Igaz, hogy a Jehova Tanúi nem éneklik a magyar Himnuszt?
"mint nagyon sok ember aki nem képes megemelni azt a bizonyos hátsó részét,inkább él a séglyből,mert így egyszerűbb eltengődni."
Nem, egyáltalán nem egyszerűbb, de örülj neki, hogy van munkád, én is nagyon szeretném. Vallástól függetlenül. És itt most különben sem a munkáról volt szó, hanem a Himnuszról, és nemzeti tudatról. Még a cigányok is éneklik a magyar Himnuszt, pedig náluknál kirekesztettebb aligha van.
Szia!
Kérlek próbáld meg összeegyeztetni a :"Nyújts feléje védő kart, ha küzd ellenséggel" részt az Ézsaiás 2:4-el.
Ehhez nem kell Tanúnak lenned, elég ha a bibliát elfogadod.
Szia!
Más országokban sem éneklik.
Ézs 2:2
Lészen az utolsó idõkben, hogy erõsen fog állani az Úr házának hegye, hegyeknek felette, és magasabb lészen a halmoknál, és özönleni fognak hozzá minden pogányok;
Ez menyiben változtat a 4 vers tartalmán?
Kedves kérdező! Nem is tudtam, hogy a kenyérnek is van nemzeti identitása? De ha az a mag, melyből kikelt, egy francia-belga növénynemesítő hibridje, melyet egy amerikai kutatóintézetben hoztak létre, akkor milyen nemzetiségű a „magyar” kenyered?
Mindjárt válaszolok a kérdésedre, de előbb vagy inkább egyúttal izidorkata szövegeire is reflektálnék, mivel nagyon furcsákat ír. Nem tudom miféle „Tanúkat” kérdezget, de nagyon úgy tűnik, hogy nincs a helyzet magaslatán a „riportalanyai” megválasztásakor. Jehova Tanúi ugyanis pontosan tudják, hogy értelemszerűen sehol a világon nem éneklik a nemzeti himnuszt, nem hódolnak semmiféle nemzeti jelkép előtt!
A 13-s válaszolónak: nem Jehova Tanúi szokása az, hogy „kiragadnak” egy verset a szövegkörnyezetéből, amivel esetenként megváltoztatják annak a szakasznak az értelmét, ezt hamisan pont azok állítják, akik ezt teszik. De ez azóta így megy, mióta „feltalálták” az írást.
(Ézsaiás 2:2) „És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek.”
Kedves válaszoló, a 16-s hozzászólásoddal rátapintottál a lényegre, mert szerintem – és Jehova Tanúi szerint ez most van! A próféta azt mondja, hogy „az Úr házának hegye”, vagyis a tiszta imádat, ’erősen fog állni, hegyeknek felette’, és „magasabb lészen a halmoknál”. Mikor kell beteljesednie Ézsaiás próféciájának? „Az utolsó időkben.” Az Újfordítású revideált Biblia szavai szerint „az utolsó napokban”. A mai világesemények pedig ujjlenyomatszerűen bizonyítják, hogy az utolsó napokban élünk.
Jehova Tanúi a semlegesség alapelvére hivatkozva semmilyen nemzeti himnuszt nem énekelhetnek. Kivéve esetleg: nem nemzeti himnusz minőségben ugyanazt a 'műalkotást' elénekelhetik.
A magyar himnusz számukra kétszeresen is tilos: mivel nemzeti imádság.
Nem imádkozhatnak együtt nem Tanúkkal. "vallásköziség" lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!