Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, ti hisztek a...

Keresztények, ti hisztek a Yeti-ben?

Figyelt kérdés
A ti istenetek létezéséről sincs több bizonyíték.

2012. szept. 2. 02:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

Persze, hogy hiszek a yetiben. :P

http://www.youtube.com/watch?v=U_6qVGacWHU

2012. szept. 2. 08:04
 2/16 anonim ***** válasza:

Az ki? :)

csak vicceltem.

Nem, nem hiszek benne.

2012. szept. 2. 08:10
 3/16 kzs ***** válasza:
46%

A kérdező kommentjére válaszolva:

1. Nem a mi istenünk (direkt írtam most kisbetűvel).

Jézus keresztáldozata mindannyiónk érdekében megtörtént, akár elfogadja az illető, akár nem.

2. Isten létezését nem lehet tudományosan bebizonyítani.

De kérdem én: mennyivel hihetőbb az evolúció elmélete, mint az, hogy létezik valaki, aki mindennek a teremtője, és mint ilyen, egyedül alkotta meg a világegyetemet, beleértve mindent: a szelet, havat, stb.?

Visszatérve Isten létezésére: fizikálisan, tudományosan illetve nem fogod érezni hogy létezik. Azért nem, mert emberi értelemmel nem lehet ismeretet szerezni Róla.

A yeti az más. Azért más, mert ennek a lézetését meg lehet vizsgálni: Biológia mint élettan szemszögéből - csakúgy, mint a Lockness-i szörnyet, vagy a griffmadarat, stb. És teljesen világos, hogy ezek az állatok nem létezhetnek.

A Szentség Istenét azonban nem lehet fizikálisan, tudományosan megragadni. De valamit tudnod kell: semmiből soha nem lesz semmi. Olyan nincs, hogy egyszercsak "BUMM" és megvan az ősrobbanás, és kialakul a világegyetem.

Valami kell hogy elindítsa, és nem feltétlenül pusztán csak a fizika. Vagyis a tudomány sem ad mindenre magyarázatot. Ezt azért gondold át te is.

Ami Istent illeti: ha konkrét elhatározás van benned, hogy szeretnél közeledni Hozzá: tedd meg, és Ő is közeledni fog hozzád.

Nyisd ki a Bibliát (mondjuk a Máté evangéliumánál), és olvasd. És ha úgy érzed, hogy kellően nyitott a szíved, Jézus nevében imádkozz Hozzá, hogy adjon számodra kijelentést magáról. Majd keresd őt keresztények közösségében.

De nem mindegy hol keresed: sokan úgy gondolják, hogy a kereszténység egyet jelent a református vallással, vagy a katolicizmussal.

Én azt mondom: nem.

Akkor cselekedsz jól, ha olyan közösségbe mész, ahol Isten SzentÍrásának tanulmányozása mellett fontosnak tartják az Isteni Szellem követését is. Ha ugyanis nem ilyen helyre mész, tudhatsz éppen Istenről, de sohasem lesz személyes kapcsolatod Vele.

És Isten nemcsak egy könyvben létezik. Ha úgy keresed Őt ahogy kell (tehát nem "vas-műszaki boltba mész tejet venni"), Ő megfelel. Közeledni fog hozzád.

Valamit meg kell hogy érts: Ő már akkor is szeretett, amikor még nem is voltál. Mert azzal, hogy Ő megadta érted a Krisztusi áldozatot Ő megtette az első lépést.

Nem fizethettél, hát ingyen adta hogy el ne vesszél- Ő így gondolt rád.

A továbbiakban már rajtad áll.

2012. szept. 2. 10:59
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

kzs-nél ott a pont. De kérdező, hidd el, hogy a yeti létezik-e vagy sem, nem érdekel, sőt nem oszt és nem szoroz. Viszont ha nincs Isten, akkor én nem ártottam az én hitemmel senkinek sem. Nekem és neked is a sorsunk a végleges halál. Isten kinyilatkozta, hogy bizony tényleg sokaknak lesz ez az osztályrésze, megjegyzem, miképpen legyen az ő hitük szerint. Viszont, ha van, akkor minimum magadnak, de ártasz a te hitetlenségeddel. Csak logikusan: Mi van, ha nincs, és én így, vagy te úgy gondolod, és mi van, ha van, és én így, te úgy gondolod...

Persze az én hitem nem érdekből táplálkozik, hanem bizonyságokból, hogy meg is válaszoljam neked, hogy de, az én életemben bizony rengeteg bizonyítéka van, hogy Isten van.

2012. szept. 2. 15:49
 5/16 anonim ***** válasza:
73%
Őszintén szólva még soha nem gondolkodtam el azon, hogy vajon létezik-e a Yeti, vagy a Loch Ness-i szörny, vagy ezek. Ha él, akkor él, ha nem, nem, nekem igazából tökmindegy, egyik sem befolyásolja a hitemet. Miért ne teremthetett volna az Úr Yetit? Felőlem aztán élhet, oly mindegy.
2012. szept. 2. 17:19
 6/16 anonim ***** válasza:
16%

Hogy ne lenne az Istenemről bizonyíték.?!

Az egész teremtés "üvöltve hirdeti", a teremtő mivoltját, alkotói fantáziáját, kreativitását. humor érzékét, és páratlan bölcsességét, hatalmát.

Aki ebből nem látja az menthetetlen.

Yeti nincs nem volt és nem is lesz.

Zsömle/lány

2012. szept. 2. 17:29
 7/16 anonim ***** válasza:

Igen, és a Loch Ness-i szörnyben, Bigfootban, a vámpírokban és a vérfarkasokban is. Az egyik múltkor leharapta a fél karomat!

Amúgy viccet félre téve: nem.

2012. szept. 2. 21:27
 8/16 mustafa33 ***** válasza:
Nem a Yeti-ben. Csak Isten-ben. A Yeti létezésében vagy igen, vagy nem. A létezésében nem benne!
2012. szept. 2. 23:46
 9/16 mustafa33 ***** válasza:
70%

Tudod mi a különbség egy keresztény (vagy más hívő) és te (és más ateista) hitében?

Az, hogy a keresztény valami (konkrétan Isten) létezésében hisz, az ateista valami nemlétezésében HISZ.

Igen, az ateista is hisz! mert ő sem tudja, csak hiszi. Te sem tudod hitedet bizonyítani.

2012. szept. 2. 23:50
 10/16 Salx Narval ***** válasza:
Nem hinném, hogy létezhet egy ekkora lény, nyilvánvaló nyomok nélkül, pláne, hogy egy faj fennmaradásához nem elég pár-példány.Kedves kzs, az mennyivel hihetőbb, hogy " Bumm" van egy Isten és " Bumm" megteremti a világot? Azt mondod, a semmiből nem lesz semmi, rendben, elfogadom, de az a valami, miért pont Isten kell legyen? Ugyan ezt a logikát követve, azt is mondhatnánk, hogy anyag és élet mindig is volt, emberi értelemmel elég nehéz felfogni, hogy valami, mindig létezik. Szerintem sokkal közelebb áll a valósághoz az, ha egyszerűen azt mondjuk, hogy fogalmunk sincs, hogyan jött létre a világmindenség.:D
2012. szept. 3. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!