Mi a lelkiismeret?
helló
én az első válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy amikor az írja, el lehet nyomni a lelkiismeretet, akkor arra gondol szó szerint, és nullára nem lehet csökkenteni, tehát mindig is megmarad érzés, csak halványan?! Ez egy lényeges dolog. Egyébként arról van szó amit ő felvezetett.
üdv
25/F
Helló.
Már korábban válaszoltam, de azóta felfigyeltem egyre s másra. :)
A lelkiismeret, minden emberben lapuló felsőbbrendű énének a hangja, a belső hang, ami nem győzköd, halk, világos és biztos. Ez az én tudja az Univerzum szabályát, és magában hordozza a tiszta szeretet csiráját. Aki önző nagymértékben, vagyis a szeretet ellen cselekszik többször, annak elhalkul a hangja, de meg nem szűnik soha. Ez a lelkiismeret tudja mi az erkölcsi jó, ami a harmonikus együttéléshez tartozik. Ez a Természet ajándéka, hogy a szabály szerint élhessünk...ÖNmagunk VALÓsága, ami segít a továbblépésben univerzális szinten. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
a szó lelkiismeret, a legmélyebb dolgokat hordozza:
lélek-ismeret, amiben a megismerés, az igazság van.
Belső tanú: hangját letisztult csendben lehet hallani.
Nem szabadna elnyomni, mert az igazságot hordozza, ami mindennél fontosabb. Arra törekednék, hogy beszédemben, cselekedetemben jelen legyen,mint erőforrás.
"mindenesetre érdemes a lelkiismeretet néha elnyomni... :"
Erre csak egy Biblia verssel válaszolnék:
"Őrizzétek meg a jó lelkiismeretet, hogy abban az adott dologban, amelyben ellenetek beszélnek, megszégyenüljenek azok, akik lenézően beszélnek a Krisztusban való jó viselkedésetekről. 17 Mert jobb amiatt szenvedni, hogy jót cselekszetek — ha ezt kívánja az Isten akarata —, mint amiatt, hogy rosszat cselekszetek." (1Péter 3:16)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!