Ezt sem értem: ha Isten egyszülött fiát adta az emberekért, akkor miért hívta magához?
Nem pont azzal lett az övé, hogy engedte meghalni és így vele lehet örökké? Nem ellentmondás ez? Ez sztem nem áldozat...
Nem vagyok vallásgyűlölő, nem azért kérdeztem, csak ez nekem logikátlan...
Sok hívővel beszélgettem már, de a végkicsengés mindig ugyanaz: VALLÁSBAN NE KERESS LOGIKÁT. HIGGY, VAKON.
Ha elkezdesz gondolkodni, már megette a fene az egészet.
Isten = Atya, Fiú, Szentlélek
Ő küldte az emberekhez a fiát, hogy megváltsa a bűneiket.
A Szentháromság Egy Isten három személyben; Atya Fiú Szentlélek.
A Második Isteni Személy a FiúIsten megtestesült.
Ének Krisztusról, Isten Szolgájáról
Jézus Krisztus, isteni mivoltában, �
Istennel való egyenlőségét
nem tartotta olyan dolognak, *
amelyhez mint zsákmányhoz ragaszkodjék, hanem szolgai alakot öltve kiüresítette önmagát, �
az emberekhez lett hasonló, *
külsejében olyan volt, mint egy ember. Megalázta önmagát,
engedelmes lett a halálig, *
mégpedig a kereszthalálig.
Ezért Isten felmagasztalta őt, �
és olyan nevet adott neki, *
amely fölségesebb minden névnél, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd *
a mennyben, a földön és az alvilágban, és minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, *
hogy Jézus Krisztus az Úr."
Fil 2, 6-11
A kereszthalá Isten emberré lett Fiának áldozata, aki szabadon és szeretetből fölajánlja életét Atyjának a Szentlélek által, hogy a mi engedetlenségünket helyrehozza.
Egyetlen ember sem volt képes, még ha a legnagyobb szent lett volna is, minden ember bűnét magára vállalni és áldozatul fölajánlani önmagát mindenkiért. A Fiú isteni személyének -- aki felülmúl s ugyanakkor magába is foglal minden emberi személyt, és Krisztust az egész emberiség fejévé teszi -- Krisztusban léte tette lehetővé, hogy áldozata mindenkiért megváltó áldozat legyen.
Ha egy ember üdvözülhet, akkor minden ember üdvözülhet.
Jézus Krisztus - valóságos Isten és valóságos ember -feltámadása után emberként is a Mennybe ment - Urunk Mennybemenetele -ezzel mutatva, hogy a Jó Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön.
A többi rajtunk is múlik.
A tegnap 20:00-ás válaszolónak: nem kötekedni akarok. Magyarázd meg nekem, ha tudod, hogy mi ennek az ellentmondásnak a feloldása. Amit írtál az nem válasz.
Ha valamit (ez esetben valakit) visszaveszek attól, aki(k)nek adtam, az áldozat? Vagy nem ez történt? Világosíts fel!
"Isten = Atya, Fiú, Szentlélek
Ő küldte az emberekhez a fiát, hogy megváltsa a bűneiket."
Ez a dogma oké, megvan. Csak az a baj, hogy nem értem...
Miért váltott engem meg ezzel? Nekem ez miért volt jó?
Ez nem csak egy mese, hogy a hívők el tudják képzelni Istent, mert egy földöntúli valamit nem tudnak megragadni ésszel, ezért megszemélyesítik. Így lett Jézus. És talán ezért van, hogy Jézust gyakran Istennek mondják?
Szia!
Nem kell , hogy higgy az Ádám meg Éva sztoriban; de attól van ún. "eredendő bűn" . Mert mi igen is, hazudunk, lopunk, csalunk, ölünk, nem tiszteljük a szomszédunkat , a párunkat... Többes-számot használok, mert az egész világra vonatkozik. Isten (vagy nevezzük bármilyen néven) jópárszor kinyilvánította, hogy ez neki nem oké, az ember ilyen jellegű elfajzása (Szodoma és Gomora, vagy Noé bárkája pl.) Aztán a másik fele a Sötét oldal. Amikor Isten megbocsátott valakinek, vagy a bűneiből kimentette, akkor joggal lehetett támadnia a gonosznak, hogy "mi alapján, hiszen bűnös!?" . Ezért kellett, hogy Isten olyan áldozatot hozzon értünk, ami vér-áldozat. Ezt adta azért, hogyha valakiben benne él a Jó, akkor megbocsátást , új Életet kaphasson. Jézus mondta: Én vagyok az Út, Az Igazság és az Élet! Jézus nem Isten, hanem Jézus. Az, hogy Fiúnak van nevezve, az pedig relatív dolog. Sok minden úgy van leírva a Bibliában, hogy emberi nyelven lehessen értelmezni. Jézus áldozat volt, mert az emberi Életét adta a bűnösökért, és mindenkiért; mert lelkileg teljesen tiszta és bűntelen ember a csecsemőkön kívül nincs ezen a világon. Amiért pedig "visszavette" magához , az pedig a Halál feletti győzelem jelképe. Így teljes a kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!