Miért van az, ha egy beteg meghal "Istennek" adnak hálát, de ha meghal egy, akkor az orvos a hibás?
Lehet átvitt értelemben is érteni. Miért van az hogyha valami jó történik azért Isten a felelős, de ha valami rossz az a Sátán műve?
Egy nemrégiben feltett kérdés ihletett, miszerint a homoszexualitást nem Isten teremtetette ugyebár, hisz, ami kényelmetlen az életünknek, azt a szőnyeg alá akarjuk seperni. Itt mindenki ennyire gyáva és gyenge vagy csak jó valakit utálni és hibáztatni a középszerű életért? (most nem csak a homokra értem, szintén mindenre kiterjedően)
Miért lenne az orvos a hibás?
Az Istennek való köszönet nem jelenti azt, hogy az orvos egy jelentéktelen kis senki volt. Neki is jár a köszönet. De gondolom nem azért megy valaki orvosnak, hogy sok pénzt kapjon vagy villogjon vele, hogy ő orvos és mindenki neki hálálkodjon. Bár vannak ilyenek is. De azért lesz orvos valaki, hogy gyógyítson vagy a tudományt szolgálja. Ez a dolga. Persze ettől még lehet kiemelkedően okos és a normálisak meg is érdemlik, hogy szeressék őket, hiszen életeket mentenek...Bár nekem a miért és hogyan mindig fontosabb fogalom. Mindegy.
Szerintem nem jó a kérdésed. Mert embertől függ, hogy ki hibáztatja az orvost és ki nem. Az is, hogy ki ad hálát Istennek és ki nem.
Nehogy már ezért is a vallás vagy a teremtő legyen a hibás...
Nyílván most azt hiszed, hogy nem értettem meg a kérdésed.
Lefordítom egyszerűbbre:
Miért vannak képmutató emberek?
Erre a válasz nem az, hogy mert a vallás rossz és a hívők hülyék. Hanem az, hogy vannak szar emberek és elég sok. Ennyi.
De ha beszélnek róla nem azt mondják, hogy hála pl. Dr. Székely Ferencnek, hanem hála az Istennek.
Ozmium, ha a te szemléletedben Isten a mindenség teremtője, akkor a "gonosz" is tőle származik.
Bár a gonosz és rossz fogalma is relatív, ahogy a jóé.
Azért van, mert az orvosok nem hálát várnak, hanem hálapénzt, úgyhogy a hálánkat megtartjuk Istennek, a pénzünket meg odaadjuk az orvosnak.
"de ha meghal egy, akkor az orvos a hibás?"
"hogyha valami jó történik azért Isten a felelős, de ha valami rossz az a Sátán műve"
Ez most elég ellentmondásos, akkor szerinted mi gonosz vallásos emberek, az orvos hibájának, vagy a Sátán művének tekintjük, ha valaki meghal? Csak azért kérdem, hogy pontosan tudjam, miért vagyok hülye, az én a nokedli vallásommal. Vagy lehet, hogy nekünk mindegy is, így is, úgy is csak gonoszságokat művelünk? Világosíts föl, légyszives!
Senkire sem mondtam, hogy hülye lenne. Nem erre akartam utalni.
De arra igen, hogy nem meghatározhatóan tesztek különbséget jó és rossz között.
Vannak emberek akik ha meghallják, hogy életben maradt a szerettük azt mondják, hogy hála Istennek. Vannak akik egy borítékot csúsztatnak az orvosok zsebébe. Vannak aki mindkettő. Van aki belenyugszik hogy meghal a szerette, van aki rögtön pofon vágja az orvost.
Én szerintem Isten dönti el, hogy ki mikor haljon meg. Ha azt akarja, hogy Kovács István holnap meghaljon, akkor elintézheti úgy, hogy minden orvos szabadságon legyen, vagy, hogy egy kezdő orvos műtse, vagy akár egy profi elrontsa. A legtöbb hívő, amikor egy műtét közeleg, imádkozni szokott, azért, hogy Isten segítsen az orvosnak. Nyilván amikor azt mondjuk, hogy Isten megmentette az életem, nem arra gondolok, hogy Isten lejött a földre és ő maga műtött. Nem hiszem, hogy sok olyan ember van, aki a kérdésedben elmondott helyzetekben a kérdésedben elmondott reakciókat csinálná. Ez két külön embertípus, de mint az előttem szólók mondtk, vannak képmutatók.
Ez a jó-rossz teremtés téma jó kérdés. Isten kezdetben elmondta az embernek, hogy mit kéne csináljon. Ő tudta, hogy az embernek nem muszáj engedelmeskednie, de nem akarta, hogy meg büntessen minket. Amikor az ember evet a jó és a rossz tudásnak fájáról, az ember saját maga akarta eldönteni mit csinál, de egyes cselekedetei ellenkeztek Isten akaratával, aki mint tudjuk 100%-ig jó, és ha valami nem 100%-ig jó, az nem jó, tehát rossz.
A rosszat tulajdonképpen az ember teremtette, a sátán buzdítására, Istennek annyi köze van hozzá, hogy Ő nem szólt bele. Az ember szabad akarata azt jelenti, hogy azt csinál amit akar. Ezt Isten is tudja, hiszen Ő teremtett minket ilyenre, és direkt engedi néha, hogy az ember még rosszabbá tegye a világot.
6-os vagyok
Nem meghatározhatóan teszünk különbséget jó és rossz között?? Mit értesz ez alatt? És melyik vallásra gondolsz? Vagy mind ilyen?
A gonosz nem Istentől ered, mert Ő tökéletesen szent és makulátlan.
3. dolog miatt történhet a rossz a biblia szerint.
az egyik az említet gonosz Személy Sátán miatt, de nem lehet mindent rá fogni, amiből következik hogy a tökéletlen hajlamaink, rossz döntéseink miatt aratjuk le amit elvetettünk.
És végül a prédikátor könyve említést tesz arról hogy vannak előre nem látott események, az az véletlenül történnek rossz dolgok, mert mondjuk rosszkor voltunk rossz helyen
Zsömle/lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!