Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg komolyan gondolják a...

Zsizsik666 kérdése:

Tényleg komolyan gondolják a keresztények, hogy Isten a felhőkben ül, pokolra küldi az embereket, meg hogy majd feltámadunk?

Figyelt kérdés

Ez nekem olyan "mikulásosnak" tűnik. Mintha a mikulásban hinnének, olyan. Hogy Isten egy ember alakú valaki saját gondolatokkal, saját értékrenddel, aki ahhoz nem igazodik, az pokolra jut. De szeret! XD Ha én valakit szeretek, elkövet valamit, ami neki jó, de én nem értek egyet vele, attól még nem fogom neki azt kívánni, hogy örökre kínlódjon! Az isten tehát ha a felhőkön ülő ember formájú de mindenható lény lenne, akkor kicsinyes és gonosz lenne. Sőt! Megteremti az embert természeténél fogva pl. kiváncsinak, szexuális vágyakkal rendelkező lénynek, aztán kijelenti, hogy tilos enni a tudás fájáról, meg tilos szexelni (csak szaporodáskor). Mégis mit várna, ha természeténél fogva ilyen az ember?

Meg hogy lehet abban hinni, hogy az oszladozó testünk feltámad, el se férnénk a Földön!!!

Minden pogány, meg ezoterikus hit normálisabb ennél, nem? Ott nem támadunk fel ilyen értelemben, reinkarnáció van, illetve szellemek leszünk egy darabig mindenképp. Ott Teremtő!Teremtők vannak és istenek és ezek, mégha néhány pogány valásban emberszerűek is,(vagy emberszerűen tudnak megjelenni) akkor sem küldenek a pokolra!

Meg ha valaki bűnronda, és feltámadna, esélyt sem kap, hogy szép legyen? Az az egy test van neki, ez hol igazságos?

#Isten #zombi #csücsül #felhőn #sírból
2012. okt. 19. 16:18
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Miért azok nem emberek, csak a pestiek, vagy mi???

Ide később jut el az újítás.

2012. okt. 19. 19:03
 12/30 anonim ***** válasza:
90%
Nem a pestiek-falusiak szembeállításra értettem. Jobb lett volna, ha olyanokat kérdezel meg, akik megélik a hitüket, nemcsak a vasárnapi templomba/gyülekezetbe járással, hanem valóságosan is (valószínűleg azok között, akiket megkérdeztél is voltak ilyenek, de egyszerűen a társadalom és a kereszténység túlságosan kis merítéséből próbálsz meg nagy dolgokat megfogalmazni).
2012. okt. 19. 19:31
 13/30 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, sok száz évvel ezelőtt hitték így!

Igazuk van az "újítóknak": ma már másképp hiszik.

Én is sírtam, amikor azt írtad, vidéki embereket kérdeztél meg... és a papod sem mondhat mást ott vidéken, mert kiutálnák.

Nagyjából jól leírták, hogy néz ki ma a keresztény hit ezekben a kérdésekben.

2012. okt. 19. 20:34
 14/30 anonim ***** válasza:
89%

Már megbocsáss, de honnan szedted ezt a tilos a szex kivéve a szaporodáshoz elméletet????????????????...

Ez eddig a legnagyobb hülyeség amit itt hallottam egy pogány szájából a kereszténységgel kapcsolatban. Isten a házasságot azért adta, hogy boldogok legyünk "nem jó az embernek egyedül lenni." Ez egyrészt úgy érhető el, hogy mind a két fél megfogadja Isten tanácsit, elfogadja őt... Ez vezet egy boldog élet felé, ahol két ember szereti egymást. De ha két ember szereti egymást, akkor ki mutatják egymás felé érzéseiket. Erre adta Isten a szexet, hogy a HÁZASTÁRSAK kölcsönösen fizikai boldogságot is okozhassanak a másiknak.

SŐT

"Ezért elhagyja a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté." Egy ember egy fél test. Egy férfi és egy nő egy test, azaz Isten. Pontosabban Isten képmása. Ez nem azt jelenti, hogy kötelező házasodni, csak, hogy teljesebb úgy az életed, de azt is írja a Biblia, hogy vannak emberek akik nem valók házasságra. A lényeg ebben az egészben, hogy a szex szellemi köteléket is jelent, ezért kell várni (ha nem is a házasságig, de nem szabad elsietni).

Az, hogy ennek révén szaporodik az ember szerintem azért, van, hogy tényleg azoknak legyen gyereke, akik erős lelki kötelékben állnak egymással.

2012. okt. 19. 22:12
 15/30 anonim ***** válasza:
87%

Az előbb rögtön válaszoltam ahogy elolvastam azt a mondatot, de így elolvasva az egészet, meg a többi hozzászólót, lenne pár hozzáfűzni valóm.

Te honnan tudsz bármit is a kereszténységről? South Park? Sipmson család? Family Guy? Mert viccesek ezek a sorozatok (szerintem is), de aki semmit nem tud a vallásokról az ne innen tájékozódjon. Nagyon valószínű, hogy a föld egyharmada egy olyan vallásban hisz, hogy egy öreg bácsi a felhők fölött irányítja a világot, a föld alatt, meg a tűzben egy vörös szarvas emberke vasvillával szurkálja a bűnösöket, aztán majd egyszer eljön a világvége, és mind a többszázmilliárd ember itt fog élni a földön.

Ennyire nem vagyunk hülyék. Ha tényleg érdekel ez a kérdés, még ha ilyen provokatív irányból is, legalább nézz utána részletesen, de ne a wikipédián, és ne is a gyerekbibliákban.

2012. okt. 19. 22:22
 16/30 anonim ***** válasza:
70%
B. E. Tomi vérkeményre vette a dolgokat, pedig ezeket lazán kell kezelni.
2012. okt. 19. 22:33
 17/30 anonim ***** válasza:
21%

A biblia mint Isten szava tanítása szerint nem hisz egy magát kereszténynek valló ilyesmiben.

Ezenkívül, nincs pokol tüze, a teremtőnek nincs ehhez az elvetemült aljassághoz, mert el sem gondolta, hogy élőket sütögessen tűzben.

A büntetése határozottan a halál az embereknek, az az a vissza térés a nem létezés állapotába.

Ezt az aljas mocskos tanítást abba hagyhatnák már azok akik jó dolgukba már nem tudják, mivel mocskolják be a Teremtő Isten tiszta szeretetre méltó létét.

2012. okt. 19. 23:38
 18/30 A kérdező kommentje:

Jó, nem kell így bekemáényíteni, értem. Változott a kereszténység és mindenki másképp árnyalja, értelmezi, sokrétű vallás lett.

azért tudtam csak falun tájékozódni, mert nem szeretünk vallási vitákba keveredni, hanem feljött e téme. S ledöbbentem, hogy lehet elhinni azokat, amiket leírtam. Nyilván tök idegen városiaktól nem fogok érdeklődni, mert ez eléggé magánügy.

Szóval megértettem, köszi a válaszokat, át lett alakítva emberibbé ez a vallás. Hát jó, így már annyira nem is gáz vallás, habár nem térnék át rá :)

Ne értsetek félre, van olyan keresztény, akit nagyon tisztelek, nála tiszteletreméltóbb, jóságosabb asszonnyal még nem találkoztam. Nem fikázni akartalak titeket. Érdeklődöm. Ennyi. :)

2012. okt. 20. 15:45
 19/30 anonim ***** válasza:
69%

A kereszténység nem alakult át, csak az emberek jobban foglalkoznak az igével, és ezáltal rájöttek, hogy nem is úgy van, ahogy mondják. Ezért volt a reformáció. Amúgy lehet, hogy ma is vannak olyanok akik tényleg ilyeneket hisznek.

Azért jó, hogy tisztáztuk a félreértéseket.

2012. okt. 20. 17:25
 20/30 anonim ***** válasza:
69%

Isten nem a felhőkön ül, és bár vannak olyan helyzetek, amikor az ember nem dönthet, de többnyire szabadon dönthet. A nemi vágy is kordában tartható; ugye te sem rohanod le és erőszakolod meg az első utadba eső embert csak azért, mert tombolnak a hormonjaid? Ha nem írná elő, hogy házasságon kívül nincs szex, akkor az a nők erősebb kiszolgáltatottságát jelentené. A monogám házasság kompromisszum, mert a nőknek a többnejűség kedvezne jobban. Védi a nőket, védi az anyákat.

Az ember a bűnbeesése előtt nem volt romlott; minden romlottságunk ennek köszönhető. Ha az ember bűnt követ el, akkor még mindig kérhet megbocsátást. Csak azok kárhoznak el, akik nem kérnek a megbocsátásból.

A feltámadás nem itt, a Földön fog végbemenni, hanem egy új világban, ahol akár rengeteg bolygó is rendelkezésre állhat, tehát lesz bőven hely. Nem az oszladozó, elporladt test fog újra összeállni. A feltámadott test megfelel a lélekben őrzött ideális képnek, és a lélek tovább formálhatja, szépítheti, csak a lélek erejével, ha akarja, bár ott nem a szépítkezés lesz a fő szempontja.

2012. okt. 20. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!