Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Szerintetek hogyan...

Ateisták! Szerintetek hogyan alakult ki az élet?

Figyelt kérdés

2012. nov. 12. 17:19
1 2 3 4 5
 11/49 Salx Narval ***** válasza:
64%
Nem tudom. Cifrázhatnám a dolgot, de fogalmam sincs. A földi élet kialakulása szerintem is az aminósavak megjelenésével és az ideális környezeti viszonyok kialakulásával kezdődött, azt viszont már megint csak találgatni lehet, hogy itt alakultak ki, vagy esetleg az univerzumból kerültek ide. Azt, hogy isten, idegen lények,vagy egy egyetemes intelligencia, által teremtődött a földi élet, hát, szerintem nem. Úgy vélem ha így lenne, akkor erre kézzel fogható bizonyíték is lenne.Nem látok logikát abban, hogy a teremtő, törvényeket szab, de csak hihetjük a létezését. Gondolkodtam, hogy mit is írjak, mi áll legközelebb hozzám, de az-az igazság, hogy fogalmam sincs hogyan és miből alakult ki az élet.
2012. nov. 13. 01:39
 12/49 anonim ***** válasza:
36%

Én ugyan nem vagyok ateista, de a személyes, és előre tervező alkotó isten- fogalmát elvetem, mert csak egy fikció, egy misztikum, amit az emberi elme alkotott az idők folyamán. tulajdonképpen olyan szép mese, amely azt is megmutatja miképp fejlődött a primitívtől egyre nagyobbá az ember fantáziája.

Viszont létezett egy Teremtő aktus, ami először véletlen majd játékos, tanuló volt, majd a második Teremtő aktusnál egyre szebbé és tökéletesebbé vált, mint futó,egymást követő, pillanatok alatt zajló Energetikai Teremtés volt.

Na persze ehhez az lenne a legfontosabb, hogy az ember meghatározza végre, hogy mit is jelent tulajdonképpen az Isten fogalma.

2012. nov. 13. 18:06
 13/49 anonim ***** válasza:
10%
A kereszténységben Isten túl hatalmas ahhoz hogy egészében megismerjük. De úgy tudnám definiálni, hogy az a 3 de egylényegű személy amit a Biblia Jézusnak, Atyának és Szentléleknek hív.
2012. nov. 13. 22:19
 14/49 Szédeli Norbert válasza:
75%

Kezdésnek olvasd el ezt:

[link]

2012. nov. 14. 12:09
 15/49 anonim ***** válasza:
17%

Igen Norbert-- Richard Dawkins rt egy két örült elméletet, a fantáziája egy begyöpösödött lepke kutatóhoz illik írt már reprikátorok befolyásolják az életet és birtokolják még az emberi tudatot is mert az ember is csak a rapszolgái ezeknek a repiknek" most a „önzés” biológiájáról sóderol, ami nyilván való ha csak az emberi fajt nézzük és most a RNS és DNS re fogja, de semmi nem támasztja alá az élet születési teóriáját, szárnyalni szárnyalnak a gondolatai, de hát istenem, eltanulta a lepkéitől...c...c - mert az élet egoizmusát teljesen más okok hozták létre.

Ennél az elméletnél még az evolúciós elmélet is jobb, ésszerűbb az legalább az életnek saját önfenntartó és változó képességére rávilágít mindenféle sóderolás helyett.

2012. nov. 14. 23:09
 16/49 anonim ***** válasza:
49%
töftöftöf inkább ne definiáld a vallásoknak ezt marhaságát, egyébként se tudnád, mert legfeljebb Jézust lehetne elmagyarázni, aki ember volt és meghalt, mint mindenki más(!) de Isten-t vagy a NEM létező szent-lelket azt aligha.
2012. nov. 14. 23:14
 17/49 anonim válasza:

A nagy bumm... Mondok egy példát: vegyél egy tizta edényt, önts bele vizet, rakd a napra pár hétre és meglátod, hogy bealgásodik. ha év milliókig hagynánk ott (a kiszáradást most ne firtassuk) biztos lehetsz benne, hogy kimászk belőle valami :D

A másik dolog meg hogy vallás és tudomány már nem annyira ellentétes dolgok, mint pl a közékorban. Megégették azt aki azt merészelte mondani, hogy a föld nem lapos! MA a Vatikánnak SAJÁÁT CSILLAGVIZSGÁLÓJA VAN!!! De ez már nem a kérdéshez tartozik, ne kalandozzunk el.

2012. nov. 17. 12:33
 18/49 anonim ***** válasza:

"Úgy négymilliárd évvel ezelőtt önmaguk lemásolására képes molekulák tűntek fel az őstengerek vizében."

Igen. Igen. Mindig csak az első lépést nehéz kitalálni. Onnantól már megy...

2012. nov. 17. 20:18
 19/49 anonim ***** válasza:

Való igaz a Vatikánnak saját tudósai vannak. S nem átkoztak ki, de nem is vetettek se börtönbe se máglyára azért, amit írtam nekik pár éve, amiben megcáfoltam egy két dolgot a bibliából és a többi vallásból illetve, a tudományos megállapításokból. -- Ugyanakkor leírtam és meghatároztam a lét fogalmát és az isteni Teremtő Erőket és az ember két lelkét.

Az elég hosszú dolgozatomat" megköszönték és mint írták a könyvtárukban méltó helyre elhelyezték átgondolásra.

S valamiért nem tudom miért, s honnan tudta meg, de a magyar püspökünk is megköszönte a Pápának küldött levelem.

2012. nov. 17. 22:08
 20/49 anonim ***** válasza:
0%

De nem értek egyet az egyetlen univerzumi Bumm elmélettel-- az életkeletkezéshez csak a Földünknek és a benne keletkezett hatalmas Energiának, amely valamikor, amikor életre kelt" a bolygónk a felszínt súrolták egymást keresztezve, aminek feszültsége felbontani volt képes a primitív anyagot és elektro-mágneses feszültségével, elektrokémia reakciókat előidézve, megalkották az élet kezdemények világát amit aztán mindig tovább módosítottak, spontán, játékosan, tanulón, majd a második Teremtő aktusnál, már tudatos Létezőként, mint Isteni Teremtő Energiák.

Hát valahogy így történt nagyon- nagyon röviden fogalmazva.

2012. nov. 17. 22:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!