Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásos emberek mit mondana...

A vallásos emberek mit mondanak a dinoszauruszokra?

Figyelt kérdés
2012. nov. 9. 23:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy mi a probléma a dínókkal. A kicsiktől az egészen hatalmas méretű hüllőkről beszélünk, melyek mára kihaltak (mint ahogy sok más állatfaj is). Nyilván ezt a kipusztulást a megváltozott klíma és egyéb körülmények okozták, amihez a fajok nem tudtak alkalmazkodni.

Kb. ennyit tudok mondani, szerintem nem mondtam nagy újdonságokat, mivel nem vagyok biológus.:)) (hívő vallásos vagyok egyébként)

2012. nov. 10. 12:29
 12/21 anonim ***** válasza:

(4. vagyok)

Nem vagyok agresszív, csak tényleg érdekel, hogy mit gondol.

2012. nov. 10. 13:07
 13/21 anonim ***** válasza:

>Azt mondanák, hogy a csontokat Isten rejtette el a földbe, amikor megteremtette a világot. Ha most azt kérdeznéd hogy miért tenne ilyet Isten, arra a válasz pedig nem más, mint hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Ámen.

<

Akkor már inkább a kutatók/"tudósok" voltak.

2012. nov. 10. 14:39
 14/21 anonim ***** válasza:
50%

Elég nagy általánosítás lenne erre simán azt mondani, hogy "Semmi bajuk velük" vagy "Tagadják őket" vagy "Megpróbálják belemagyarázni saját vallásuk írásaiba".

Attól, hogy valaki vallásos, még nem feltétlen fog valami furcsa módon viszonyulni a világ dolgaihoz, pl. a dinókhoz.

2012. nov. 10. 19:01
 15/21 anonim ***** válasza:
56%

Több lehetőség van.

1,a leggyakoribb és én is ezen a véleményen vagyok: A Biblia teológiai és nem természettudományos könyv, a teremtéstörténet azt jelenti hogy mindent Isten teremtett. Az evolúcióelméletet megalkotó Darwin is keresztény volt, az Ősrobbanás elméletét egy katolikus pap alkotta meg.

2, A földbe rejtett csontos elmélet amiről már írtak.

3, nincs elég bizonyíték a létezésükre, mert honnan tudnánk mi volt olyan régen (az ezt gondolók általában nem túl jártasak a fizikában, főleg nem a magfizikában, az atommagok bomlásában)

2012. nov. 10. 19:45
 16/21 anonim ***** válasza:
44%

Nekem nem egy történet "rémlik" sárkányokról (lásd szt.György legendáját csak egy példaként a sok százból). Megjejlenik a Bibliában is, úgy is, mint sárkány, behemót, leviatán. Olvasni lehet óriásokról is. Mit keres a kínai horoszkópban 11 valóságos állat között egy állítólagos legenda is sárkány elnevezéssel? A Dinoszaurusz szót az 1800-as években találták ki, így nem is jelenhet meg sehol olyan helyen, ami ennek előtte jelent meg. Ott sárkány néven szerepel.

A Biblia szerint az özönvíz előtt a klíma egészen más lehetett. Ha megnézel egy nemzetségtáblázatot, látható, hogy az ember kora évszázadról évszázadra csökkent, főleg a vízözön után.

[link]

Jákob is ezt mondta a fáraónak:

1Móz 47,9 Monda pedig Jákób a Faraónak: Az én bujdosásom esztendeinek napjai száz harmincz esztendő; kevesek és nyomorúságosak voltak az én életem esztendeinek napjai, és nem érték el az én atyáim élete esztendeinek napjait, a meddig ők bujdostak.

Ha megnézed a nemzetségtáblázatot, akkor látható, hogy mire gondolt Jákob.

Szerintem mekkora egy hüllő, ha 500 évig, vagy tovább is él? Nézd meg ezt a ma is élő kicsi hüllőt, a komodói sárkányt. Szerintem hasonlít valamire.

[link]

Szia

2012. nov. 11. 11:55
 17/21 anonim ***** válasza:
59%

Szia!

Az evolucionisták úgy vélekednek, hogy a dinoszauruszok a természet rendje szerint világra jöttek, majd elpusztultak, és aztán az ember megjelenése előtt legalább 60 millió évvel végleg kihaltak. Mások azt a hitet vallják, hogy Isten teremtett minden élőlényt 6 nap alatt, így az ember és a dinoszauruszok egy időben éltek.

Ha szemügyre vesszük a rendelkezésre álló bizonyítokékat, nagyon könnyen választani lehet e két nagyon különböző vélekedés közül. Az egykori Szovjetúnióban működő tudósok arról számoltak be, hogy egy olyan kőréteget találtak, amelyen több mint 2000 dinoszaurusz lábnyomát fedezték fel "emberi lábnyomokhoz hasonló" nyomok mentén (lásd. Alexander Romashko: "Tracking Dinosaurs", 1983). Nyilvánvaló, hogy mindkét fajta lábnyom eredetileg sárba, vagy homokba nyomódott be, mely az idők folyamán megkövült. Arizonában is hasonló felfedezések történtek. (lásd. Pl. Paul O. Rosnau, 1989).

A Bibliában több olyan leírást találunk, ahol lehetséges, hogy Dinoszauruszról van szó. Az egyik Jób könyve 40. fejezetében található leírás a Behemótról, a másik a 41. fejezetben a Leviathánról. Ezek megjelennek még a 74. és 104. zsoltárokban, és Ézsaiás könyve 27. fejezetében.

A behemótnak olyan volt a farka mint egy cédrusfa, a leviathánban pedig egy plesiosaurost vélhetünk felfedezni. Egy apró gondolat még. Nem csak a Bibliában olvashatunk ilyen teremtményekről, hanem sok mitológiában megjelennek például a sárkányok...

Üdv. Péter

2012. nov. 11. 19:17
 18/21 anonim ***** válasza:
5%
szerintem már a dinók a mennyországban vannak
2012. nov. 12. 20:14
 19/21 matebmx02 válasza:

1. kommentelönek akkor mi a rákok azok a ki*szott csontok a múzeumba ?

gyúrma vagy műanyag oriás makett?

2012. nov. 14. 20:26
 20/21 anonim válasza:
52%
Én csak annyit mondok, hogy a vallás csak azoknak való akik félnek a haláltól és ezzel a "menybe jutni" lehetőséggel nyugtatják magukat (amit csak úgy érhetünk el ha jók vagyunk jámborak és hiszünk stb stb), mert jobb hinni ebben, mint tudni, hogy a halál csak annyi hogy minden mi vagyunk megszűnik a jelenlegi formájában. Ami természetesen nem a totális véget jelenti hisz az anyag nem vész el csak átalakul. Szóval hogy léteztek-e dinók? Én inkább úgy mondanám léteztek állatok, amelyek óriásiak voltak és kihaltak ennyi, most, hogy minek hívjuk őket az tök mindegy. Képzeld azt el hogy kihal az állatok többsége az emberekkel együtt, mondjuk csak néhány marad ami elég hogy a természet körforgása fenn maradjon. Aztán néhány ezer, tízezer vagy millió év múlva, újra kifejlődik az emberekhez hasonló intelligenciával és tudással egy faj, és vizsgálja a csontjainkat,, gondolj csak bele "oh szent tudományom ezek két lábon jártak, és 180 magasak voltak, biztos nem léteztek hisz a teremtés történetünkben nincs róla szó, csak a ...... ásta el a csontjaikat"
2012. nov. 23. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!