Vajon az időt és a végtelent Isten teremtette?
Semmi, csak érdekel ez a kérdés.
Mivel számomra is sok érdekességet rejt, érdekel a vallásosak véleménye, de mindenki másé is.
Tévedés, az egyenlítői sugár a hosszabb, ez okozza a precessziót, a Föld tengelyének körbefordulását 25700 év alatt.
Mint tudott, a Föld tengelye a Földpálya síkjával 23 fok 27 perc szöget zár be.
Az egyenlítői átmérő 43 km-el nagyobb, mint a sarki.
Egyébként a Föld kissé körte alakú. Délen 25 m-rel, északon 20 m-rel van az ellipszoid szintje alatt, felett.
Más helyen is van torzulás, pl:
Indiától délre -100 m , Uj Guineánál +80.
Illetve az egyenlítő zár be ekkora szöget a pályasíkra, vagyis a tengely a merőlegesre.
Bocs.
Kérdező a 70-s beírásoddal egyetértek. az igazság az, hogy tulajdonképpen nem is a mi dolgunk lenne ezen filózni, de amióta szembesültem" a Földünk belsejével, azóta bármit végzek és valamiféle fizikai változást idézek elő, akár a krém esetébe, újra ezen filózok, mert annyira nem igaz amit a geológusok ma hisznek és tanítanak.
Emlékszem "ott voltam" egy széles repedés okozta szakadék szélén, és szinte beleláttam a föld gyomrába. S az amit a közepénél tapasztaltam,hát... csak arra tudtam gondolni; uramisten, belülről kifelé haladva izzik át a földünk. Tehát nem az lesz majd a legnagyobb veszély hogy óceáni szigetek tűnnek el belseje.
Ha nem a deformáció okozta változás, a tengelye körüli forgás-sebesség okozta Tér-feszültség változhat meg, és a víz felfelé nyomódása illetve a belső masszáról ugyan ez feltételezhető-- szóval inkább az északi népek vannak veszélybe. --Hisz már ma is rengeteg ott forró gejzír és a vékony kéreg, alatta vulkanikus anyaggal s akkor nem is számítva azt, hogy mennyi metán lapulhat a kéreg és a izzó lemez, vagy láva massza között?
Tulajdonképpen-- az hogy ilyesmin filózok, részemről tulajdonképpen nevetséges- hisz semmi és senki vagyok és élni se fogok akkor... még is annyira féltem az életet, mert nem bízok a geológusokban, főleg nem a szerkentyűikben, ami bizonyos értelemben alkalmatlan az előre érzékelésben. Minden földrengést ha kicsi ha nagyobb, megelőz több nagy tömegű energia - belső erő okozta - átvonulás. S minden egyes energia tömeg hatalmas méretű! Hogy- hogy nem képesek észlelni?- akkor csak az a szeizmográf vagy mi a frász, amit használnak nem jó?
De ugyan így a föld anyagának belső szerkezete,rétegződése se olyan ahogy ők képzelik... akkor eleve a következtetéseik se lehetnek igazak-- S ez iszonyú veszélyt jelent az emberiségre, de az egész élővilágra hisz végső soron, egyik tartja életben a másikat!
De eltértem nagyon a kérdésedtől bocsi-- ime; földi értelemben mindenképp az ember által képzelt és elnevezett, Isten teremtette az időt.
De a végtelen Térben, attól tartok nem lesz idő, ha a Térfeszültséget alkotó energiák, túl nagy ívet rajzolnak. Túl nagy lesz közte az ÜRES-TÉR.
"Vajon az időt és a végtelent Isten teremtette?"
- Nem. A végtelen teremtette Istent (helyesen: isteneket), az idő az csak melléktermék.
A felett kérdésre -- A végtelen Teret nem Isten teremtette!
Viszont az IDŐT egy adott bolygón a bolygó által keletkezett isteni ERŐK teremtették, mint Tér-feszültséget.
Két isteni Energiája van minden aktív bolygónak vagy is mindegyiknek saját isteni Energiája van. Igy Földünknek is.
A két Energiának egymást keresztező, lapozó mozgása teremtette meg a bolygó IDŐ-t.
Mint ahogy az életben található két lélek energia egymást lapozó mozgása biztosítja a testen belüli biológiai-időt.
Isten, ahogy az ember elnevezte az általa megérzett Teremtőt, nem valami személyes istenség, hanem a saját bolygónk két gigantikus energiája! Tudatossá vált Energiák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!