Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A zsidók és a keresztények...

A zsidók és a keresztények mit gondolnak róla?

Figyelt kérdés
Az izraelita és a keresztény hívők hogyan gondolnak Mohamedre? Elismerik, hogy volt némi köze istenhez vagy teljesen elutasítják amit ő isten nevében mondott?
2012. szept. 24. 15:23
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Ja és én nem állítom, hogy Mohamed próféta volt. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy a keresztény közgondolkodás, hogyan viszonyul hozzá
2012. szept. 24. 22:16
 12/38 A kérdező kommentje:
És egyébként nem azért, de Isten a biblia szerint meg meg szokta gondolni magát. Például a paradicsomot először odaadja Ádámnak és Évának majd elveszi tőlük, aztán az özönvíznél elpusztítja a már egyszer létrehozott társadalmakat, hogy újat teremtsen. És az ószövetséget is először csak egy néppel köti, majd úgy gondolja, hogy jobb ha inkább az egész emberiséggel köt szövetséget. Vagy ez már Istenkáromlás?
2012. szept. 24. 22:23
 13/38 anonim ***** válasza:

Kérdező fussál neki azért ennek még egyszer.

Jak 1,17 Minden jó adomány és minden

tökéletes ajándék felülről való, és a

világosságok Atyjától száll alá, a

kinél nincs változás, vagy

változásnak árnyéka.

Ádáméknak adatott a föld feletti uralom. Ezt tálcán adták át a hazugság atyjának. Noé az igaz emberrel kötött szövetséget az Úr, miután elpusztitotta a gonoszsággal fertőzött világot, és nem Isten teremtette azokat a társadalmakat. A zsidó népnek kellett volna jó gyümölcsöket teremniük, és miután nem teremtek vette el az Úr ezt tőlük.

Mk 12,9 Mit cselekszik hát a szőlőnek ura?

Eljő és elveszti a munkásokat, és a

szőlőt másoknak adja.

2012. szept. 24. 22:48
 14/38 anonim ***** válasza:

Pontosan.

Kedves Kérdező,te nem vennéd el egy olyantól azt amit rábíztál, és azt látod, hogy semmibe vesz, és nem megbízható, többször is becsapott?

Biztos vagyok benne, hogy a sok becsapás után, rábíznád másra

2012. szept. 24. 23:33
 15/38 anonim ***** válasza:

Nem Isten nevében beszélt.

Pontosabban, nem a valódi Teremtő Isten nevében beszélt.

Őt e világ istene irányította, aki csak "ideiglenesen" "isten" amÍg Jézus meg nem kötözi ezer évre,

2012. szept. 24. 23:57
 16/38 anonim ***** válasza:
Mohamed egy gyilkos pedofil ember volt, aki semmi keppen nem nevezheto profetanak, sem szentnek. Olvasd a Korant és a hadiszokat, majd megtudod milyen is volt. Az o istenenek semmi koze a kereszteny Istenhez.
2012. szept. 25. 03:16
 17/38 A kérdező kommentje:

Hogy én mit tennék abban az esetben, ha becsapnának az szerintem nem igazán releváns, mert nem vagyok Isten. Viszont így egyszerű halandóként is tényleg érthető a cselekedete. Nem állítottam, hogy Isten ok nélkül változtattam meg a döntéseit. A lényeg, hogy döntött valamikor bizonyos dolgokban egyféleképpen, és ezeknek döntéseknek céljai voltak, majd amikor látta, hogy ezek a célok nem teljesültek, mert az emberek nem a várakozásoknak megfelelően viselkedtek, akkor pedig a korábbi döntésével akár ellentétes döntést is képes volt hozni. Végülis mindegy hogy okkal vagy ok nélkül, a lényeg, hogy az hogy Isten valamit valamilyennek eldöntött az nem minden körülmények között marad állandó. Ezt azért írtam, mert akkor beleférhet csak úgy elméletileg a keresztény gondolkodásba, hogy a biblia Isten szava és követendő szent könyv, de időnként ha úgy látja, hogy mégsem azokat a célokat éri el vele amiket eredetileg akart akkor egyes kiválasztott személyeken keresztül újra szól az emberekhez és kiegészíti a bibliában írtakat. Vagy esetleg egyszer csak átírja az egészet. Bár attól, hogy Mohamed azt állítja, hogy Isten rajta keresztül reformálja meg a vallást még nem kell elhinni. Csak esetleg lehet.

"Ádáméknak adatott a föld feletti uralom. Ezt tálcán adták át a hazugság atyjának". A paradicsom földjére gondolsz? Mert akkor nem igaz. Azt nem átadták, hanem Isten egy korábbi döntésével ellentétesen elvette tőlük (még ha indokoltan is) mégpedig büntetésből.

2012. szept. 25. 11:15
 18/38 A kérdező kommentje:
És visszatérve az eredeti kérdéshez. Ha Mohamed az előző bejegyzésemben írtakat állítja magáról és milliók hisznek is neki, akkor a kereszténységnek is viszonyulnia kell valahogy hozzá. El kell helyezniük a keresztényeknek őt a hazug istenkáromló és az Isten szavainak tolmácsa skálán valahol. Mint ahogy az izraeliták tették Jézussal.
2012. szept. 25. 11:28
 19/38 A kérdező kommentje:
És én pont erre lennék kíváncsi. Hol van Mohamed ezen a skálán? De mivel sok az összevissza vélemény ezért örülnék ezzel kapcsolatos linkeknek vagy valami hitelesnek
2012. szept. 25. 11:29
 20/38 anonim ***** válasza:

Egy keresztény:

Mindenki, aki Isten nevében szól, próféta.

Mohamed nyilván próféta, mivel Isten nevében szólt.

Csak ugye vannak hamis próféták, és igaz próféták...

Nem veszem be a sok időn keresztül való diktálást. Főleg, hogy sok probléma van az írásával. Ez nagyon hasonlít Smith történetéhez a mormonokhoz. Kamu.

2012. szept. 25. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!