Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolúcióban hívő emberek, ti...

Evolúcióban hívő emberek, ti hogyan gondoljátok ezt?

Figyelt kérdés
Ha az erősebb marad fent, akkor a romák illetve a zsidó emberek fejlettebb faj? Páratlan módon szaporodnak és fennmaradnak minden nehézség ellenére. Lásd holokauszt, gyűlölködés, nyomor, szegénység. Visszájára fordulna Hitler elve, az árja a fejletlenebb, az üldözött a legmagasabb helyen lévő faj?
2012. okt. 12. 19:47
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%
AZ EMBER EGY FAJ.
2012. okt. 12. 20:04
 2/45 anonim ***** válasza:
81%
Hitler agymenésének semmi köze az evolúcióhoz.
2012. okt. 12. 20:14
 3/45 anonim ***** válasza:
17%
A cigányoknál is kilenc hónap a terhesség, fennmaradnak mivel eltartjuk őket. A zsidók se szenvedték meg jobban a világháborút mint a németek vagy épp mi.
2012. okt. 12. 20:16
 4/45 anonim ***** válasza:
93%
A zsidó és a cigány nem fajok, hanem népek :) a faj az a kutya macska ember stb. elöbb tanulhattál volna biológiát aztán filozofálgass kisbarátom :)
2012. okt. 12. 20:27
 5/45 A kérdező kommentje:
Akkor úgy fogalmazok, hogy az ember fejlődésének útja ezen csoportok által van? Ugyanis hiába mondod, hogy ki tartja el, dolgos, kreatív és ugye akarattal rendelkező emberek ezek, kik idővel meghatározói lesznek a világnak. Ők azok, akik által fogunk fennmaradni? A ti hitetek szerint igen, igaz? Csak gondoljatok bele. Az evolúció hívő nem lehetne rasszista, hiszen azok az emberek a jövő... :-P
2012. okt. 12. 20:44
 6/45 A kérdező kommentje:

gyakorivalasz2!

Hogyne lenne köze hozzá, arra alapozott, ne viccelj már...

2012. okt. 12. 20:46
 7/45 anonim ***** válasza:
93%

"Akkor úgy fogalmazok, hogy az ember fejlődésének útja ezen csoportok által van?"

Az evolúcióban nem létezik a fejlődés fogalma.

"Hogyne lenne köze hozzá, arra alapozott, ne viccelj már..."

A szociáldarwinizmus, ahogy nevezni szokták, idősebb, mint az evolúcióelmélet és tudományos szempontból nonszensz. És mivel előbb volt, az a kijelentés is nonszensz, hogy arra volna alapozva. Herbert Spencer műve a témában három évvel az "A fajok eredete" előtt íródott "Progress: Its Law and Cause" címen, de ennél korábbról is vannak nyomai a dolognak. Szociáldarwinizmus néven pedig 1877-ben hivatkoztak rá először. Emellett a szociáldarwinizmus biológiai szempontból teljesen értelmetlen, mivel politikai eszme, mint tudományos elmélet. Én magam nem is szeretem ezt a megnevezést, mert eredetkapcsolatot feltételez az evolúcióelmélettel, ami a témában járatlanokat könnyen megtéveszti.

2012. okt. 12. 21:22
 8/45 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne. Pontozzatok csak. Érveket nem is vártam. Tudom én hogy megy ez. :)
2012. okt. 12. 21:29
 9/45 anonim ***** válasza:
74%
Én felpontoztalak:)
2012. okt. 12. 21:31
 10/45 A kérdező kommentje:

" Az evolúcióban nem létezik a

fejlődés fogalma."

Az evolúció fogalma nem más, mint alkalmazkodás általi fejlődés és szelekció. Lehet szépíteni, és tudományos maszlagot csinálni belőle, de ez a nyers fogalma.

Hitler esetében a legfejlettebbnek gondolt nép felemelése és a többi gyenge lesöprése volt a cél. Ennek alapja a szelekció és az evolúció.

A lepontozás egyértelmű: terelsz és nem a kérdésre válaszolsz.

2012. okt. 12. 21:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!