Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vannak még vallásos...

Miért vannak még vallásos iskolák?

Figyelt kérdés
Nem kéne tiltani a 18 évesnél fiatalabbakon végzett agymosást? És főleg egy ISKOLÁBAN?

2012. szept. 23. 19:31
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
80%

"Nemes egyszerűséggel azért vannak "vallási" vagy "egyházi" iskolák, mert nekik van pénzük arra, hogy fenntartsák az intézményt. Ha az egyházak nem tartanának fennt több 100 intézményt, akkor megszűnnének"

Azt azért ne felejtsük el, hogy egy egyházi iskola az államtól jóval több normatívát kap az oktatási tevékenységért, mint egy önkormányzati fenntartású iskola.

Egy állami iskola gazdasági vezetője

2012. szept. 23. 20:00
 12/44 anonim válasza:
79%

Vannak még szép számmal.

Én is ilyenbe jártam, és mindenkit biztosíthatok róla, hogy egy fél percig nem garancia az egyházi iskola arra, hogy jobb emberek lesznek, akik ott tanultak.

Az eredeti kérdésre a válasz:

Még ha az egyházi iskolákat be is tiltanánk, tegyük fel (ami lehetetlen, mert sok közülük az előző rendszerben is működött), akkor is a vallásos szülők otthon ugyanúgy tanítanák a vallást a gyerekeknek. Azt se nagyon lehet megtiltani, hogy a gyereket elvigye a templomba, illetve hogy a templom indítson hittanoktatást.

Annyi vigasz még lehet, hogy szerintem a vallásos iskolákból jönnek a legkeményvonalasabb ateisták is.

2012. szept. 23. 20:03
 13/44 anonim ***** válasza:
50%

A késelések sem az elit iskolában szoktak lenni :)

Én pl. egy szintén elitnek mondott állami iskolába járok, és bizony nagy a züllés. Semmi tisztelet nincs a tanárok irányába, káromkodnak, bárkivel összefekszenek, alkoholisták, állandóan részegen fetrengenek, isznak suli előtt. Nem mindenki, de nagyon sokan az osztályból. Nem feltétlen kell ahhoz tanárt verni, hogy alapvető dolgokat ne merjenek maguknak megengedni. Talán egy egyházi iskola erre is fordít időt, vagy energiát,hogy ne viselkedjenek így-lásd hittan óra.

2012. szept. 23. 20:06
 14/44 anonim ***** válasza:
60%

Eddigi tapasztalataim szerint egy vallásos iskolában sem lesz agymosottabb az ember, mint egy bármilyen másik oktatási intézményben.

Az megint egy másik dolog, hogy próbálnak egy olyan értékrendet nevelni a diákokba, ami a mai világban már nem igazán állja meg a helyét.

De vannak olyan ismerőseim, akik vallásos iskolákba jártak, és épp ugyanolyan értelmes emberek, mint te vagy én. Bár benned nem vagyok teljesen biztos...

2012. szept. 23. 20:10
 15/44 Andizsuzsi ***** válasza:
36%

Egy állami iskola gazdasági vezetője!

Mennyivel kap többet?

2012. szept. 23. 20:18
 16/44 ava87 ***** válasza:
85%
Kérdező, nem nagyon értem, neked mi a problémád az egyházi iskolák létezésével, hiszen nyilván az oda járó gyerekek otthon is vallásos nevelést kapnak, ezért is íratják őket oda a szülők. Vagy esetleg szimplán azért, mert az adott városban/környéken ott vannak jó tanárok, ez is sokaknál szempont persze. De egy egyházi iskolát nem úgy kell elképzelni, hogy ott minden a vallásról szól. Más kérdés, hogy én jártam egyházi iskolába (katolikus) és nagyon nem szerettem, el is mentem onnan hamar, hiába voltak jó tanárok, voltak nagyon rosszak is, plusz nehezen viseltem, hogy a politika szinte minden órán előkerült. NEM a vallás, hanem a politika. Na ez gáz volt, nagyon. Ez persze csak egyetlen iskola, a többit nem tudom milyen.
2012. szept. 23. 20:31
 17/44 A kérdező kommentje:
Mert a vallás nagyon jó eszköz az emberek befolyásolására. És mert ne tanítsanak olyat, ami nem igaz.
2012. szept. 23. 20:36
 18/44 A kérdező kommentje:
Egy gyerek még befolyásolható, ne a szülei válasszanak neki vallást.
2012. szept. 23. 20:38
 19/44 anonim ***** válasza:
87%
Az én sulim is egyházi lett mivel vagy ez vagy bezárják az iskolát az előnye hogy a sulinknak lett pénze jobb felszerelés több iskolai program és felújítások hátránya hittan -_- tök felesleges ráadásul még tanulni is kell rá(a tanár meg elég idegesítő főleg amikor neki áll mesélni nem akarok meg sérteni senkit a vallása miatt csak ne akarna megtériteni ) menni kell pár alkalommal a templomba első és útólsó órán imádkozni kell tesin ha nem öltözöl át igazolatlant kapsz (kivéve ha van orvosi igazolásod)rossz óra összeállítás bár ez nem biztos hogy az ő hibájuk (12-edikben szerintem egy érettségizős osztálynak heti 9-óra gyaksza+elmélet tök felesleges úgy hogy kb 3 ember választja csak és közben van kemény heti 1-nyelvtanunk 2-irodalmunk 4-matek 2-töri 3-angol) meg minden teremben kivan rakva egy kereszt úgy nagyából ennyi amit mi diákok érzékeltünk
2012. szept. 23. 20:49
 20/44 anonim ***** válasza:
43%

Ne tanítsanak olyat, ami nem igaz? Kb. 30 évig tanították történelemórán, hogy 1956-ban a mocskos hálátlan nép felkelt az igazságos hatalom ellen. Ez nem agymosás?

A világ minden táján hiszenk Istenben, kivéve a volt komcsi országokban, ahol 40 évre betiltották a vallást. Tehát a föld 6,5 milliárd emberéből 6,4 milliárd gondolja azt, hogy 100 millió agyamosott hülye miért hiszi azt, hogy a dolgok csak úgy maguktól történnek, és a halállal végleg elvész az ember.

2012. szept. 23. 20:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!