A skizofrénia összeköthető a hittel?
Szerintem igen.
Mondjuk valaki addig meditál, vagy vizualizál, hogy a végén azt se tudja majd, hogy ki ő, vagy mit akar.
Megbomlik az agya.
Aki angyalokkal beszélget, az nekem amúgy is furcsa, ahogy a tisztánlátás, tisztánhallás is.
Na, nem úgy értem, hogy valaki jól lát szemüveg nélkül, vagy nem fülzsíros a füle, hanem tudjátok hogy...
Fura!
Ki mondja meg, hogy a megjelenő szentek, szellemi mesterek, tényleg azok-e, vagy egy zavart elme kitalációi?
"valaki addig meditál, vagy vizualizál, hogy a végén azt se tudja majd, hogy ki ő"
...Az valamit nagyon rosszul csinál. Ezek ugyanis pont a jobb önismeretre, a világba való harmonikus beilleszkedésre tanítanak.
Hát lehet, hogy igazad van.
Én csak arra gondolok, amikor azt írják, hogy "képzeld el az ideális életet" "képzeld el, hogy..."
Az illető elképzeli, meditál rajta egy órát, aztán vissza a valóságba, ahol semmi nem úgy van...
Ez azért kicsit skizo érzés, nem?
Szia!
Szendi Gábor, Isten az agyban című könyvében a halántéklebeny epilepsziával hozza összefüggésbe!Érdekes könyv,érdemes elolvasni!
"képzeld el az ideális életet"
Ez nem meditáció, de még csak nem is vizualizáció. Képzelgés, álmodozás legfeljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!