert így volt előnyős).

Persze védekezhetsz ezzel, hogy 5000 nem alakult ki, de a férfi és a nő volt az életképes, de én akkor jól kiröhöglek. Jó éjt kis lány;)

2012. dec. 6. 22:40
 13/38 anonim ***** válasza:
86%
Apám nőgyógyász, ezer bocsánat.
2012. dec. 6. 22:43
 14/38 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként nyugodtan kérdezz meg egy komoly orvost ezzel kapcsolatban, csak könyörgök ne a Bibliát.
2012. dec. 6. 22:44
 15/38 anonim ***** válasza:
91%

Üdv az iskolában!

"A kromoszómák szerepe: elsődlegesen nőies - másodlagosan férfias. A tesztoszteron termelés nélkül az embrió ‘automatikusan’ nőies jelleget kap. Más szóval: a

női nem az elsődleges, vagyis első és alapvető.

Fejlődéstörténetileg is idősebb. A férfinem

csak a megfelelő hormonok hatásának következtében alakul ki a terhességnek egy adott

időszakában. Mitologikus-költői módon kifejezve: Éva lett először, s aztán Ádám, az ő

bordájából. Egyébként a férfiaknak ezért van mellbimbójuk. A hímvessző a nő csiklójából alakul ki, a nagyajkakból pedig a két herezacskó.

[link]

2012. dec. 6. 22:52
 16/38 anonim ***** válasza:
59%

Az akvaristák tudják, hogy felnőtt xszifo nőstény is át tud alakulni hímmé, ha nincs köztük olyan.

Hát, csak higgyed a Bibliát. Ha kórságba esel, kenegesd magad jóféle füvekkel, nem kell a sarlatán, hazug nőgyógyászhoz sem menned, patanj fel egy csacsira, ne járj busszal, vonattal, repülővel. A mikrót se használd, rakhatsz tüzet fahasábból, öltözhetsz bőrökbe. Mindezeket a majmok utódai találták ki, Neked, a teremtett embernek legyen meg a büszkesége, vesd el nyugodtan, maradj istennel az Édenben. Kinek hiányzol?

2012. dec. 7. 04:03
 17/38 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Hogy lesz a tojásból csirke? Öööö....várjunk ,hogy lesz a tojás?

2012. dec. 7. 05:16
 18/38 anonim ***** válasza:
26%

Szia !

Ha alaposan megfigyeled a dolgok teremtése után mindig ott van: lett este és reggel első nap, második nap......stb.

ez az Isteni időszámítás.

A mai időszámítás a föld saját tengely körüli forgásából ez 1 nap és a nap körüli keringéséből ez 1 év adódik.

2012. dec. 7. 09:13
 19/38 anonim ***** válasza:
27%

Kedves kérdező!

A kommentjeidből azt látom, hogy ezt a kérdést te valójában azért tetted fel, hogy feldühítsd az Istenben hívő keresztény embereket és hogy Istent megkísértsd, amit alapvetően a farizeusok tettek Jézussal. Innentől kezdve nekem az a kérdésem, hogy milyen alapon bántasz meg másokat a hite szerint? Ilyen jó magyar ember vagy te?? Lehet, hogy vannak rossz tapasztalataid keresztényekkel kapcsolatban, de egyrészt nem kell általánosítani, másrészt a keresztény ember nem Isten és nem Istent kell okolni a keresztény ember hibáiért. Ki vagy te, hogy másokat megbánts ilyen szánalmas kérdéssel?? Várom a válaszodat!

2012. dec. 7. 10:06
 20/38 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok biológus, de ezt találtam:

"A hímivarsejt (spermium)

Az ember sejtjeiben az ember felépítésével, növekedésével, a szervezet működésével kapcsolatos összes információ megtalálható. Az információk egy spirálisan felcsavarodott DNS nevű anyagban találhatók, a DNS-t a sejtek magjaiban úgynevezett kromoszómapárokba rendeződve találhatjuk meg. 23 kromoszómapár található az emberi sejtben, 22 testi kromoszóma és 1-1 nemi kromoszóma, X illetve Y. Ha két X nemi kromoszóma van a sejtben, akkor nőről, ha egy X és egy Y, akkor férfiról van szó. A hímivarsejtben 23 kromoszóma található, 22 testi és egy X vagy egy Y nemi kromoszóma. Megtermékenyítéskor a petesejtben és hímivarsejtben lévő DNS állomány egyesül, így a létrejövő sejtben 23 pár kromoszóma lesz. A hímivarsejtek (spermiumok) az emberi test legkisebb sejtjei közé tartoznak, a petesejt 200 000-szer nagyobb. Az ondóürítéskor kiürülő 2-5 ml váladékban 20 millió spermium van milliliterenként. A spermiumok fejből, nyakból és farki részből állnak."

Nekem ebből úgy tűnik, az, hogy fiú vagy lány lesz, már a spermium kilövellésekor lehetne tudni, ha tudnánk, hogy melyik találja meg fogadóképesen a petesejtet és melyik termékenyíti meg. Viszont ez ellentétben áll az itt olvasott állítással, hogy "minden embrió nőneműnek fogan meg".

Ugyanis a 23 kromoszómájú hímivarsejt egyik kromoszómája vagy X, vagy Y. A nőié minden esetben Y, ami a nemi kromoszóma. Ha a hímivarsejt nemi kromoszómája Y, akkor ez találkozva az Y női nemi kromoszómával, akkor lány lesz, ha a férfi nemi kromoszóma X, ami találkozik a női nemi kromoszóma Y-jával, akkor fiú lesz. Én is így tanultam anno, de ma is ilyen információkat lehet találni a neten. Viszont akkor hazugság, hogy a nemiség kialakul a fogantatás után. Ugyanis amit én írtam, a szerint a fogantatáskor már adott a nemiség.

2012. dec. 7. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!