Így lehetne béke?

Figyelt kérdés
Nem lennének országok, nem lenne pénz, nem lenne vallás ,hanem mindenki egyenlően élne. Mindenki szabad lenne és nem csak elhitetnék vele ,hogy szabad. Mindenki ugyan olyan jó körülmények között élne, így nem lennének se gazdagabb se szegényebb rétegek.
2012. okt. 16. 21:38
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
69%
A kommunizmust egyszer és mindenkorra el kell felejteni, mert összeegyeztethetetlen az emberi természettel. A te elképzeléseid nem békéhez, hanem anrchiához, és minden korábbinál nagyobb háborúkhoz vezetnek.
2012. okt. 17. 16:53
 22/38 anonim ***** válasza:
Mert: országok nélkül nincs diplomácia, pénz nélkül nincs szabályozott fogyasztás. Vallás nélkül még működhetne a társadalom, de lelkileg talán szegényebb lenne.
2012. okt. 17. 16:55
 23/38 anonim ***** válasza:

Sajnálattal olvasom, hogy nem hiszik el azt az emberek amiért Jézus meghalt.

Egyébként kivitelezhető, egyszerűbb mint az emberek gondolnák. De az emberek nem szeretik az egyszerű dolgokat, ezért bonyolítják.

Hisznek a teremtőben, de azt már ne hiszik, hogy ezt meg is fogja valósítani. De amikor látni fogják akkor fognak a fejükhöz kapni.

annyira nem látják a korlátlan hatalmát

2012. okt. 17. 17:34
 24/38 A kérdező kommentje:
Nem ráerőszakolni gondoltam ezeket a dolgokat az emberekre. Nem is értem ,hogyan jön ide a diktatúra mikor az pont ellenbe megy a szabadsággal?! Értem ,hogy ez emberi jellemmel szögesellentétben van, de mivan ,ha még az előtt létre jön ez, mielőtt a pénz megszületik, a vallás stb? Tehát boldog tudatlanságban élnénk?
2012. okt. 17. 19:19
 25/38 anonim ***** válasza:
Tudod mit írtál most le? A kommunizmus alapját. Egyenlőség sosem lesz, hiszen ezt a világot fizikailag emberek vezetik, akik nem képesek arra, hogy ne adjanak maguknak többet.
2012. okt. 17. 21:21
 26/38 A kérdező kommentje:
A kommunizmusban nincs szabadság tudomásom szerint. Ha most hazaszerető vagyok, akkor még azt is rám fogjátok ,hogy szélsőjobboldali vagyok?:)
2012. okt. 17. 21:25
 27/38 A kérdező kommentje:
Egyébként a kérdés arra irányult ,hogy ezekkel a feltételekkel az emberi jellemet megcáfolva lehetne-e teljes béke? Határolódjunk el kicsit a valóságtól, már leírtuk ,hogy a mai társadalomban ez mért nem lehetséges. Most arra vagyok kíváncsi ,hogy elméleti síkon ezekkel megoldható-e?
2012. okt. 17. 21:27
 28/38 nagylzs ***** válasza:

> Most arra vagyok kíváncsi ,hogy elméleti síkon ezekkel megoldható-e?

Elméleti síkon megoldható részei: pénz nélküli élet, törvény előtti egyenlőség.

Szerintem a vitatható része:

* Vallás nélküliség, mert az embereknek szüksége van rá a fejlődéshez. Akinek már nincs rá szüksége, az már nem teljesen ember, hanem valami több annál.

* Egyenlően élés. Mert ez értelmezéstől függ. Ha úgy érted, hogy a törvény előtti egyenlőség, akkor igaz. De ha úgy, hogy uniformizálás, és az emberek közötti különbségek eltörlése, akkor elméletileg sem megoldható. Mert minden ember egy egyéniség, és minden emberben van valami egyedi és megismerhetetlen, ami csak az ő sajátossága. (Bár ez csak az én véleményem, szóval ezzel nem kell egyetérteni.)

* A "mindenki szabadsága" azért aggályos, mert az emberek lehetséges legnagyobb szabadságát bekorlátozza a tudásuk mértéke (sok minden más dolog mellett). De az emberek soha nem fognak egyformán sokat tudni. Még egy tökéletes társadalomban sem. Sőt, valójában egy tökéletes társadalom megköveteli a specializálódást, azt hogy bizonyos területeken az arra alkalmasabb emberek tevékenykedjenek. Ezért a szabadság mértéke függ attól is hogy kiről van szó, és attól is hogy miben méred a szabadságot. És egy olyan elméleti tökéletes társadalomban ahol már megvalósították a békét, ott megvalósították a toleranciát, és az egymás iránti tiszteletet is. És ez feltételezi azt is, hogy örülünk egymás különbözőségének, ahelyett hogy megpróbálnánk eltüntetni őket.

* Ami a gazdagságot és a szegénységet illeti: ha nincs pénz akkor a pénzben mért gazdagság értelmetlenné válik. Ha meg valami másban értelmezed (pl. lelki gazdagság, érzelmi gazdagság, gondolati gazdagság stb.) akkor objektív mérésre lenne hozzá szükség, de az nekünk jelenleg nincsen. Jelenleg a fizikai világ egy részéről tudunk objektív méréseket végezni, és ez a legjobb amit elérhetünk, még jó hosszú ideig.

2012. okt. 17. 21:44
 29/38 anonim ***** válasza:

Ha az emberi jellemet nem vesszük figyelembe, akkor mi bajod a pénzzel, valásokkal, nemzetekkel stb...??

Itt egyedül az emberekkel van baj.

Kezdetnek az lenne a célszerű, ha mindenki megtermelné magának a kaját. Csak az ugye elég sok időt venne igénybe és meg is kellene védeni a másik embertől.

A legtöbb alapszolgáltatásnak, immateriális javaknak pedig ingyenesnek/értéktelennek kellene lenni. Az összes információnak pedig mindenki által könnyen, bármikor elérhetőnek....

Ingyen víz, ingyen fűtés és olcsó tömegközlekedés lenne célszerű. A zöld energiát mindenhová ingyen be kellene vezetni.

A pénz az csak a szükséges rossz. Nem szabad, hogy a gazdaságot az működtesse. Kizárólag az árucsere megkönnyítését kell szolgálja.

Munkát kell adni mindenkinek.

Szerinted megvalósítható? Főleg ebben az egoista, bűnös, rohanó világban?

Tudod mi kellene? Egy marha nagy globális hiperinfláció egy elég kemény béremelés mellett.

Ha sok ember tudná, hogy az a rengeteg pénz nála semmire nem jó, akkor elég nagy bajok lennének:D

Az a baj, hogy nekünk ebbe a szemét rendszerbe alkalmazkodni kell és ki vagyunk szolgáltatva mindenkinek.

Ugye azért is találtak ezt ki, mert így könnyen meg lehet venni embereket, könnyűű zsarolni, ezáltal uralkodni stb...

Az embereket kell megváltoztatni. De kinek sikerülhet?

2012. okt. 17. 21:52
 30/38 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy a lehető legtöbb függöséget/tartozást meg kellene szűntetni. Ez lemaradt....

Csak ugye a nyersanyagok sem mindenhol elérhetőek.

Egy olyan rendszer, ami hitelekre épül és olyan szabályokra, amik agyon vannak bonyolítva, átláthatatlanok, az halott.

De jól megvan ez csinálva...Aki odáig eljut, hogy legyen valamibe beleszólása, annak úgy meg lesz kötve a keze, hogy végülis azt teszi, amit mondanak neki. Aki pedig nem hajlandó együtt működni, az vagy a tudta nélkül fog vagy nem adnak neki hatalmat.

2012. okt. 17. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!