Melyik pszichológust ajánlanátok Székesfehérváron? A lelkiismeret és a hozzáállás fontos számomra.
Egyébként dr. Lakatos László vagy dr. Kökényes Marianna között vacilálok, őket keresőben találtam. Van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban?
Nem akarok se időt, se pénzt pazarolni, ezért a kérdés.
Köszönöm a válaszodat. Ebből nekem az jön le, hogy hanyag és lexarja kivel mi van.
Viszont szerintem te sem voltál elég körültekintő, mert pl. bejelentkezésnél telefonon megkérdezhetted volna tőle, hogy mennyit kér és mit ad cserébe. Valószínű, ha azt mondja 6ezer/5-10perc, el sem mész hozzá.
Ne értsd félre, nem bírálni akartalak.
Én elég konkrét vagyok, úgyhogy egész biztos, mielőtt elmegyek valakihez felteszem neki a kérdést. Ez alól nem tud kibújni, mert kell hogy legyen valamilyen rendszer. Szerintem min. fél óra kell egy kezeléshez. Főleg amikor valaki legelőször megy oda, ott még az egy óra is kevés.
10 perc alatt meg sem tud semmit a páciensről és a problémáiról.
Gondolom ezzel te is egyetértesz.
Találtál azóta valaki mást?
Ezek szerint a pszichológus inkább gyógyszereket ad, a pszichiáter módszereket. Azért kérdem, mert nem vagyok híve a gyógyszernek én sem. És ez a hipnózis szerintem jó dolog, mert nekem is van néhány gyerekkori sérelmem. Ha jól tudom ez segít abban, vagy tévedek?
Akkor nekem is pszichiáterre lenne szükségem?
Ajaj emberek itt nagyon komoly fogalomzavar van, amit helyesbítenék:
1. a pszichiáter ORVOS, aki leginkább gyógyszeresen kezel. Vannak olyan mentális kórképek, ahol rájuk van szükség, mivel a probléma gyógyszert igényel.
2. A pszichológus nem orvos, az esetek nagy részében ő foglalkozik az ún. pszichodiagnosztikával (tehát megállapítja mi a bajod), emellett képzésétől függően általában ők vezetik a PSZICHOTERÁPIÁT.
3. Vannak pszichiÁTEREK, aki egyben pszichoterapeuta képesítéssel is rendelkeznek, ezért ők is jogosultak a pszichoterápiára.
4. Általában a pszichoterápiában a pszichológusok járatosabbak, több fajtájukra szakosodnak.
5. A hipnózis IS pszichoterápiás MÓDSZER, hivatalos, bejegyzett, bevizsgált. DE! Csakis szakképzett terapeutához szabad menni, és akkor HA EZ A TÍPUSÚ MÓDSZER ajánlott a problémára!
6. Minden probléma más módszerrel kezelhető hatékonyan. Bízzuk a szakemberre, a módszer kiválasztását.
A két orvos, akit írtál PSZICHIÁTEREK. Nem pszichológusok!
Ha pszichoterápiát is szeretnél, inkább keress fel egy jó pszichológust. Ha gyógyszer is kell, akkor egyszerre érdemes a kettőhöz járni. (össze szoktak dolgozni)
Az, hogy egy gyógyszer függőséget okoz vagy nem, sokszor utolsó szempont. Vannak kórképek, amit csak gyógyszerrel lehet kezelni, mert nem lelki eredetűek, hanem fizikaiak! Ilyen pl.: a skizofrénia, a mániás-depresszió. Ebben az esetben sajnos csak a kémia segít.
A gyerekkori sérelmeken viszont a pszichoterápia segít, ha ez nem társul súlyos depresszióval, szorongással, öngyilkossági hajlammal.
Remélem segítettem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!