Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten, hogy teremthet erőszako...

Isten, hogy teremthet erőszakot, és hasonló dolgokat, ha ő a szeretet?

Figyelt kérdés
Az állatokra gondolok.Közöttük is van agresszió,verekednek,ölre mennek,a közösségekben élő állatok elveszik egymástól az ételt,elüldözik a másikat.a ragadozó állatok széttépik áldozatukat,amely halálfélelem,és fájdalmak közepette küzd az életéért mindhiába.A macska még játszik is az egérrel,mielőtt megeszi.
2012. aug. 25. 23:52
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Az emberi faj tökéletlen-tökéletesnek lett teremtve és az evolúció, amely benne van az életben, mint képesség, segített neki a fejlődésben.

Miért lett tökéletlen-tökéletessé? Talán mert nem volt idő egy újabb még tökéletesebb fajt teremteni -szerencsére mert vagy desszert lennénk a tányérján vagy az egész emberiség rabszolga-- ami így is van miattunk is bőven.

Vagy egyszerűen azért, mert ennyi tellett a teremtő aktus játékának köszönhetően. De a lelkünk által bennünk vannak a teremtő erők, így nem lenne nehéz, valóban a földi istenné válni, - csak hát az ember túlságosan önző és nagyon sokan ragadozókat is túlszárnyaló életet élnek.

A ragadozok csak annyit vesznek el a természettől amennyi az életbemaradásukhoz szükséges, az ember viszont mindent akar birtokolni egy másik élet elpusztítása árán is.

De ehhez a gazemberségéhez semmiköze Istennek. Isten az életet úgy alkotta meg, hogy maga lett a paradicsom és ebbe lett belehelyezve az ember és nem pedig kiűzetve lett.

Isten soha nem fog ítélkezni az élet felett, mert minden élet önmaga ítélkezik a megélt életével, cselekedeteivel, saját lelkének sorsa felett. Ez határozza meg tulajdonképpen hogy a lélek eljut-e az Isteni Energiához, hogy általa halhatatlanná, és maga is Istenné válhasson, vagy pedig elpusztul a hozzávezető úton, mert az valóban maga a pokol!

2012. szept. 1. 11:15
 32/41 anonim ***** válasza:
0%

Tudod kérdező Isten nem szeretet. Csak ha jóindulattal fordul egy lélekhez akkor a sugárzásától boldogságérzet tölti meg a lelket.

Isten gondoskodó, mint egy jó anya, de rideg és kemény törvényeket követ, hisz maga is egy természeti törvény.

Ahhoz hogy az élet életbe is maradhasson és akarjon is élni mindenáron, ahhoz az élővilágba fokozatosan lett beleplántálva mind az a szükséges jó és rossz amely nélkül nem maradna életben, amely nélkül elkorcsosult volna.

Irod a ragadozók vérengzőségét - ez természetes, hisz az erősebb him génjeit kell átörökíteni ahhoz hogy a faj semmilyen körülmény miatt ne pusztuljon ki. A másik az élet úgy lett megteremtve hogy a gyengébb faj életben tartja -önmagát feláldozva- az erősebb fajt.

s mind ezeket a tulajdonságokat az emberbe is beleplántálták ezért vagyunk most itt és nem pusztult ki a kőkorszaki ősünk.

2012. szept. 1. 11:23
 33/41 anonim ***** válasza:
A szabadakarat hozománya. Az állatok ezt céllal teszik nem élvezetből, ők így gyakorolnak.
2012. szept. 2. 01:09
 34/41 anonim ***** válasza:
0%

Hogy teremthet Isten erőszakos életet?

Először is isteni teremtők voltak, mint két különböző minőségű energia. De ne gondold azt hogy e teremtő erők csak jók lehetettek.Minden olyan tulajdonság meg van bennük amilyen az elektromos töltésekben. Vagy is agresszívek,egocentrikusak, kellemesek,gyógyító, éltető sugárzásúak, de mivel szellemé váltak és gondolkodni képesek, így szigorú törvényt hordoznak ítéleteik vagy épp boldogság érzést idézhetnek elő sugárzásukkal. De gondoskodók is, az egyik a hófehér Isten fölénk hajol védőn, de nem avatkozik bele az élet dolgaiba.

A másik talpunk alatt van és végtelenül kíváncsi, de ugyanakkor jóindulatú az élettel szemben nem ragaszkodik annyira a törvényekhez, mint a másik - így olykor megszegi és az élethez is közeledhet ha olyat érzékel aki felkelti a kíváncsiságát. Félti az életet, és időnként figyelmeztette az embereket a várható veszélyekre. Ő részben a halál ereje is, így nem történhet meg az soha, hogy egyetlen holt lélek is itt téblábolna a valóságban, mert erejével lehúzza és elindítja utolsó-utra.

Minden élő a tulajdonságait amely által élni képes, azt a teremtő erőktől kapták a két lélek által amely a teremtő aktus során került az életbe Belőlük, részükből, mint lélek energia szálak.

Olyan hatalmas indulatúvá képes az úgy nevezett isten válni, hogy hatalmas területen alatta, valószínűleg iszonyú vihar tombolhat. Csak a levegő tömegét olyan erő éri egyetlen suhintására, hogy hatalmas téren zúghat keresztül, mint valami betontömb.

A baj tudod ott van, hogy az ember megalkotásával egyetlen testbe zárva a két lélek által önmagukat álmodták meg azzal a szándékkal, hogy az emberi faj istenné válhasson a valóságban.

De sajnos aki szellemileg meg is közelítette e nagyságot, sajnos együtt nőt vele a kapzsisága az egoizmusa is amiért már ölni is képes volt saját faját -- Képtelen volt kinőni a barbár korszakból

2012. szept. 3. 20:22
 35/41 Salx Narval ***** válasza:
Kedves mami, te ezeket dolgokat, magadtól nyomod, vagy olvastad valahol? :D Ennyi sületlenség még itt is ritkaság számba megy, bár meg kell hagyni, értelmes emberre utalnak az érveléseid, csak hát eléggé elvont gondolatok ezek. Ennyi zagyvaságot összehordani arról, amiről fogalmunk sincs, hát nem semmi.:D
2012. szept. 4. 05:40
 36/41 anonim ***** válasza:

kedves 35/ ezeket nem olvastam, mert sehol nincs leírva.

Viszont én leírtam mert 70 éves vagyok két blogban. Ritkán előfordul hogy születnek emberek rendkívüli képességgel. Egy baj van hogy ahogy olvastam sok sok könyvben bizony nagyon régen született előttem hasonló fazon.Viszont nem volt elég a képesség-- kellett hozzá a kíváncsiság, és a kor illetve az illetőnek a tudása-- és annak segítségével volt képes az illető elmesélni mindig.

Egyébként ezek a mesék a vallások és a hitvilágok alapja ezért olyan különböző-- na és a papok miatt akik körítették

Na én ilyen fura fazonú emberként cseperedtem fel és éltem meg olyan dolgokat amit mások csak a halál után ha eljutnak odáig. Aztán 50 éves koromban abba hagytam mindent. Ha kíváncsi vagy többre akkor kukkants bele a blogba-- hagyd ki a politikai fejezeteket.

Egyébként befejeztem, most tértem vissza egyenként kijavítani a fogalmazást a helyesírást. mert kb egy szószra írtam amikor egy kis időm volt. Tudniillik két unokámat is nevelem 8 éve és így mág mindig szülő is vagyok.

Nem tudom mennyi idős vagy de nagyon sokat tanulhatsz is a blogból. A szellemi frissesség, a memória javítását a tökéletes nyugalom megszerzését a betegséged elmulasztását és egyebeket is.

19. f. A két csodálatos lelkünk. A fentebb írtakhoz ez a fejezet mindenképp fontos

ez se árt ha tudod - 8. f. Csodálatos Földünk 1.

( [link]

( [link]

92.f.Komolyan érdekel az igazság?

üdvözlettel, mami-- jóbarát. Sok szerencsét az élethez

2012. szept. 5. 00:32
 37/41 Salx Narval ***** válasza:
Köszönöm mami a jó kívánságokat, én is hasonló jókat kívánok neked. Én 47 éves vagyok, tehát van még mit tanulnom. Úgy hiszem lényegi válaszokat már nem igazán kaphatok a világ dolgairól, mert a jelenleg tudhatót már nagyjából értem, a lehetséges elképzelésekkel, viszont nem tudok mit kezdeni és azon kívül, hogy meghallgatom őket. A te írásaidat is szívesen elolvasom, már csak azért is, mert tetszik a stílusod. Bocs, hogy leszóltam a hozzászólásodat, de számomra ezek a dolgok a fantázia világába tartoznak és mint ilyen, nem szolgálhat válaszul az élet dolgaira. Éreztem én, hogy okos emberrel állok szemben, csak azt nem tudtam, hogy a saját, vagy esetleg mások gondolatait írod. Remélem, még beszélgethetünk. Bocsánat kedves kérdező, hogy itt a kérdésedben beszélgettünk.
2012. szept. 5. 06:09
 38/41 A kérdező kommentje:
semmi gond,én is élveztem:)
2012. szept. 5. 08:00
 39/41 anonim ***** válasza:

Tudjátok Ti ketten kérdezővel, az amit elmesélek nem misztikum és nem tartozik a fantázia világába. Nagyon sokat jelet viszont az életünk szempontjából.

Egy hogy mi értelme van tulajdonképpen az életnek? Vagy miképp érhetjük el hogy minél tovább egészségesen élhessünk? Mit tehetünk ennek érdekében saját magunk? Vagy ami nagyon fontos, hogy miképp élhetjük túl, mint Létezések saját test-halálunkat? Hová fog távozni a lelkünk ami túlélni képes a halált? És mi igaz abból amit a vallások írtak az idők folyamán?

70 éves vagyok, de senki nem hiszi el hogy valóban annyi vagyok. Soha nem voltam beteg, de a családom se, amíg velem éltek a gyerekeim. Amióta velem vannak az unokáim ők is egészségesek csak baleseteket szoktak szenvedni sajnos. A férjem makk egészséges, bár neki ősz a haja, mert nem teszi azt, amit mondok. Az enyém még nem őszül.

Ha elmegyek valahová, mint ma is idősebb emberek közé, akkor inkább egy szót se szólok a koromról, hogy ne bántsa őket a kettőnk közötti különbség...

Ez nem valami csoda, hanem minden hónapban saját magammal szoktam foglalkozni-- ezt leírtam miképp a blogban-- lehetne meditációnak mondani lehetne kézrátétnek is, de valójában egyik se csak a lélek mágneses energiájával újra fiatalítom a sejtjeimet koncentrálva.

Az élet egy csoda, az isteni teremtők is egy-egy csoda, de nem misztikum-- fizikai jelenségek és fikai törvények szerint létezők és általuk épp így az élet De "náluk" egy fokozattal több az ember! a természet palettáján!--- csak egy baj van, nem nőtt fel ehhez a szereposztáshoz sajnos. Így nagyon sok lélek elpusztulhat az Utolsó-úton, és újra primitív anyag részévé válik. Mivel az-az út valóban pokoli és félelmetes nagy (+ )energia és magas hő van benne.

2012. szept. 5. 17:34
 40/41 Salx Narval ***** válasza:
Tudod mami, amit leírtál az lényegében tényleg nem misztikum, vagy fantázia, csak az amit a dolgok mögé gondolsz. Természetesen a hitnek gyógyító ereje van, attól függetlenül, hogy mi a hit tárgya, kinek ez, kinek az, lényeg, hogy erősen hinni tudj abban. Ha neked ezek a dolgok fontosak és erős hittel élsz, akkor nyilván így éred el a pozitív változást, nincs ezzel semmi baj. Talán meg kellene tudnod, hogy a férjed miben tud hinni igazán és akkor neki is segíthetne a saját lelki ereje. Olvasom már a blogot, csak elakadtam a politikai résznél. El sem hiszed mennyire egyformán gondolkodunk e téren, mintha saját magamat hallanám.:D Elég sok időbe telik mindent elolvasni és több helyen szét is esik az oldal, de ahogy időm engedi olvasgatom tovább. Örülök, hogy jó egészségben vagy és teszel is érte valamit.
2012. szept. 6. 05:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!