Miért vannak még vallásos iskolák?
Igen ebben is van valami a legtöbb csak képmutató,de vannak kivételek.És inkább legyen az iskola egyházi,mint állami kézbe.
Az egyházi iskolákban valahogy a tanárverés-késelés és egyéb csalafintaságok sem oly jellemzőek.
Vannak kivételek,de én pont egy egyháziból mentem államiba. De tudom,hogy vannak rendesek is.
Az egyházi iskola a tanárok szempontjából is jobb, ahogy hallom. Ofőnek mindig késik a fizetése, meg az érettségiért járó pénz, a felesége egyháziban tanít, és Ő mindig megkapja. Szerintem stabilabb ilyen téren.
Nemes egyszerűséggel azért vannak "vallási" vagy "egyházi" iskolák, mert nekik van pénzük arra, hogy fenntartsák az intézményt. Ha az egyházak nem tartanának fennt több 100 intézményt, akkor megszűnnének...Ami pedig nem lenne éppenséggel kedvező fejlemény. Minden intézmény más és más. Szerintem az nem agymosás, ha heti 1 vagy 2 alkalommal van hittan óra. Magyarországon ráadásul nem jellemzőek az irdatlanul kemény szabályok. Nincsenek tarthatatlan öltözködési szabályok, imák órák előtt, stb...
Szóval inkább örülni kéne, hogy az egyház besegít olyan intézmények fenntartásába, ami a kormány feladata lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!