Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted élt Jézus?

Szerinted élt Jézus?

Figyelt kérdés

Valóságos, létező, történelmi alak vagy csak kitalálták?

(eddigi ismereteink szerint semmilyen hitelesnek tekinthető bizonyíték nincsen a történelmi Jézus létezésére)

2012. aug. 10. 16:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Jézus követői közül, csak azok maradtak életben, akik megfogadták a tanácsát, és amikor a Római seregek körbe vették a várost, a hegyekbe menekültek.

Úgyhogy nem minden szemtanú halt meg.

2012. aug. 12. 18:51
 22/26 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva nem tudom. Ha élt is -azért remélem igen-már baromira régen volt. Azok a tekercsek és feljegyzések amiket megtaláltak azóta róla, vagy igazak vagy nem. Lehetséges, hogy különböző személyekről szólnak, az is lehet, hogy a valós Jézusról. Persze én, mint egyszerű laikus nem értek ehhez és nem is áll szándékomban belekotnyeleskedni az okosok dolgába.

Mindenesetre talán mindegy is, hogy létezett-e. Az eszme amit hirdetett vagy hirdettek a nevével a lényeges. :)

2012. aug. 14. 00:17
 23/26 anonim ***** válasza:

Igen elhiszem, hogy élt, az én szívembe és elmémbe ma is él.

Ha hiteles bizonyíték(márpedig biztos van)előkerülne, az nagy jelentőségű lenne az egész történelemre.

2012. aug. 14. 19:45
 24/26 anonim ***** válasza:

Nincs semmilyen bizonyíték Jézus létezéséről, maga a név Jézus is igazából egy titulus("felkent")

sokkal hihetőbb(számomra) hogy Jézus csak egy kitalált alak aki soha nem is létezett, csupán Róma kitalációja, aztán Vatikán szőtte tovább a szálakat politikai célzattal.

2012. aug. 16. 15:22
 25/26 Orosz18 ***** válasza:
igen élt jézus krisztus !!! nem régóta meg változtam az életemet és valásos ember lettem !!! a jézus teyleg élt , én azt mondanám próbald meg a jó isten és jézus az életedben engedni észre fogod venni hogy van isten és van jézus .
2012. aug. 26. 16:55
 26/26 anonim ***** válasza:
Igen, élt! és Jézus most is él!! Ajánlom figyelmedbe a Máté Evangéliumát!
2012. aug. 29. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!