A zsidók és a keresztények mit gondolnak róla?
Kérdező fussál neki azért ennek még egyszer.
Jak 1,17 Minden jó adomány és minden
tökéletes ajándék felülről való, és a
világosságok Atyjától száll alá, a
kinél nincs változás, vagy
változásnak árnyéka.
Ádáméknak adatott a föld feletti uralom. Ezt tálcán adták át a hazugság atyjának. Noé az igaz emberrel kötött szövetséget az Úr, miután elpusztitotta a gonoszsággal fertőzött világot, és nem Isten teremtette azokat a társadalmakat. A zsidó népnek kellett volna jó gyümölcsöket teremniük, és miután nem teremtek vette el az Úr ezt tőlük.
Mk 12,9 Mit cselekszik hát a szőlőnek ura?
Eljő és elveszti a munkásokat, és a
szőlőt másoknak adja.
Pontosan.
Kedves Kérdező,te nem vennéd el egy olyantól azt amit rábíztál, és azt látod, hogy semmibe vesz, és nem megbízható, többször is becsapott?
Biztos vagyok benne, hogy a sok becsapás után, rábíznád másra
Nem Isten nevében beszélt.
Pontosabban, nem a valódi Teremtő Isten nevében beszélt.
Őt e világ istene irányította, aki csak "ideiglenesen" "isten" amÍg Jézus meg nem kötözi ezer évre,
Hogy én mit tennék abban az esetben, ha becsapnának az szerintem nem igazán releváns, mert nem vagyok Isten. Viszont így egyszerű halandóként is tényleg érthető a cselekedete. Nem állítottam, hogy Isten ok nélkül változtattam meg a döntéseit. A lényeg, hogy döntött valamikor bizonyos dolgokban egyféleképpen, és ezeknek döntéseknek céljai voltak, majd amikor látta, hogy ezek a célok nem teljesültek, mert az emberek nem a várakozásoknak megfelelően viselkedtek, akkor pedig a korábbi döntésével akár ellentétes döntést is képes volt hozni. Végülis mindegy hogy okkal vagy ok nélkül, a lényeg, hogy az hogy Isten valamit valamilyennek eldöntött az nem minden körülmények között marad állandó. Ezt azért írtam, mert akkor beleférhet csak úgy elméletileg a keresztény gondolkodásba, hogy a biblia Isten szava és követendő szent könyv, de időnként ha úgy látja, hogy mégsem azokat a célokat éri el vele amiket eredetileg akart akkor egyes kiválasztott személyeken keresztül újra szól az emberekhez és kiegészíti a bibliában írtakat. Vagy esetleg egyszer csak átírja az egészet. Bár attól, hogy Mohamed azt állítja, hogy Isten rajta keresztül reformálja meg a vallást még nem kell elhinni. Csak esetleg lehet.
"Ádáméknak adatott a föld feletti uralom. Ezt tálcán adták át a hazugság atyjának". A paradicsom földjére gondolsz? Mert akkor nem igaz. Azt nem átadták, hanem Isten egy korábbi döntésével ellentétesen elvette tőlük (még ha indokoltan is) mégpedig büntetésből.
Egy keresztény:
Mindenki, aki Isten nevében szól, próféta.
Mohamed nyilván próféta, mivel Isten nevében szólt.
Csak ugye vannak hamis próféták, és igaz próféták...
Nem veszem be a sok időn keresztül való diktálást. Főleg, hogy sok probléma van az írásával. Ez nagyon hasonlít Smith történetéhez a mormonokhoz. Kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!