Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Magyarországi viszonyok közt...

Magyarországi viszonyok közt hasznos, vagy inkább káros az egészségre a későbbiekben, a vallási okból csecsemőkorban elvégzett körülmetélés?

Figyelt kérdés
Erdőn mezőn élő, vadászó, földművelő népeknél a fityma eltávolítása veszélyes, mert ezen a területeken nedves az aljnövényzet és a felső földréteg is, amely tele van élősködőkkel. A pangó édesvízi tavakban is sok az élősködő. Ezek könnyen be tudnak jutni fityma hiányában a húgyvezetékbe és egyből a belső szerveket támadják meg. Ugyebár vannak olyan mikroszkopikus férgek, amelyek az agyba is eljutnak. Tehát bolond aki levágatja. Vagy ha nem, hát az lehet.

2012. aug. 17. 21:46
1 2
 11/19 anonim válasza:

Ha jól tudom, a zsidóknál is és az araboknál is a körülmetélés eredetileg azért terjedt el, mert a sivatagi homok mindenhová bejut.

Évszázadokon át nem lehetet beöltözni úgy, (nem űrhajós ruháról van szó), hogy homok ne jusson be a nadrágba, és bizony a fityma alá került homokszemcsék nagyon hamar mindenféle bőrgyulladásokat okoztak anno. Erre a történetre nem mernék megesküdni, de számomra hihető.

A fitymaszűkületet egy kis sebészeti beavatkozással meglehet szüntetni, nem teljes körülmetéléssel hanem csak egy kis bőr átvágásával.

Tulajdonképpen az a mindenkori szülők feladata, hogy idejében felismerjék ha a fiuknak fitymaszűkülete van, ami abból áll, hogy amikor tanítják a fiukat arra, hogy hogyan kell helyesen és alaposan megmosni a fütyit, ha a fityma hátrahúzása nem sikerül illetve a fiúnak fájdalmat okoz, ez biztos jele a fitymaszűkületnek.

Egy jó háziorvos is megtudja akármikor mondani hogy a fiatoknak fitymaszűkülete van-e vagy nincs.

Ezen jó minnél hamarabb túlesni, mert ha a srác akkor jön erre rá amikor már merevedése is van, a makkja könnyen kint rekedhet úgy, hogy a fityma teljesen körülfogja szorosan, és ez komoly komplikációkhoz is vezethet ha nem viszik a srácot időben orvoshoz.

Egyébként a fityma meglétének van egy olyan előnye is amiről nem sokat szoktak beszélni, legalább is én még sehol sem olvastam erről, saját magam jöttem rá anno. Mégpedig az, hogyha egy srác vagy egy férfi úgyérzi napközben (akár civilizált helyen egy városban vagy több napos kirándulás közben a hegyekben) hogy szaga van a fütyijének, (például egy közösülés után pár órával ha nem volt lehetőség lezuhanyozni), vagy hadgyakorlaton vagy kiránduláson és csak 2-3 nap múlva lesz lehetőség zuhanyozni, akkor elég ha akár egy pisildében (vagy ha egy erdőben van éppen, akkor egy fa tövénél) akkor úgy pisil egy jót, hogy nem hogy nem húzza hátra a fitymát pisilés előtt hanem épp ellenkezőleg, a hüvelyk és mutató ujjával össszefogja a fitymát a makk előtt, hogy a fityma alatt megnőjjön a vizelet "nyomása" és így nagy nyomással kitudja "öblíteni" a teljes fityma alatti és makk árka körüli részt, másodpercenként a fityma végét elzárva majd kinyitva. (Nem sokan tudják, hogy a vizelet az tiszta, hiszen egyenesen a veséből jön.)

Az tény viszont, hogy ilyen "tűzoltó slagos" vizelés után a legtöbbször nem árt a kezet is megmosni, sőtt ha lehet, azt MINDEN ALKALOMMAL mossuk meg vizelés után. De az eredmény egy sokkal tisztább és főleg szagtalanabb fütyi mint pár percel előtte volt.

De senki se gondolja azt, hogy ezzel az öblítéses módszerrel egyszer és mindenkorra lehet a szappanos, meleg vizes mosakodást helyettesíteni. Ezt én is csak "emergency" helyzetekben használom ha másképp nincs lehetőség tisztálkodásra. Ennyi.

2012. aug. 30. 22:43
 12/19 A kérdező kommentje:

Metélés szopogatással.

Maga a vallási okból végzett csonkolás is erkölcstelen és egészségtelen is. A közben vézzett rituális csókolgatás, puszilgatás, szopogatás, szájjal végzett vérleszívás meg életveszélyes dolog. Még akkor is, ha ezt nem minden rabbi teszi közvetlen szájjal, hanem néha kis üvegcsövecskét is használnak "... egy rabbit be is pereltek, herpeszt kapott a kisbaba és meghalt. Gondolom a csecsemők nincsenek rákészülve a nemi betegségre."

[link]

2012. okt. 25. 08:05
 13/19 A kérdező kommentje:

Metélés és a csecsemő keresztelés is erőszak

[link]

2012. okt. 25. 08:34
 14/19 anonim válasza:
93%
Erősen gondolkodok, hogy te most ide érdeklődni jöttél-e fel, vagy csak nincs jobb dolgod hogy kötekedj.
2012. okt. 25. 22:52
 15/19 A kérdező kommentje:

Blogbejegyzésem a témában:

Metélés és a csecsemő keresztelés is erőszak

2012.10.25. 08:18 IGe

[link]

2012. nov. 12. 11:20
 16/19 anonim ***** válasza:
89%

@ 14:

"Erősen gondolkodok, hogy te most ide érdeklődni jöttél-e fel, vagy csak nincs jobb dolgod hogy kötekedj."

Gondolom, idő közben már világos lett, hogy a 2. variáció.

Akinek esetleg nem evidens, javaslom a kérdező nickjének "megfejtését": Szórakoztató Valláskritika. Ezzel azonos néven van egy Facebook-profil is, amit a kérdező ajánlott a GYK-n pár hónapja.

Ez a név bizonyára azt hivatott kifejezni, hogy milyen szórakoztatóak a vallási témák, mint pl. a Biblia; mert az olvasók azt gondolják, hogy értenek hozzá. Pedig nem értenek.

A név többletjelentése, amiről viszont ők nem tudnak: milyen szórakoztató látni, hogy ők azt hiszik, hogy az okos h.lyéskedik, pedig pont fordítva igaz...

És még egy: a kérdezői kommentekben egyetlen betűt sem írt saját magától, mindent a belinkelt oldalakról kopizott, csak elmulasztotta az idézőjelek használatát és a forrásmegjelöléseket.

Innentől kezdve pedig a kérdés egyértelműen nem valós, hanem provokatív, ezáltal pedig sérti a GYK szabályzatát. Nem érdemel választ.

2012. nov. 12. 12:36
 17/19 A kérdező kommentje:

Berta Wooster nem érdemelsz választ.

Miért? Tudod. Te írtad le.

2012. nov. 15. 14:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Én nem is vártam választ, mivel nem is kérdeztem.

A GYK különben is elvileg arról szól, hogy a kérdező KÉRDEZ, és a VÁLASZOLÓK VÁLASZOLNAK. Nem fordítva.

2012. nov. 21. 20:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a modern társadalmakban semmi szükség a körülmetélkedésre - ez valójában a régi idők primitív társadalmaihoz tartozó vallásos-rituális szokás.
2013. szept. 20. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!