Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi gondolnak a Jehova tanúi...

Mi gondolnak a Jehova tanúi az Olimpiai Játékokról?

Figyelt kérdés
Elvégre az egy ókori, de pogány hagyomány.
2012. júl. 30. 18:25
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
0%
Bár ha végig gondolom nem is jobb akarok lenni másoknál, hanem tökéletes. És örülnék, ha mások is azok lennének.
2012. júl. 30. 22:27
 32/42 rajcziz ***** válasza:
100%

Azt mondod, a pénzért csinálják. Csak épp azt felejted el, hogy ezek az emberek akár 5-6 évesen kezdik el, így legalább 10 évig küzdenek úgy, hogy nincs gyümölcse a törekvésüknek (legalábbis anyagi nem). Arról nem beszélek, hogy ezek az összegek csak elméletiek, és megesik, hogy a sportolók semmit sem látnak belőle. Ha pedig megnézed a sportolókkal készült interjúkat, sosem a pénzt nevezik a legfontosabbnak (az igazi sportolók legalábbis). És igen, van egy nemes eszme az olimpia és a sport mögött.

És nem nevezném magam naivnak, csupán nem feltételezek "rosszat" másokról, így nem zavar, ha valaki másnak "jobb", mint nekem.

2012. júl. 30. 22:34
 33/42 anonim ***** válasza:
0%
Így van, sodorta őket az ár, pont ezt beszéltük ki a feleségemmel. De akkor hogyan is beszélhetünk magasztos eszmékről? (Mellékesen nem minden olimpikon 16 éves, kiket aztán megint nem az eszmék vezetnek...)
2012. júl. 30. 22:43
 34/42 anonim ***** válasza:
10%

Egy keresztény nem tart a világ hagyományaival ünnepeivel, bár itt kell élni e világban

E világnak van istene.

(János 14:30) 30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója, és nincs felettem hatalma.(sátánnak nincs felette hatalma, de jelenleg Ő e világ uralkodója))

Valaki említette a pogány eredetét.

Hol olvasunk olyat a szent írásban, hogy a keresztények, belefolytak bármilyen világi eseménybe?

Inkább vállalták a halált.(Josefus Flavius történetíró)

(János 17:14-21) 14 Nekik adtam a szavadat, de a világ gyűlölte őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. 15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrködj felettük a gonosz miatt. 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.

(1János 2:15-17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

A kérdésedre a válasz:

Igen tanú vagyok.

2012. júl. 30. 22:44
 35/42 anonim ***** válasza:

Azért van a sportnak szívmelengető oldala is:

http://www.youtube.com/watch?v=NScs_qX2Okk

:')

2012. júl. 30. 23:01
 36/42 Andizsuzsi ***** válasza:
81%

"nem szerettem volna, ha személyeskedésbe torkollik, sajnálom, hogy egy sportoló neve felmerült, mert nem a személyekkel van a gond, hanem az eszmével, és a hozadékaival."

Nem lehet személyeskedés nélkül beszélni a témáról. Ugyanis az olimpikonok emberek, és te porig aláztad mindegyiküket. Feltételezni azt egy sportolóról, hogy azért megy ki az olimpiára, mert ha ott jó eredményt ér el, akkor jutalmat és életjáradékot kap, igenis személyeskedés. Attól, hogy név szerint nem nevezed meg őket, még mindenki tudja, kikről beszélsz. De hál Istennek díjazzák azokat, akik valamiben kiválóak, és az országnak nemzetközi szinten elismerést szereznek. Legyenek sportolók, művészek vagy tudósok.

Akkor szerinted ne akarjon senki kiváló tudós vagy művész lenni, mert a Nobel-díj vagy a Kossuth-díj is komoly pénzjutalommal jár?

Ha neked a munkahelyeden jutalmat ajánlanak fel a kimagasló munkádért, akkor visszautasítod, mert te a háttérben akarsz maradni?

Lehet nem egyetérteni az olimpia eszméivel, de mások jó szándékát, "nemes célját" helyből megkérdőjelezni nem túl keresztényi hozzáállás.

2012. júl. 30. 23:32
 37/42 anonim ***** válasza:
95%

"Nekik adtam a szavadat, de a világ gyűlölte őket, mert ők nem része a világnak"

Kedves tanú sajnos az igazság az, hogy mindenki része a világnak, ti is.

Hiszen benne éltek. Ha teljesen megtagadnátok azt, a legnemesebb tett egyenlő lenne az a gyors öngyilkosággal. De mivel az tiltva van, így mielőtt éhen halnátok, szomjan halnátok.

János

14

Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.

15

Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.

16

Nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.

Soha nem mondta senki sem, hogy ne használjátok a világot. Arról van szó, hogy ne emeljétek Isten fölé a világi dolgokat. Ne imádjatok bálványokat és ne hanyagoljátok el a valódi értéket.

Ne a világ legyen a legfontosabb, hanem Isten.

Ne a világ szabályait kövessétek vakon és rettegve, hanem Istennek engedelmeskedjetek, szeretetből.

"Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat."

Tehát az embereket sem?

Én undorítónak tartom a világot úgy ahogy van, ha érdekel. Elég csak körbe nézi az egész világban.

Bár felfogás kérdése, le tudom dobni magamról ezt a negatív érzetet, ha rózsaszín köd mögül nézem. Nálam egyáltalán nem pozitív az, ami van, mert nem csak magamra gondolok. Persze lehet mondani, hogy akkor jobb lenne a világ, ha mindenki csak magára gondolna és elfogadná a saját életét. Ez szerintetek jó? Kár, hogy szinte minden lépés a másik rovására megy. Vajon miért?

Én nem azon fogok sírdogálni, hogy mikor fogok meghalni és Istenhez kerülni stb...

Hanem megpróbálom majd szebbé tenni maganak és másoknak is (legalábbis szerintem ez lenne a helyes). Ezért is elsődleges célom, hogy azt a rendszart, ami most van, kinyírjam, mert káros, és működésképtelen egy vicc.

A tudósok valóban előre viszik a világot, a sportolók viszont egy másik téma. Ők nem viszik sehová sem. Amiből nem következik az, hogy a sport rossz, kerülendő dolog mert nem az. Ugyan minek élni és bármit is csinálni, ha úgyis vége lesz minden?

Én azt vallom, hogy ha élünk, akkor úgy ahogy akarunk, amíg senkinek sem fogunk ártani vele.

Az olimpia káros? Nem az. A sportolók károsak? Nem azok. Ügyesek és jók valamiben. A versenyszellemmel mi a gond, amíg senkinek sem árt?

Nem hiszem, hogy Isten azt akarja, hogy objektum fóbiásak legyetek, depressziósak, látszólag teljesen elzárkózott emberek, akik csak élnek és várják a halált.

Ha szerintetek ez a helyes, akkor éljetek pontosan úgy, mint a Krisztus is. Osszatok meg mindent egymás között, mondjatok le a magántulajdonról és járjátok a világot. Ahol befogadnak titeket, maradjatok, ahol nem, menjetek el.

A jelenlegi rendszerben igen csak nehéz úgy élni, ahogy a Biblia írja. Ráadásul a legtöbbek önzők és csicskások.

Nem a sportolók tehetnek arról, hogy mocskos ez a rendszer meg az emberek lelke, hogy mindenki csak magára gondol és mindenből csak többet akar. Ha mindenki szeretné a másikat, segítené, akkor az olimpia egy nagyszerű dolog lenne. Egyedül az a hátránya van most is és még sok másnak, hogy amíg ez megy, addig mások meghalnak, szenvednek. Bár ez az egész világ a pusztulásról szól.

Tényleg képtelen az emberiség békében és szeretetben élni?

Vagy csak lehet túl sokat gondolok másokra?

Szánalmas, hogy rengeteg fegyver kell, rengeteg rendőr kell, kamera, különben ha nem lennének mi történne it? És miért?

A miérten ajánlom, hogy mindenki gondolkodjon el. Nagy problémák vannak, amiket valahogy meg kellene oldani. De senkinek sem érdéke.

Idóták szórják el az emberek életét. Vajon miért? Nincs más megoldás?

Miért ellensége a világ Istennek? Miért szeretitek a bűnt?

Csomó dolog csak azért nem oldható meg, mert túl sok pénz lenne vagy sok munka és xyz nem nyerne belőle semmit, hanem lehet picit veszítene xDD Gratulálok:)

Ahhoz is, hogy az a legnagyobb probléma, hogy Jehova tanúi mit gondolnak egy játékról, amiben kiváló sportolók játszanak, versengenek remélhetőleg egészséges szinten.

Tudom, lehetne helyette szolgálni az Istent, én inkább arra szavazom, hogy mellette.

2012. júl. 31. 00:14
 38/42 anonim ***** válasza:
3%

az előttem szólónak.

Félig ugyan ezt értettem amit te is leírtál.

Igen itt kell élni a világban.Jézus nem is azt mondta, hogy ne éljünk a világgal, amíg Isten törvényébe nem ütközik.

Ezért kell minden keresztényeknek nálunk becsületesen adózni is, mert meg kell adni a császárnak ami a császáré.

Becsületesen dolgozni,stb.

(Róma 13:1, 2) 13 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; . . .

Jelenleg még megengedi az emberi uralmakat, amik viszonylagos állásukban vannak, ezért kell nekünk is engedelmeskedni minden törvénynek ADDIG MÍG ISTEN TÖRVÉNYÉBE NEM ÜTKÖZIK.

Viszont amikor az emberi törvény olyat kér amit isten tilt vagy megakarnak akadályozni valamit amit isten kér akkor automatikusan , mint felsőbb hatalom első sorban Istennek tartozunk engedelmeskedni.

Az embereket is szeretni kell!!

Hogy ne kéne, parancs van rá. Szeresd felebarátod mint magadat.

Ezt többféle képen is kilehet mutatni, többek között úgy hogy Jézushoz hasonlóan lemondok a szabad időmről és felkeresem az embereket, hogy beszélgessek velük Isten ígéretének a megvalósulásáról.

De a lakó helyemen magam is a testvéreimmel együtt segítek ha kell idős embereknek közértbe menni stb.

Igen nagyon jól látod, nem egyszerű kereszténynek lenni, de ha elolvasnád Josefus Flávius történet író írásait, elmondja, hogy a keresztényeknek igen nehéz volt mindig is világban élni, amiért sokan lenézték őket elfordultak tőlük, de volt amikor tettlegességre is sor került.

Magad is leírtad, hogy nem a világból valók.

Hogyan lehet Jézus követője az aki a világ asztaláról is csemegézik, és Jézus asztaláról is, ezt nem lehet. Két úrnak nem szolgálunk, csak az egyiket lehet szeretni.

Jézus ki is jelentette hogy elküldi a követőit a világba, mint bárányokat a farkasok közé.

Nem de ezt jelenti?

Hidd el mélyen Én magam is undorodom attól ami itt folyik.

És a testvéreim is.

De ezt a teremtő fogja hamarosan megszüntetni. Nekünk van feladatunk azzal kell foglalkozni.

Az egyik testvér leírta, hogy a tudósok felmennek a holdra, meg kitudja hova, miközben 6. másodpercenként éhen hal egy gyermek.

Itt a földön kellene rendet tenni. s a pénzt erre költeni, ne az utazgatásokra olyan helyekre amiknek semmi értelme.

Mindannyian adó fizető állampolgárok vagyunk, még is a lakosságot szólítják fel hogy adakozzanak a szegényeknek stb.

Pedig az adóból, a kormánynak kellene a dolgokat megoldani, nem a szegény emberekről, még lehúzni azt is amilyük már nincs.

Jézus ezt megmondta,hogy az utolsó napokban ezek lesznek nem kell csodálkozni ezen.

2012. júl. 31. 01:05
 39/42 anonim ***** válasza:
20%

Ez még nem az a nyomorúság, bár már közelítünk felé.

Tényleg azt hiszik sokan, hogy ezek nem fognak megtörténni?:( ajjaj)

Pedig a bibliából azok akik olvassák és hisznek benne, jó lenne felkészülni erre, mert váratlanul fog jönni.

A teremtő a biblia szerint sosem viccelt!!!!!És Jézus sem!!!

Nem értem ennyire nem lehet látni, mi folyik itt?:(

(Máté 24:21, 22) 21 mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig; nem, és nem is lesz többé. 22 Bizony, ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, nem részesülne megmentésben egyetlen test sem; de a választottak miatt megrövidíttetnek azok a napok.

Kevesen fogják túl élni!!!!!!!!!!

2012. júl. 31. 01:25
 40/42 anonim ***** válasza:
4%
A nagy nyomorúság nem az, hogy az adók nem arra mennek, amire kell. Ez mindig is nagyjából így volt. Az elit sokat költ magára és a kirakatra, a szegényeknek kevés jut. Ez volt 1000 és 2000 éve is. Miről beszéltek? A nagy nyomorúságnak inkább az elhitetéshez van köze. Szerintem el kell olvasni Máté 24-et. Ott a fő irányvonal az elhitetés. Ennek viszont nagyon is részesei vagyunk, sokkal jobban, mint idáig. Amihez viszont nem sok köze van az olimpiának. Ez éppen olyan, mint a foci. Lehet szeretni és lehet nem szeretni. Aki szereti, magasztos maszlagokat mond róla, aki nem, az köpködi. Szerintem mindennel így vagyunk nagyjából, igaz?
2012. júl. 31. 11:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!