Vajon az időt és a végtelent Isten teremtette?
Semmi, csak érdekel ez a kérdés.
Mivel számomra is sok érdekességet rejt, érdekel a vallásosak véleménye, de mindenki másé is.
Visszaolvasva-- úgy értelmeztem, hogy valamiféle emberi-tudományos okoskodás van az idő értelmezésében.
azt írtad kérdező kimetszve";a mozgás sebessége képet adhat az időről.
ez afféle ember általi szándéka annak, hogy matematikailag meghatározni tudjuk valaminek a távolságát, vagy a távolság ismeretében a sebességet illetve a adott sebességgel megtett távolságot, mennyi idő alatt tettük meg.
De ez az időmeghatározása az embernek csak spekulatív, amit Nap körüli Föld forgáshoz, illetve gyártott naptári-évhez valamit, a maga által gyártott óraszerkezettel meghatározott, és szintén a maga által gyártott időhöz igazit!
most nem azt állítom hogy ez az időmeghatározásos axióma egyvelege nem jó és nem válik be a gyakorlatban, csupán azt gondolom, hogy nem ez az IDŐ.
Itt szó volt az aszteroidán levő időről --még bolygók is vannak körülöttünk amelyek valószínűleg egyáltalán nincs idő!
Mert a valódi létező nagy IDŐ keletkezéséhez, egy belsőleg és energetikailag érett bolygónak kell lennie-- mint a Földünk vagy a Szaturnusz. Akkor létezhet a felszínen olyan Térfeszültség, amely a valódi időt biztosítani képes--
miért fontos? Azért, mert az élet csak az ilyen Térben képes keletkezni, élni, létezni!
Megmondom az öszintét:Nem hiszek istenben. A válaszaidból ítèlve én azt fogtam fel hogy te mindent megpróbálsz valmi tág fogalomhoz kötni és nem megmagyarázni.
Az én elméletem: Az univerzum (logikusan véve minden ami létezik/érvényesül a realitásban) az önmagához kèpest (nem vizuálisan tessék elkèpzelni) zárt rendszert alkot amiben minden ember által definiált logikai (a realitásból leszürt dolgok) állapotuk visszahat egymásra. Ez megmagyarázza az energiamegmaradás törvényét. Ès elképzelhetõ az is hogy minden reakció önmagába visszatérõ.Ez az egész elszigetelt komplex rendszer képes megmaradni hiszen minden függ a többi másiktól. PL: képzeld el hogy az univerzumból bármelyik erõhatást kivehetnéd...azonnal romba dõlne ez az egész mivel minden ami létezik erre az alapra épül.A tér:Alapvetõen a tér 3 kiterjedésbõl áll. Mindhárom kiterjedés fogalmazza meg (önmagán kívül) a másik kettõt,és ha bármelyet megszünteted a többi sem fog létezni. A 3 irányvonalnak van egy érdekessége, az hogy mindhárom vonal merõleges egymásra. Lehetetlen olyan vonalat betenni a rendszerbe amely mindháromra merõleges lenne. A tér úgy alakult ki hogy az energia nagy területen koncentrálódott mivel a semmiben nemvolt bármi aminek lett volna tömege az anyag alkotórészén kívül. így egy idõ után olyan sûrû lett az anyagcsomó hogy önmaga középpontjából mindhárom irányban nagy sebességû kiterjedést végzett, így az energiaszintje elérte azt a határt hogy 3 iránypontos foglalási területet vegyen fel. Ha nagyobb energiaszint lett volna elképzelhetõ lenne hogy most a 4. dimenzióban élnénk. Az idõ: Az idõ nem más mint az anyagok térben történõ kihatása a másik anyagra és legvégül önmagukra... a folyamat visszafordítható azaz az idõutazás lehetséges...Paradoxonok? Nincsenek! A világmindenség nem szereti õket XD. Igazából ha visszautazunk az idõben ès csinálunk valamit akkor az érvényesül és egyszerûen ugyanahoz a jövõhöz fog vezetni, mert a múltban történt változtatással tettük teljessé az okozatot. Valami pedig tudható hogy nem sikerül mint pl megölöd magad,hisz itt vagy... lusta vagyok töbett irogatni mert tabletrõl irok...
az én véleményem az hogy kiterjedése csak az anyagnak van, és egyik anyagi tömeghez képest, a kisebb anyagnak
A Térben magában nincs egyetlen dimenzió se legfeljebb a geometriai-térben, vagy egy anyaghoz, bolygóhoz viszonyítva.
Az energia megmaradása se igaz, mert vagy van energia vagy nincs energia. Ezt még Einstein is belátta.
Aztán azt írtad---""semmiben nemvolt bármi aminek lett volna tömege az anyag alkotórészén kívül. így egy idõ után olyan sûrû lett... stb....""
szóval valamiféle Bumm elméletet akartál ezzel kifejezni aminek köszönhetően alakult ki csak a 3 dimenzió--ha nem igy történt volna akkor szerinted 4 dimenzió lenne.
Kezdjük azzal hogy már eleve a hírős Bumm elmélettel is vitatkoznék-- a dimenzió fogalmát, mint hosszúság szélesség, magasság, vagy épp út-tömeg-sebesség azt az ember találta ki és nem Bumm hozta létre-- a negyedik dimenzió, mint IDŐ is, csupán Einsteini matematikai segéd eszköz és semmi köze a Bumm-hoz vagy a primitiv"szimpla anyaghoz.
Lehet hogy számítógépes programmal visszamehetünk az időben-- de a valóságba ez soha nem fog megtörténni, mert megvalósíthatatlan-- még az univerzumban se valósítható meg ahogy a csillagászok fantáziálják.
Nagyon szépek, komolyan, azok a számítógépes geometriai szimulációk ahogy fantáziájukkal megalkották az univerzumi a dimenziókat-- tényleg szépek-- de semmi realitása nincs és soha nem is lesz. Ha van idő bárhol az univerzumban egy-egy bolygón annak az ideje a sajátja a saját energiájának alkotása, mint Térfeszültség--- ahogy kilépünk abból a sugárzónából az idő úgy válhat semmisé.
Ha kilépnék a Földről jó messzire majd egy derékszögű úttal vissza felé levágnánk az utat és visszatérnénk a Földre, gondolván visszatértünk a múltba, akkor tapasztalnánk, hogy amennyi idő eltelt az űrhajón elhelyezett, (de még a földön beállított) atomórán, ugyan annyi idő telt volna el a Földön ez idő alatt, és bizony csak előre.
Leszámítva azt a csekélységet, hogy az űrhajón, valamint a szabad Térben bizonyos mértékben még lassulhat is az idő a földi-haladásához képest-- szóval inkább az űrhajós maradna elkésve a múltban a földi idő múlásával szemben.
az én véleményem az hogy kiterjedése csak az anyagnak van, és egyik anyagi tömeghez képest, a kisebb anyagnak
"A Térben magában nincs egyetlen dimenzió se legfeljebb a geometriai-térben, vagy egy anyaghoz, bolygóhoz viszonyítva." Igen a térben nincs Semmilyen dimenzió viszont szerintem a tér maga a dimenzió...
"Az energia megmaradása se igaz, mert vagy van energia vagy nincs energia. Ezt még Einstein is belátta."
Én ezt arra értettem hogy amennyi energia van (és nem az hogy nincsen) az meg fog maradni legfeljebb más formában (Newton törvényei)
"szóval valamiféle Bumm elméletet akartál ezzel kifejezni aminek köszönhetően alakult ki csak a 3 dimenzió--ha nem igy történt volna akkor szerinted 4 dimenzió lenne."
Csak feltevésként írtam a 4. dimenziót hogy mi lett volna HA, egyébként rengeteg elmélet van.
"Kezdjük azzal hogy már eleve a hírős Bumm elmélettel is vitatkoznék-- a dimenzió fogalmát, mint hosszúság szélesség, magasság, vagy épp út-tömeg-sebesség azt az ember találta ki és nem Bumm hozta létre-- a negyedik dimenzió, mint IDŐ is, csupán Einsteini matematikai segéd eszköz és semmi köze a Bumm-hoz vagy a primitiv"szimpla anyaghoz."
Azért találta ki az ember hogy megértse mert ha semmit sem definiálunk/építünk köré logikát nem értjük meg most lehetne vitatkozni hogy most egy másodperc lehet ennyi vagy inkább ennyi de fölösleges.
"Lehet hogy számítógépes programmal visszamehetünk az időben-- de a valóságba ez soha nem fog megtörténni, mert megvalósíthatatlan-- még az univerzumban se valósítható meg ahogy a csillagászok fantáziálják." Miért megvalósíthatatlan? Talán gyakorlatban még igen. Elméletben meg még nem vagyunk olyan szinten.
"Ha van idő bárhol az univerzumban egy-egy bolygón annak az ideje a sajátja a saját energiájának alkotása, mint Térfeszültség--- ahogy kilépünk abból a sugárzónából az idő úgy válhat semmisé."
Miért válna semmisé? Ugyanúgy MINDEN anyag vagy energia vagy bármi, fizikai állapotát megtartva időben mérhető marad mert az anyag is mozgást végez...még létezik
"Ha kilépnék a Földről jó messzire majd egy derékszögű úttal vissza felé levágnánk az utat és visszatérnénk a Földre, gondolván visszatértünk a múltba, akkor tapasztalnánk, hogy amennyi idő eltelt az űrhajón elhelyezett, (de még a földön beállított) atomórán, ugyan annyi idő telt volna el a Földön ez idő alatt, és bizony csak előre." Hmmm... szóval az idő maximum csak megállhat...értem de biztos hogy létezik rá más módszer.
65/
Írod--"Miért válna semmisé? Ugyanúgy MINDEN anyag vagy energia vagy bármi, fizikai állapotát megtartva időben mérhető marad mert az anyag is mozgást végez...még létezik
Amit most írtál, az földi értelemben, az ember által kitalált, megalkotott idő... az ember mint Te is, azt gondoljátok a karórán levő idő az igaz-- holott azt az ember gyakorlatias életének beosztására találta ki-- ilyen volt a napóra, a hold állása utáni idő meghatározás, visszamenőleg egészen a legelső naptárig.
Amiről én beszélek azt egy értett bolygónak energiái teremtik meg, mint Tér-feszültséget. Ehhez alkalmazkodva létezik az élet.
Ha eltávolodunk a felszíntől akkor a Térfeszültség megváltozik és visszahat az élő szervezetre de még a karóra szerkezetének mozgására is. PL a felhők magasságában és afelett az idő gyorsul a felszíni időhöz képest-- ha még jobban eltávolodunk akkor pedig lassulni fog-- ha pedig kilépünk a Földnek kisugárzásából akkor attól tartok megszűnik az idő-- s az életműködése vagy megszűnik vagy megáll benne az élet-idő és komába kerül, de az lenne a csoda, megállna benne az idő úgy hogy nem öregedne!
Tehát mint Te is, az emberek általában NAGY energiák egymást lapozó mozgása teremtette LÉTEZŐ TÉR-FESZÜLTSÉGEK ÁLTAL ALKOTOTT IDŐT, összetévesztik a maguk alkotta óra- szerkezet mutatta idővel.
Vagy is Hiába mozog az aszteroida, hiába működik izzón a Napunk, hiába mozognak forognak körülette a bolygók, egyiknek sincs a felszínén IDŐ attól tartok, mert nincs maga alkotta Két Energiája, amely szabályosan egymást metszve mozog, kisugárzik, Térfeszültséget teremtve
Mint ahogy se a Marson és semmilyen élettelen bolygón nincs idő! Tehát alkalmatlan az életre.
Igen kell találni valami megoldást, hogy az űrhajókban valamiképp IDŐT hozzanak létre. Ezt annak idején 6-év kb meg is írtam a NASA -nak. Amikor olyan vehemenciával készülődtek a Marsra--Ajánlottam hogy nem ártana ha a Lajta kutya kísérletet ismételnék meg először, mint hogy az űrhajósok belehaljanak a fene nagy sietségbe.--- hogy aztán miért és hogy, de fura módon leálltak az állandó készültséggel...."szöget ütöttem a fejükbe?"
Ha viszont rájönnének arra, miképp alkotnának időt az űrhajó belsejében akkor azt is megoldanák egy kalap alatt, hogy nem kellene repdesniük ide-oda, hanem két lábon járhatnának vagy legalábbis ugrálnának-- mint annak előtte a Holdon.
És akkor válaszolnék tzolkonak is, hogy a Földön az IDŐT az emberek által elnevezett, ISTENI ENERGIÁK teremtették.
A Szaturnuszon viszont,hiába keletkeztek isteni energiák-- maradtak csak primitív, gigantikus Energia.
viszont ott szintén van IDŐ-- csak kérdés, milyen a sebessége, és mekkora a feszültsége? Mennyit határozhat a méret és az energiák feszültsége, nagysága?
Persze mint ahogy kérdező is írta, létezik az atomban is idő vagy is, az anyagon, elemen belüli idő-- vagy mint a sejtek ideje, vagy a sejtek alkotta testen belül keletkezett idő.
Mert mindent por és energia alkot-- az energia két pólusának mozgása, illetve rezgése. De ez zárt-időnek számít amit befolyásolni képes a külső környezeti hatás-- felbomlik, vagy épp elpusztul.
Azt írtam 68/ hogy az olyan aktív bolygónál mint a Föld vagy a Szaturnusz-- vagy is van gravitációs kisugárzása és van mágneses kizáródása.
Na már most a gravitációs erő -bár még nem határozták meg de létezik-- kisugárzik a Föld anyagából mint Tér-energia ezzel ellentétes lapozó" mozgásként sugárzik ki a mágneses-energia- ezek alkotják a normál időt, mint Térfeszültséget a felszín közelében,- és ehhez igazodik a biológiai idő is.
Ha bármelyik energia megszűnik kisugározni, akkor a valódi Tér- idő egy helybe topogna. ez hasonlítható az emberi életnél az olyan koma állapotra, amiből soha nem tér vissza.
Tehát ezért fontos ismerni mi a valódi IDŐ?-- ugye gyakran mondogatják a tudósok hogy megfordulna a magnetoszféra iránya ecetera-- ez nem egyszerűen megfordulást jelentene hanem az élet többségének pusztulását-- mert nem megfordul a mozgásának iránya, hanem visszahúzódna a legtöbb s talán ha egy vékony mágnes plazma réteg ha maradna a felszínt bevonva. Tehát mind az az élő világ amely nem férne be az elpusztulna-- az időjárás durva megváltozását már nem is említve.
A szabad űrben esetleg a csillag kisugárzása ad gravitációt de mágneses plazmája csupán a Naprendszer legvégén van, mint valami burok-- mint az emberi testet is körbezárja egy utolsó mágneses szálrendszer formába igazitva---igaz "lefércelten"
igy lehet a galaxis körül, de az univerzumunkat is bezárhatja-- mert bizonyos értelemben ismétli önmagát az atomok alkotta törvény.
Pl ma kb 24 órát mérünk egyetlen napra- ennyi idő alatt fordul meg a földünk.
Ha viszont én krémet habosítok egy alul felül lezárt hengerben, akkor a krém a forgás következtében csak szélességben fog tudni szétterjedni.mert a teteje nem engedi felfelé terjedni.
A globális felmelegedés következtében ugye olvad a Sarkokon a jég elég drasztikusan, és emelkedik a vízszintje egyesszigetekről szigetről a lakosság már elkezdett kitelepülni, mert a óceán elönti azt a szigetet.--gyakran halljuk hogy az alacsonyabb partokat majd ellepi a víz, mert ugye az egyenlítőnél és attól lefelé és fölfelé 30 fokban valóban emelkedik a vízszintje.
******Viszont megfigyeltem ha magasabb üvegedényben habosítom azt a krémet, a forgás a a lágy anyagot habot fölfelé kezdte nyomni és a edény oldaláról eltűnt egyre magasabbra felment hab és a forgás szinte felgyorsult, mert az a nagy tömeg hosszába felfelé eloszlott...*****
Tehát ha a felmelegedés folytatódik és eltűnnek a sarkokon a jég alkotta-fedőlapok, akkor bizony északra fog felnyomódni az óceán vize, és a Föld tengely körüli forgása felgyorsulhat-- vagy is nem 24 órásak lesznek a napok hanem sokkal rövidebbek és az óceáni szigetvilágok lakóinak-- már nem attól kell félniük hogy eltűnik a szigetük, hanem a tömeg-deformáció, a föld-forgási sebességének gyorsulása miatt bekövetkező változások miatt.
ami pedig még veszélyesebb, hogy a óceán alatti rengeteg repedés és tűzhányó felett, ahol szinte belátni a földgyomrába is,- Sokkal kevesebb lesz az óceáni hűtő-viz!
Amely eddig is alattomosan melegedett alulról, mert a Földünk belülről- kifelé haladva forrósodott át az idők folyamán!! EZ A LEGNAGYOBB VESZÉLY!!
Kedves mami!
A jégsapkák a sarkokon valójában szintén vízből állnak, fagyott állapotban. Kissé kiemelkednek a tengerszintből, de nem túlságosan, hiszen nincsenek ott magas hegyek.
Vagyis valójában ha elolvadnak, az óceánok vízszintje picit megemelkedik. Ez nagyon csekély, talán tizedmilliméteres növekedés, nem számít.
A probléma ott van, hogy ez mind édesvíz és a tengerek sókoncentrációja megváltozik.
Az egyenlítő melegét a tengeráramlatok (Golf) szállítják északra, ezek leállhatnak, és így akár paradox módon a globális felmelegedés jégkorszakot is okozhat. (a tengeráramlatok a sókoncentráció egyensúlyán alapulnak)
Mindettől függetlenül, jelzés szerepe is van, hiszen belátható, hogy ha olvadni kezd az a jégtömeg, ami több tízezer éve (esetleg sokkal több) biztosan ott van, az nem hiába történik. Az éghajlat drasztikus változására utal. Egy csekély páramennyiség is döntően befolyásolja az éghajlatot, akár ma nem ismert folyamatok keletkezhetnek. Borzalmas viharok, hurrikánok, mindent elmosó esők.
A mezőgazdasági zónák elpusztulása embermilliók éhhalálát okozhatja, mindenképpen káros folyamatok keletkeznek.
A Föld tengelyforgása valóban nem egyenletes, amelybe a hold gravitációs hatása dominál főként, árapályt keltve (apály, dagály), de ez csak atomórával kimutatható ingadozás és periodikus. A forgási sebesség más erőknek köszönhető, azok megváltozása nem valószínű ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!