Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most akkor mit higgyek? Mik...

Most akkor mit higgyek? Mik igazak ezekből a csodákból?

Figyelt kérdés
Nem vagyok ateista, hiszek valamiféle magasabb rendű erő létezésében, de az egyháztól egyre inkább eltávolodtam. Viszont sokat olvastam mindenféle csodáról, jelenésről( pl. Lurd, Fatima, stb...) amiket nem tud senki racionálisan megmagyarázni. Ezek azonban alátámasztják az egyház tanait. Mit kellene elhinni ezekből, hogyan kell kezelni, hogyan kell viszonyulni ezekhez a természetfeletti (?) dolgokhoz?
2012. aug. 23. 12:08
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Fanatikus vagy s képtelen bármilyen együttérzésre vagy elvonatkoztatásra. Erre mondják, hogy birka lelkű, ha tetszik Isten báránya.XDXDDDD
2012. aug. 23. 14:57
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

Már ne haragudj, de Jézus nem reális akkor.Mert ő nem mondott ilyet hogy vallások ezrei az elfogadhatók, hanem csak egy.

Ha mindenki menne a saját kényelme után akkor milyen jogon mondja hogy Jézus követője amikor homlok egyenest a biblia leírásával és Jézus tanításával ellentétes.Isten nem a zűrzavar összevisszaságistene hanem a renddé egységgé harmonikus imádaté.

Amely alkalmazkodik a teremtő akaratához, és nem fordítva.

ezért tart itt a világ.

Én megengedem a paráználkodást a vallásomban ő nem engedi a vallásában......:(

Nem egy Jézus imádunk? Ő egy félét mondott.!!!!!

Ő azt mondta hogy nem és punktum, nem mondta, hogy te más vallásban mást csinálj!!!!

ÉN VALLÁSOM TE VALLÁSOD???? hol van ez megírva?

2012. aug. 23. 15:02
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi de nem én vagyok fanatikus akkor, hanem Jézust nevezed annak.

Ő nem osztotta szét vallásokra a hitet, és nem emberek nézetéhez igazította az isten imádatát, hanem a teremtő akaratához!!!

Sajnálom hogy Jézus szemléletét, Tanítását birka lelkületűnek említed.

És nem vagyok katolikus!!!

de református sem,sőt..

2012. aug. 23. 15:07
 14/33 anonim ***** válasza:
Bakker a józan észbe és empátiában. Szerintem Jézus egy skizó bolond volt, csak jó időben jó helyen, erre írtak neki egy komplett vallást, amit nem kellene szó szerint érteni, de az ostoba ember ezt teszi..Mert nem képes önálló gondolatokra..
2012. aug. 23. 15:10
 15/33 anonim ***** válasza:
32%

Jézus nem lesz együtt érző!!!:(

Ez a biblia vers nem Jézus együtt érzéséről szól.Elismeri Jézus, hogy sokan tesznek , meg hisznek dolgokat, de a következőket mondta:

(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

2012. aug. 23. 15:11
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

Jézus bolond volt?

Ja nem tudtam, hogy....

majd imádkozom érted:)

Sajnállak,Ilyet mondani a megváltóra nahát, bátor, nagyon bátor.....

2012. aug. 23. 15:13
 17/33 anonim ***** válasza:
Értem ne imádkozz, felesleges.A szememben ez a vak hit a képmutatás és ostobaság netovábbja..Az ember csak azt a hitet tudja tartani, amit elhisz, a többi csak blabla és tessék, ott a kétely ami bűn. Hogy ne lenne bűnös az, aki képtelen Jézusban hinni a te vallásod szerint?? Mert akkor a gondolkodás és az igazság keresése alap bűnnek róható fel! És ez, az alap bűn egy gőgös, sértődékeny, beképzelt istenre vall, nem egy igazságos és kegyelmesre. Ha már itt tartunk a kereszthez és Jézus szoborhoz való imádság a bálványimádás bűne, és még had ne soroljam a paradoxonokat. A lényeg végül úgyis az, hogy NEKED az Isten léte természetes, NEKEM viszont nem és ezt el kell fogadni. Megértem a hited, de neked is meg kell érteni az enyémet!
2012. aug. 23. 15:25
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

Értem, Ne tudtam hogy ateista vagy.

CSak azért akadtam ki mert mást gondoltam.

Ha pedig nem Hiszel ezekben miért szólsz bele és beszéled le a jó szándékú kérdezőt, amikor segítséget kér.

Ez nem segítség nyújtás.mert a vallásos oldalon ateista gondolatokkal becsméreled a teremtőt is a fiát is, és az itt levő keresztényeknek meg lesz a véleménye rólad.

Köszönöm,

2012. aug. 23. 15:31
 19/33 anonim ***** válasza:

Nem akartam én becsmérelni a hited, azt akartam érzékeltetni, hogy nem csak ez a gondolkodásmód létezik, hogy szabad vallást választania, mert minden embernek megvan a maga igaza, a gondolkodásmódja és ezek alapján választhat hitet, amiben annyira biztos lehet, mit te a tiedben. Ez egy olyan dolog, minta matek egy osztályban. Ugyan az a tanár tanítja mégis van 5ös és bukó diák is..Más a logika a gondolatmenet, de ugyanezen diákok lehet, hogy töriből fordítva állnak bukásra és 5re.Más ember, más gondolat, más psziché, más háttér és egy fokig!! más szabályok. Neked ez a természetes, de lehet neki más amit egyértelműnek él meg. A hit iszonyú erőt képes adni, ha meggyőződésből jön és mint látod mindenkinek mást jelent ez. Nagy boldogság a hit, de csak ha őszinte!!Remélem így már érted mire akarok kilyukadni.

Jah és ez valláskritika topik.:)

2012. aug. 23. 15:45
 20/33 anonim ***** válasza:

A kérdező a katolikus egyházat kritizálja. Ugye ezzel a kérdéssel valóban lehet igét hirdetni. Ezt már Jehova tanúi meg is tették.

Kár, hogy nem lehet válaszolni normálisan, valakinek a saját hite szerint, mert hát nem is azért lett kiírva a kérdés. Vagy tévedek?

Egyébként sok ember hisz a jelenésekben, ez a hitük olyan erős, hogy csodálatra méltó gyógyulásokon mennek keresztül. Ezeken a jelenéseken keresztül erősödik a hitük az Istenben.

Ezzel más emberben nem okoznak kárt, mivel nem kötelező elhinni.

2012. aug. 23. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!