Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Rengetegen szeretnének a...

Rengetegen szeretnének a barátaim lenni, de nincsen időm rájuk, ezért megsértődnek rám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan szeretnek velem barátkozni, és mivel türelmes, megértő, barátságos, figyelmes és segítőkész ember vagyok, ragaszkodnak hozzám. Megkeresnek, írnak nekem, hívnak telefonon, viszont a munkám is nagyon sok, és lelkiismeretességem folytán napi 12 órát dolgozok, valamint a hétvégéket is a számítógép mellett töltöm, munkával. Az ismerőseimnek nem tudok válaszolni, ezért kapom a sértődött leveleket, és úgy érzem, most rossz embernek tartanak annak ellenére, hogy csak kedves voltam hozzájuk, segítettem, és soha nem bántottam meg őket... csupán nincsen időm rájuk.

Szenvedek a gondolattól, hogy csalódást okozok másoknak, és elveszítek embereket, pedig életem során csak a lelkiismeretesség vezetett. Tanácstalan vagyok, szívesen veszek minden gondolatot. Köszönöm!

2012. aug. 12. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Megkérdezhetem, hogy milyen munkakör ez, milyen jellegű?

Valóban egyáltalán nincs időd még egy e-mailt sem elküldeni?

Azért akik számomra fontosak, azokkal ugyanúgy tartom a kapcsolatomat a nagyon húzós időszakokban is, mint amikor éppen szabadságon vagyok. Én úgy gondolom, hogy az Igazi barátokra mindig kell, hogy legyen idő, legalább a kapcsolat tartására.

Ha én ezt venném észre, hogy valaki ennyire nem ér rá, elgondolkoznék, és tudnám, hogy más a prioritása, így "nem férek bele az életébe". Ezt tiszteletben tartanám, de ugyanakkor tovább is lépnék.

30/N

2012. aug. 12. 13:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Projekt menedzser vagyok egy multinál, 36/F
2012. aug. 12. 13:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Naponta fél órát próbálj arra szakítani, hogy válaszolsz nekik, egyik este ennek, másik este annak, amíg eszed a vacsorád, délben, amíg megebédelsz, reggel KV közben.
2012. aug. 13. 00:05
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem meg tegyél rájuk, nem kell mindenkivel barátkozni.
2012. aug. 15. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!