Mi gondolnak a Jehova tanúi az Olimpiai Játékokról?
Ne általánosíts! A "felfuvalkodott nagyképűség" egyáltalán nem igaz a profi sportolók többségére. Sőt! A sportolók általában rengeteget jótékonykodnak és egyáltalán nem mondanám őket nagyképűnek.
"Az ember csak Isten által lehet jó ember." - tehát ha valaki úgy tesz, ahogy azt a Biblia megírja, de nem hisz Istenben, csupán azért teszi, mert szerinte ez a helyes, akkor rossz ember?
Nem általános értelemben felfuvalkodott, hanem szerinted mi a mozgatórugója, hogy megnyerje az olimpiát? Az, hogy felállhasson a dobogóra, és ráharapjon az aranyra. Ez felfuvalkodottság. Az, hogy körülötte forogjon a világ, nem az, hogy a háttérbe maradjon. (Ez az én véleményem, és nem szeretnék senkit megbántani. Attól még ő nem rosszabb nálam, sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy jobb.)
Nem az a lényeg, hogy szerintem vagy szerinted ki a jó ember, vagy ki nem az, hanem az számít, hogy Isten szerint ki az és ki nem az. Nem az embereknél van az élet, hanem Nála, tehát az számít, hogy Ő hogyan ítél meg.
Istenbe (és nem IstenbeN) való hit nélkül nem tudsz úgy cselekedni, ahogy az írások írják, sajnálom.
Azért akar nyerni, hogy a többéves igyekezete eredményt hozzon.
A kérdésemre nem válaszoltál, csak megpróbáltál kitértni. Nem azt kérdeztem, hogy lehetséges-e, hanem hogy aki hit nélkül is úgy cselekszik, az rossz ember-e.
Ui.:Nem akarlak elkeseríteni, de hinni valamibeN lehet, nem valamibe.
a tanúk, is sportolnak.
Mindössze a verseny szellem az amivel nem értünk egyet.
S az első hozzászóló, már említette, hogy igen sok pénz van a hát térben
Egy keresztény nem szeretne felettébb valónak mutatni magát, még akkor sem ha bizonyos dolgokban kiemelkedőbb másoknál.
Én úgy gondolom, hogy nem véletlenül előzi meg a földi élet a feltámadást. És badar dolog egy életet félresöpörni, és egyedül arra készülni, ami utána lesz. Az élet Isten ajándéka, és ezt meg kell becsülni.
De köszönöm a válaszokat, te, aki annyira ellene vagy az Olimpiának, te tanú vagy, igaz-e?
(Máté 20:26-28) 26 Nem így van ez tiköztetek; hanem aki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, 27 és aki első akar lenni közöttetek, az legyen a rabszolgátok. 28 Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és hogy lelkét váltságul adja cserébe sokakért.”
ezért.
A 19-es válaszadó tökéletesen összefoglalta. Köszönöm!
Kedves Kérdező! Nem, nem vagyok tanú, ahogy az első válaszomban is kezdtem, hogy "Úgy gondolom, hogy valahogy így:..."
Miért, ha szeretem az olimpiát, akkor azzal kit szolgálok?
Hinni meg sok mindenben lehet, de hinni valakibe (Istenbe) egy más dolog. Rábízni az életedet, a gondolataidat, a döntéseidet, a sorsodat nem ugyan az, mint hinni a létezésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!