Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Szerintetek hogyan...

Ateisták! Szerintetek hogyan alakult ki az élet?

Figyelt kérdés

2012. nov. 12. 17:19
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
88%
Én nem vagyok ateista, de a fizikai, kémiai, biológiai evolúció eredményeképpen. Ezt oktatják az oskolában is, biztos, hogy te is ismered, ha jártál suliba.
2012. nov. 12. 17:39
 2/49 anonim ***** válasza:
100%
Olyan óriásmolekulákból, amelyek képesek voltak önmagukról másolatot készíteni. Jelenleg ezt tartom a legésszerűbbnek, de nyitott vagyok más megoldások felé is.
2012. nov. 12. 17:40
 3/49 A kérdező kommentje:

Nem provokálni akarok. Elfogadom, hogy nem hiszel Istenben.

De érdekel, hogy egy hatalmas robbanásból hogy alakulhatott ki az élet.

2012. nov. 12. 17:55
 4/49 anonim ***** válasza:
92%
nekem ezt pont egy pap magyarázta el pár éve aki nagyon értett a biológiához :D isten szóba se nagyon került.
2012. nov. 12. 17:55
 5/49 anonim ***** válasza:
valami evolúció szerűségben hiszek.de ha a tudósok sem tudják,hogyan alakult ki,akkor én sem tudhatom.
2012. nov. 12. 19:50
 6/49 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagyok ateista, de a világegyetem mai formájában szerintem is a Nagy Bummal kezdődött, és az élet kémiai, biokémiai, biológiai evolúcióval alakult ki. Szerintem ez egyáltalán nem mond ellent a Mindenható Atyaisten létezésének. Utóbbi célja nem az, hogy segítségével magyarázzuk a tudomány hatáskörébe tartozó dolgokat, és a tudomány bizonyítékait elvessük.
2012. nov. 12. 19:53
 7/49 anonim ***** válasza:
100%

Az élet NEM evolúcióval jött létre. Az egészen más.

Az élet szintén NEM a nagy bummal jött létre, az által az univerzim alakult ki.

Sok lehetséges magyarázat van. Konkrétan, hogy hogyan is kerültek az őslevesbe (óceánba) bele az első aminosavak, arról megoszlanak a vélemények. Nekem erről nincs véleményem, se elképzelésem. De biztosan nem úgy volt, ahogy szerintem volt és ez igaz mindenkire is.

[link]

Itt pl. levezetnek egy elméletet.

2012. nov. 12. 22:01
 8/49 anonim ***** válasza:
A kémiai evolúció kifejezés pontosan - többek között - erre a kísérletre utal. A biológiai pedig arra, ahogyan továbbfejlődött. Nem ezáltal lett nem élőből élő, de ezáltal láthatjuk ma ismert formájában és összetételében az élővilágot. Ha mást vettél ki a szavaimból, akkor félreérthetően fogalmaztam.
2012. nov. 12. 22:08
 9/49 anonim ***** válasza:

Nem nekd írtam. De lehet úgy is félreértettem. Csak a kérdező írta (nem pontosan idézek): "hogyan lett a robbanásból élet?".

De semmi indulat nincs a szövegemben, még ha úgy is tűnik. :)

Azért linkeltem is inkább, nehogy valamit rosszul vagy félreérthetően írjak, nem éppen vagyok szakértő.

2012. nov. 12. 22:12
 10/49 anonim ***** válasza:
100%

"De érdekel, hogy egy hatalmas robbanásból hogy alakulhatott ki az élet."

Dehogy érdekel. Ha érdekelne nem itt kérdeznéd.

2012. nov. 12. 22:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!