Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolúcióban hívő emberek, ti...

Evolúcióban hívő emberek, ti hogyan gondoljátok ezt?

Figyelt kérdés
Ha az erősebb marad fent, akkor a romák illetve a zsidó emberek fejlettebb faj? Páratlan módon szaporodnak és fennmaradnak minden nehézség ellenére. Lásd holokauszt, gyűlölködés, nyomor, szegénység. Visszájára fordulna Hitler elve, az árja a fejletlenebb, az üldözött a legmagasabb helyen lévő faj?
2012. okt. 12. 19:47
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

"Az evolúció fogalma nem más, mint alkalmazkodás általi fejlődés és szelekció."

Nem. A fejlődés fogalma soha nem volt része az evolúciónak, Darwin maga már az említett "A fajok eredete" című művében leszámolt vele és evolúciós szempontból értelmetlennek nevezte. Azóta sem került bele.

"Lehet szépíteni, és tudományos maszlagot csinálni belőle, de ez a nyers fogalma."

Az evolúció nyers fogalma az élőlények populációjának változó környezetéhez való alkalmazkodása mutáció és természetes szelekció által. Ebben nincs benne a fejlettség, nem is lehet, mert értelmetlen.

"Hitler esetében a legfejlettebbnek gondolt nép felemelése és a többi gyenge lesöprése volt a cél."

És ez az, aminek szintén semmi köze az evolúcióhoz. Egyszerűn ez társadalmi szerkezetre vonatkozik, amikkel viszont az evolúció nem foglalkozik.

"A lepontozás egyértelmű: terelsz és nem a kérdésre válaszolsz."

Pontosan arra válaszoltam. Elmondtam miért rossz a kérdés, ebből megtudhattad mit gondolok róla. Az már, hogy ez nem az amit hallani szeretnél, ezért visszautasítod, már nem az én gondom.

2012. okt. 12. 21:49
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

Lepontozhatod az előző válaszolót, de igaza van. Az evolució tautológia: azt mondja, hogy a fennmaradóképesebb fog fennmaradni. Ugyanúgy nem "hitkérdés", mint az, hogy minden piros autó piros. Igen, ebben a környezetben rövid távon a magyarországi roma populáció lényegesen fennmaradóképesebb, mint a nem roma populáció. Neked nem tűnt még fel? (Azt meg sem kérdezem, hogy az R és K stratégistákról hallottál-e már valaha...)

Az evolució szempontjából egy élőlény "fejlettségéről" beszélni kb. annyira értelmes, mint egy tea magasságáról vagy a villamos IQ-járól, vagy mint nullával osztani. Nincs egy etalon, amihez hasonlítani kell, hogy "továbbjusson" egy élőlény genomja a következő generációba, csak egy környezet, amivel az élőlény a genomjának megfelelő módon kerül interakcióba.

Matematikus szemmel ha már legfejlettebb élőlényt kell választani, akkor a prokarióták lennének a nyerők. Ők oldják meg legegyszerűbben, tehát legelegánsabban a "feladatot". (Peersze, feladat természetesen nincsen, és fejlettségről beszélni továbbra is értelmetlen, de ahogy egy tea magasságát is lehet definiálni, ha nagyon akarjuk, úgy egy élőlény fejlettségét is lehet... csak minek.)

Na?

2012. okt. 12. 22:48
 13/45 Srapnel ***** válasza:
100%

Az, hogy a romák kiszorítanák a nem romákat, egyáltalán nem bizonyított tény. Mint ahogy a zsidóknál sincs így. Ha most nő is a romák aránya a népességben, nem jelenti azt, hogy minden határon túl nőni fog. Innentől a kérdéseidre a válaszok:

"Ha az erősebb marad fent, akkor a romák illetve a zsidó emberek fejlettebb faj?"

Nem, sem fejlettebb nem lesznek ezáltal, sem más fajúak nem lesznek. Ha hárman maradnánk a Földön és egy meghalna balesetben, egyet meg megölnék én, attól én még semmivel nem leszek másabb, vagy fejlettebb.

"Visszájára fordulna Hitler elve, az árja a fejletlenebb, az üldözött a legmagasabb helyen lévő faj?"

Hitler elve és annak visszája is marhaság az előbbiek fényében.

2012. okt. 12. 23:32
 14/45 Ozmium42 ***** válasza:
51%

A cigányokat kár volt ide sorolni. Ők egyáltalán nem életképesek, azért tudnak ilyen rendellenesen szaporodni, mert fennáll egy természetellenes torzító tényező, mégpedig az, hogy mesterségesen el vannak tartva, mégpedig politikai hátsó szándékkal. Ha ez a politikai hátsó szándék megszűnne, nem finanszíroznék tovább a cigányok életmódját, azok pedig önállóan vagy egymást falnák fel, vagy fosztogatnának, míg el nem kergetnék őket. A cigányok genetikai adottságának a jelenlegi kiváltságos helyzetükhöz semmi köze nincs!

A másik nép a zsidó. Az a véleményem, hogy a cigányokkal ellentétben nekik kijár, hogy megemeljem a kalapom, de ez nem vonatkozik az egész népre! Másrészt a zsidóknál ugyanúgy van csőcselék, mint máshol, ugyanaz érvényes rájuk, mint a világ többi csőcselékeire. Harmadrészt elég sok zsidó csalással, opportunizmussal, hazugságokkal érvényesül, ez egyrészt nem genetikai eredetű, másrészt nem kifejezetten zsidó találmány.

Végezetül azt kell hozzátennem a fentiekhez, hogy az emberi elme képes arra, hogy egy-egy egyed a saját életében is percenként dolgozhasson ki különböző túlélési stratégiákat, ha akar. Tehát a környezet változásaihoz sokkal rugalmasabban áll hozzá. Nem csak ösztönei vannak, amik akár jók, akár nem, nem tud belőlük kitörni.

2012. okt. 12. 23:43
 15/45 A kérdező kommentje:

Ha nem haragszotok, a primitív és tanulatlan vagyok válaszokra nem reagálnék.

A leletek mind arról tanúskodnak szerintetek, hogy az egysejtű primitívből alakult ki a kagyló majd a hal, az kimászott, és lett emlős és végül főemlős. Természetesen mindez vázlatosan szemléltettem, mielőtt valaki a fejemhez vágná, hogy nem a biológia könyvet idéztem.

Persze furcsa, hogy mindezek a "primitívek" nem alakultak teljesen át, hanem mindez megtalálható a mai korban is, de ebbe ne folyjunk bele. A kisebbséget, hogy mi tartjuk el, ugyan ezt mondhatnák a növények és az állatok is, hogy ők tartanak el minket embereket. Tehát a fejletlenebb tartja el a fejlettebbet, a gyengébb az erősebbet, a szelíd az agresszívebbet. Persze ez a ti hitetek szerint nem összeegyeztethető az általános felfogású rasszizmussal, hiszen az pont az ellenkezőjét állítja.

Darwinnak és az evolúciónak az égvilágon semmi köze Hitler szemléletéhez?

Darwin könyvének ez a címe:

The origin of species by means of natural selection or the preservation of favoured races in the struggle for life

Nem csak annyi, hogy fajok eredete, hanem meghatározza a fejődés okát is.

Alkalmazkodni csak az tud, aki erősebb, okosabb, fejlettebb. Amíg nekem nem volt egy asztalom, székem, mikor elkészült a ház, rosszul éreztem magam, nem szerettem hazamenni. A roma minden nélkül a putriban is jól érzi magát. Tud alkalmazkodni. Amíg én találkozom egy emberrel, csak egy ismeretlen ember. Amíg ők, addig sokuk szerint az egy lenyúlható valaki. Alkalmazkodnak, kihasználják a helyzetet, kvázi fejlettebbek a ti (!) vallásotok szerint.

2012. okt. 13. 11:50
 16/45 anonim ***** válasza:
49%

"Persze furcsa, hogy mindezek a "primitívek" nem alakultak teljesen át, hanem mindez megtalálható a mai korban is"

miért is?

2012. okt. 13. 12:03
 17/45 anonim ***** válasza:
76%
jót röhögtem. szerintem a kérdező jól példázza a vallásos emberek biológiaismeretét bizonyos dolgokról, csak azt nem értem, hogy a 20-21.szban felnövő ember, aki járt iskolába, hogy tud ennyi baromságot összehordani... (persze értem én)
2012. okt. 13. 12:11
 18/45 anonim ***** válasza:
27%
"Alkalmazkodni csak az tud, aki erősebb, okosabb, fejlettebb."
2012. okt. 13. 12:17
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

"Alkalmazkodni csak az tud, aki erősebb, okosabb, fejlettebb."

Ez hülyeség.

Az a faj is tud alkalmazkodni akinek gyors a szaporulata.

2012. okt. 13. 12:24
 20/45 anonim ***** válasza:

Na álljunk meg egy kicsit!

Az alkalmazkodás most tudatos vagy random módon történik?

A tudatos fejlődés egy baromság szerintem.

Ha viszont szelekció és mutáció van, akkor alkalmazkodás nem létezik. Attól hogy a rossz példány nem életképes, meghal, nem jelenti azt, hogy alkalmazkodik a többi. Ez szerintem egy evidens dolog.

Ha egy üvegbe raksz szárnyas és szárny nélküli legyeket, úgy hogy az alján van 20 pók, nem egyértlemű, hogy ki fog életben maradni?

Az egy baromszág, hogy ha sokáig úszom én és az utódaim, akkor egyszer csak az ükükükunokáimnak úszólábuk lesz. Ha valaki ezt részletesen leírja, hogy miért és hogyan történik, akkor esetleg beszélhetünk róla. Ha feloldom a kezem és a páromnak, a gyerekünk nem fok kéz nélkül születni.

Bevallom én soha nem éretettem ezt a nyírfaaraszoló lepkék esetét sem. Pont arról van csak szó, hogy mint a legyeknél. Ettől még nem születik Ádám fia piros színnel. Nem lesz neki dinnye és kocka feje stb. Tehát nem az történik, hogy szülés után mindig valami tök új jön létre, és csak az életképes marad életben. Nekem például szárnyakra van szükségem, de nem nő. Fenébe...

Egyedül annak van értelme, hogy nagyon hosszú idő alatt sok mutáció jön létre és ez gyülemlik fel. Na de ha környezet nem olyan lassan változik (hogy alkalmazkodni lehessen?)? És miért lenne mindig jó a mutáció vagy miért kellene fennmaradnia a következő utódban?

Ha lasssú nagyon a változás, akkor pedig nem fogok egyik napról a másikra bálna lenni. Rengeteg átmenetnek kellene létezni. De furcsa, hogy random változok tök mássá és életben maradok. Inkább reálisabb az, hogy valami környezeti elem miatt történet egy nagyobb változás. De akkor ha csak én változom, megint nem fogok tudni normálisan szaporodni.

2012. okt. 13. 12:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!