Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka annak, hogy a (z...

Mi az oka annak, hogy a (z emberi) lény érzékelési-, tapasztalati-, átélési-, integrálódási-, önfelismerési képessége ilyen hihetetlen mértékben lefokozódik?

Figyelt kérdés

Gondolok itt korunk "tipikus, viszonylag normális, átlagoshoz közelítő" emberére, embereire és társadalmára.

Egyszerűen elhitt (elhisz) valamit és a világát ezekből a kívülről kapott adatokból építi fel.

Nem ellenőriz és nem vizsgál meg semmit, az első tömegesen elfogadott adatokat "igaznak" tartja.

Ez ahhoz vezet, hogy egyetlen saját, önmagából eredő impulzusra (gondolatra, tettre, érzelemre stb.) sem képes;

valójában nem más, mint KÍVÜLRŐL ÉRKEZŐ HATÁSOK AUTOMATÁJA.

Én azt hiszem, hogy az EMBER az nem gép, nem egy automata.

Az érzékelés lefokozódásával a valóság mechanikus arculatot ölt (=elgépisedeik),

mechanikussá válásával kiszámítható válik.

Kiszámítható válásával matematikailag modellezhető lesz (=számokkal kifejezhető).

-Miért fejezhető ki számokkal?

-Azért, mert maga is számmá lett.

Modelleket kapnak és modellekké válnak. (!!!)

Ezen a bolygón mindíg ez történt, itt soha nem élt valódi ember, ide csak leesnek időnként a valódi emberek (=az elevenek, élők).

Sehogyan máshogy nem juthatnak vissza eredeti állapotukba a leesettek,

mint hogy lényi erőfeszítéseket tesznek.

(ahelyett, hogy mindíg a KÍVÜLRŐL KÉSZEN KAPOTT LEGKISSEBB ERŐFESZÍTÉST VÁLASZTANÁK).

Én nem hiszek abban, hogy a másoktól kívülről kapott programokat kellene követnünk,

én egyedül abban hiszek,

hogy saját eredeti természetünket kell keresnünk,

annak a sugallmazását követnünk

és így eljutnunk a lény legmélyebb (=eredeti, egyetlen) azonosságához.

Minden módszerrel, ami ezen kívül van,

csak másolatok, utánzatok, klónok (=identitás nélküli hamisítványok !)jönnek létre.

A linearitás és az egyenesek, az alacsonyrendű, primitív geometriai formák is

az érzékelés és a tudatosság (a rezonancia) lecsökkenésével jönnek létre.

A köztereken elhelyezett primitív geometriai formák (kocka, piramis stb.)

sem egyebek, mint a rezonanciákat csökkentő jelkép-generátorok.

Itt, ezen a sivár Földön, valakik nagyon nem akarják,

hogy az emberben lakozó lény kiteljesedjék és megismerje önmagát.

Ez a Föld mindíg is ilyen volt.

Ezt szerintem csak azok értik, akik valóban (!) nem innen valók,

hanem valami miatt leestek ide (=erre az alacsonyrendű érzékelési- és tudatossági "síkra",

amit talán a "közmegegyezés világának" lehetne nevezni.

2012. okt. 3. 18:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/121 anonim ***** válasza:

Van itt egy ontopic téma a GYIK-en:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

"Vajon a matematika mennyire alapszintű? Írj ha van véleményed?

Értsd ez alatt, hogy minden természettudomány a minket körülvevő világ leírására született. A matematika ugyanakkor az absztrakt logika szüleménye. Általánosabb mint bármilyen TT, és egyes elemei az általunk megfigyelt világban nem lelhetők fel. A kérdésem tehát inkább az, a matematika mennyire mutat túl a világunkon, mennyire lehet általánis érvényű? Vajon a keletkezés elött is volt matek? Vajon ha léeznek más univerzumok, ott is ugyanezt a matematikát használják, vagy létezik másfajta matematika, és ez az általunk ismert, pont olyan mint az őt megismerő lények?"

2012. nov. 11. 04:34
 112/121 A kérdező kommentje:

ez egy értelmes kérdés!

"A kérdésem tehát inkább az, a matematika mennyire mutat túl a világunkon, mennyire lehet általánis érvényű? Vajon a keletkezés elött is volt matek? "

-ha azt a világot, amit érzékelünk és amiben élünk egy MESTERSÉGES INTELLIGENCIA teremtette, teremti és tartja fenn,

akkor:

igen ... a keletkezés előtt is volt matek

ha így van, akkor a világunk egy mesterségesen létrehozott mátrix

a következő kérdés az:

a mátrix teremtett-e minket vagy esetleg túlmutatunk-e a mátrixon?

és

már a mátrix keletkezése előtt is VAGYUNK-e ?????????????????

és

a mátrixon kívül is létezünk-e ?

szerintem a matematika CSAK VÉGES VILÁGOK modellezésére használható

a végtelen: modellezhetetlen és matematikai elvekkel, eszközökkel nem értelmezhető

tehát: A MATEMATIKA EGY RELATÍV SZINTŰ TUDOMÁNY

............

„Vajon ha léeznek más univerzumok, ott is ugyanezt a matematikát használják, vagy létezik másfajta matematika, és ez az általunk ismert, pont olyan mint az őt megismerő lények?“

-ahány világ, annyiféle matematikai modell

---------------

kiterjesztve:

van a lélek (=a halhatatlanság, a kezdet, az eredet, a forrás) és vannak a világok

a világok matematikai eszközökkel modellezhetők, de az eredet(ük) nem modellezhető semmilyen eszközzel

-miért?

-mert minden modell forrása és eredete a „lélek“ - azért...

a véges nézetek véges világo(ka)t generálnak, a végtelen nézetek végtelen világokat generálnak

a véges nézetek és a véges világok: korlátozott nézetek és korlátozott világok

(és a múlt őrületei ma is elevenen élnek és úgy hívják őket, hogy vallások... már semmire sem jók, de hatalmat még lehet velük gyakorolni és URALKODNI LEHET VELÜK A MÁSIK LELKEN és anyagi és egyéb előnyöket szerezni)

-mi történik a Föld-bolygón?

-a Föld-bolygón az történik, hogy valakik minden erejükkel fogják az emberiség fejlődését

az ember nem rossz és nem gonosz, az elrejtőző kisebbség a gonosz, azok a gonoszak, akiknek tettei és szándékai nem bírják el a napfény világosságát

ők fogják az emberiség szekerét és ők szeretnék a szakadékba taszítani

ami nekünk az életünk, az nekik csak egy üzlet (amin keresni lehet)

ez a probléma a Földön

2012. nov. 11. 21:02
 113/121 anonim ***** válasza:
102: elküldtem a linkeket, de nem reagáltál a levélre, és nem is írtál a topicokba...
2012. nov. 12. 20:00
 114/121 A kérdező kommentje:

szia! kösz a meghívásod, de ezek szerintem csak népszerű, limonádé ezotériák,

a valóság ezektől sokkal keményebb

2012 12 21-ről:

ha esetleg lesz valami

szerintem nem egy jó dolog lesz, inkább lesz valami álságos szívatás, aminek sokan bedőlnek

2012. nov. 12. 21:31
 115/121 anonim ***** válasza:
Én azokra az infókra vagyok rákattanva, amit a kupac legaljáról lehet előásni, tiltottak, és nem mondhatók éppen népszerűnek. (A bulvártorzításokat nem ismerem, bár tudok róla, hogy léteznek. De pl. újságot az ÉS-en és Édes Anyanyelvünk-ön kívül sosem olvastam.)
2012. nov. 13. 19:34
 116/121 anonim ***** válasza:

Súr!

Te rávilágítasz keményen nagy átverős játszmákra, miközben te is felépítesz egy illúzió világot....csak az nem limonádé,hanem horror .) gabi Lebontanád végre a te hülyeségeidet és végre megoldanád a nagy gordiuszi csomót az egyéniségeddel? :) Gabi...én agybajt kapok,amikor a tulajdonneveket vesézed,miközben tudom,hogy tudsz valamit...de még te sem tudod biztosan,hogy mit!

2012. nov. 13. 20:19
 117/121 anonim ***** válasza:
Vicces,ép aláírtam mikor mindig eszembe jutott valami,igy olyan mintha magamnak címeztem volna,de neked küldtem Súr (ami angol fonákírásban biztosat jelent :))gabi
2012. nov. 13. 20:22
 118/121 A kérdező kommentje:

aki meghívtál:

kedves vagy, de nekem úgy tűnik, mintha rajongói klubot gyűjtenél magadnak :-)

az iwiw-en egy hozzászólást sem láttam pl. az Agartha-témánál

2012. nov. 14. 10:55
 119/121 A kérdező kommentje:

a 30:1 arányú (=helyes) nátrium-kálium arány tudatos felborítása az emberi szervezetben nem horror????

mert manapság ez történik ezen a bolygón

ez vezet a korai szívhalálhoz, előtte veseproblémákkal

ez egy komoly téma

David Icke az szerintem dezinformátor, ügynök valamilyen szinten

2012. nov. 14. 10:58
 120/121 anonim ***** válasza:

Ezt kifejtenéd bővebben?,a nátrium-kálium dolgot, és ez hogy kapcsolódik az eddigiekhez

köszönöm

2012. nov. 14. 19:33
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!