Isten miért alkotott ilyet? Nincs lelkiismeret furdalása?
Ez a természet rendje, az erősebb megeszi a gyengébbet. A természetben egy csodálatos egyensúly van, jól van az úgy, hogy az egyik állat megeszi a másikat, mert különben elszaporodnának és borulna minden.
A heringnek is nyilván fáj, mikor kettéharapja a cápa, de hát a cápának is enni kell valamit.
Csatlakozom, az előttem szólóhoz.
Ádámék paradicsomi körülmények között nem is ettek állat húst sem, és az állatok sem ették meg egymást.
Ha megfigyeljük a biblia leírását, ott elmondja, hogy a növényeket adta eledelül minden élőnek, így több mint valószínű, hogy az emberek is állatok is gyümölcsökkel zöldségfélékkel, olajos magvakkal stb táplálkoztak.
A Noé vízözöne után olvashatunk először arról, hogy megengedi az embernek a a hús fogyasztását, különböző kitételekkel.
A törvényben olvashatunk különböző állatokról amiket nem engedélyezett és mivel Istennél a vér jelenti az életet, ezért az állat vérét a földre kellett folyatni, önteni, amennyire csak lehetett mint a vizet.
Mind az ember mind az állat vérét a teremtő szentnek tekintette.
Ádámék bűnbe esése után olvashatjuk, hogy a teremtő levette az áldását a földről is hiszen kijelentette, átkozott legyen a föld TE miattad, mármint Ádám miatt.
Ezért valószínű, hogy az addig vadon élt és nem háztáji állatok is bevadultak, mivel az ember azt is elkezdte bántani.Sajnos.
Ha valakinek kellett volna a lelkiismeret furdalást éreznie az az ember.
De a növények is élnek!!!!
És közöttük is vannak paraziták. Tudom, hogy csak vallásos emberek válaszát várod, de lehetetlen nem írni ennyi ökörségre.
"Vagy eszel, vagy téged esznek."
Ilyen egyszerű. Ezen nem kell filozofálni.
Nagyon sok olyan kérdés van, amire én nem tudom a választ. Ez is közéjük tartozik. Persze nekiállhatnék én is okoskodni, de tisztességesebb, ha beismerem: Nem tudom!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Isten a világot nem tervező asztal mellett teremtette, ezt jó lenne megszokni végre. Pezsdüljenek a vizek az élettől....mondta, és pezsdültek. Az élet kirobbant és terjedt és ezerféleképp alakult. Ez nem egy megtervezett világ hanem egy szabad világ, ahol leszámítva néhány természeti (és társadalmi) törvényt, szabadság van.
Vad? Kegyetlen? Igen, így is felfoghatjuk. De azt is mondhatjuk: természetes. Isten az akaratát soha nem erőltette rá erre a világra,bármennyire is szeretnék ezt hinni azok a vallásos emberek, akiknek lelki szükségletük hogy kontroll alatt legyenek.
A gravitáció és más természeti törvények létfontosságúak a létezéshez. De ami azon felül van, az szabad. Ezért vagyunk mi is Isten "gyermekei" és nem "robotjai". Mi is szabadok vagyunk. A vírus is teszi a dolgát, meg a juhászkutya is. és mi is, csak mi kérdezni is tudunk.
Különben is, miért lenne lelkifurdalása, ha egyszer az anyag egy halott dolog? Csak az kérdezhet ilyet aki szerint a halállal vége mindennek. Az viszont nem hívő.
A teremtésnek csak az örök élet szempontjából van értelme.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!