Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezt sem értem: ha Isten...

Ezt sem értem: ha Isten egyszülött fiát adta az emberekért, akkor miért hívta magához?

Figyelt kérdés

Nem pont azzal lett az övé, hogy engedte meghalni és így vele lehet örökké? Nem ellentmondás ez? Ez sztem nem áldozat...

Nem vagyok vallásgyűlölő, nem azért kérdeztem, csak ez nekem logikátlan...

2009. aug. 6. 18:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
42%

Jézus ugyebár angyalként élt Isten mellett az égben. Ő a teremtés elsőszülötte. Minden mást együtt teremtettek meg. A Biblia úgy is ír róla, mint mestermunkásról.

Ezután történt a bűnbeesés, melynek során az ember elvesztette tökéletes életét. Ezért kellett Istennek az egyszülött fiát adni az emberekért. Emberi testet öltve megszületett, ..., majd váltságul adta az életét az emberekért. Ezután égi Atyja feltámasztotta és újra ott van vele. Tulajdonképpen elvégezte a feladatát, ami rá volt bízva. Most nyilván újra ott van feladata, amit ugyanolyan hűségesen végez, mint azt a feladatát, amit itt tett a földön. Remélem, segítettem.

2009. aug. 8. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!