Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nincsennek a Bibliában...

Miért nincsennek a Bibliában névismétlődések?

Figyelt kérdés
pl. van benne egy Ádám egy Éva egy Péter, több pedig nincs belőlük. Pedig ott vannak a pápák (16 Benedek), királyok (17 Lajos) stb. ahol ugyanaz a név előkerül újra. Van egy Péter és több nincs. Pedig annak elég kicsi a valószínűsége, hogy a sok-sok szereplő közül nincs 2nek egyforma neve. Lehet hogy utólag kaptak új nevet pl. volt egy 2. Ádám de átírták Péterre mert az Ádám már foglalt volt? Vagy lehet hogy az egészet csak kitalálták??? (én az utóbbira tippelek)

2012. okt. 20. 19:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Úgy látszik mégiscsak vannak névismétlődések. Köszönöm a válaszokat!
2012. okt. 20. 21:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Jézus is több embert jelöl a Bibliában. Van ugyebár Jézus, de az ószövetségi szerző, Sirák fia is Jézus volt.

Vagy ott van József is, Jézus nevelőapja, és az ószövetségi József, Jákob fia, akit eladtak a testvérei. Valamint még az Újszövetségben Aritmateai József, aki leveszi Jézus testét a keresztről.

Vagy például Saul az Ószövetségben a zsidók első felkent királya, illetve az Újszövetségben Szt. Pál apostol eredeti neve.

Péter apostol eredeti neve Simon volt, és a Simon név is szerepel más személyre is, pl. Cirenei Simon, aki vitte Jézus keresztjét.

Hirtelen ezek jutottak eszembe, de szerintem van több is.

2012. okt. 20. 22:29
 13/16 Srapnel ***** válasza:
Ha megfigyeled, a szappanoperákban sincsenek névismétlődések, aminek nyilvánvaló oka van.
2012. okt. 24. 12:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Vannak, csak figyelmesebben kéne olvasnod! Jézusból is van kettő, az egyik az ismert Jézus, de ugyan ilyen névvel van ószövetségi szereplő is.
2012. okt. 24. 12:19
 15/16 Srapnel ***** válasza:
Hogyne, meg az új Dallasban is van Jockey és ha jól megfigyeled a régiben is!
2012. okt. 24. 15:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Bocsi utolsó, én lehet hülye vagyok a példádhoz, de nem értem.
2012. okt. 24. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!