Mi gondolnak a Jehova tanúi az Olimpiai Játékokról?
Egy szóval nem mondtam, hogy azzal, hogy szereted az olimpiát, szolgálsz vele valakit, nem tudom ezt hogy értetted ki belőle. Az idézetben arra utaltál, hogy aki a legjobb lenni, az vesse alá magát másoknak. Ezért kérdem, hogy te akkor kinek vagy a szolgája.
Felőlem magyarázhatod a dolgot, ahogy akarod, Istenbe hinni nem lehet (legalábbis a magyar helyesírés szerint nem).
Szerintem fölöslegesen vitatkoztok, mert nem sok értelmes ember jár erre az oldalra. Például az első hozzászóló, aki kivételesen én vagyok, miért mondott néhány ember szerint hülyeséget?
Én szoktam nézni az olimpiát néha és a sportot is szeretem.
De túlzásokba nem kellene esni.
"Az ókorban háborúkat hagytak abba az olimpia miatt, gondolom ez sem érdekel. "
Engem érdekel. Ebből nem az következik számomra, hogy az olimpia hasznos.
Hanem az, hogy bálványként imádják és primitívek az emberek. Ölni öljük egymást, mások dögöljenek éhen, de ha jön egy kis sport, akkor minden király.
Mellesleg miért jó, ha valaki hülyére hajszolja magát, hogy első legyen?
Szerencsére a többség azért normális és nem lesz öngyilkos, ha csak második lesz.
De én megkérdőjelezem azt az állítást, hogy összehozza az embereket a sport. Egy eseményre rengeteg pénzért igen. De ott is valaki nyerni fog, valaki veszíteni.
Ezt az értmes ember tudja. Mégis mennyi gyűlölet és verekedés van sok helyen, ha nem a kedvenc győz vagy pedig nem annak szurkolsz. Ez mondjuk nem a sportolók hibája.
Bár én is azt mondom, hogy miért ne szabadna sprotolni, élvezni az életet, ha már itt vagyunk?
De mondom bálványtimádni és képmutatóskodni nem kellene.
rajcziz!
Nem én írtam a szolgálatos idézetet...
Leírtam a különbséget az Istenbe és az Istenben közt. Helyesírásilag mindkettő jó, de ha egy kicsit ízlelgetnéd, rájöhetnél, hogy van különbség hinni valakinek a létezésében, és van különbség hinni, hogy az a valaki a mindenség teremtője, fenntartója, és ura, kire mindig, minden körülmények között rábízhatom az életemet, és szeretteim életét.
"Ez felfuvalkodottság. Az, hogy körülötte forogjon a világ, nem az, hogy a háttérbe maradjon"
Ha minden ember mindig a háttérben maradna, akkor nem haladna előre a világ. Nem lennének Nobel-díjasok, zeneszerzők, írók, politikusok sőt egyházi vezetők sem. Legkevésbé Jézus próbált meg háttérben maradni.
Mond neked az a név valamit, hogy Egerszegi Krisztina? 5-szörös olimpiai bajnok, a 20. század legjobb magyar női sportolója. Nála szerényebb, "háttérben maradó" embert keveset találsz.
Azért akar olimpiai bajnok lenni, hogy jobb legyen másoknál.
Én is jobb akarok lenni. Istennél is jobb akarok lenni.
De ha sikerülne is jobbnak lenni, nem verném a mellem, hogy a másik milyen rossz, milyen béna, csak az egómnak lenne jobb. És szívesen segítenék másoknak ebben a példában pl. a sportban. Nyernék egy vagon pénzt, amivel segíteni tudnék másoknak és magamnak is.
Ebben szerintem semmi rossz nincs. Abban van a rossz, hogy kizárólag csak én. Körülöttem forog minden, én Isten vagyok, ti szolgák stb..Az önzés, beképzeltség, hatalommal való visszaélés a rossz.
Tudom, Istennél nem lehetek jobb és eléggé úgy tűnik, hogy fogalmam sincs róla, hogy ki ő azok alapján, amit írtam.
De olyan senki nem lehet, mint Isten. Ez a világ emberekkel teli. Az emberek nem Istenek. Értékre egyenlőek, képességre és sok másban viszont nem. Egy játék. Ennyi. Ha valaki egészségesen készül rá, akkor semmi rossz nincs benne.
"Szerintem azért, hogy minél jobban feszegesse a határait, és példát állítson mások elé."
Ne legyünk naívak! Ezek fantazmagóriák és szép filozófiák, de nem gondolhatjátok komolyan...
Azért, hogy felálljon a legfelsőbb fokra, ez az egyik ok, a másik ez:
Magyarországon az olimpiai jutalmon kívül olimpiai járadékra is jogosultak az érmes sportolók, amelyet 35 éves koruktól havonta, életük végéig kapnak.
Ez a magyar bruttó átlagkereset összegével egyezik meg, jelenleg 213 000 forint. Az ezüstérmes az aranyérmes 60 százalékát, a bronzérmes pedig a 40 százalékát kapja.
A járadék felét kapják az olimpikonok özvegyei és az edzői. A többszörös aranyérmes minden első helyezéssel 20 százalékkal többet kap, öt aranyérem felett pedig kétszeres járadékra jogosult.
Pekingben az aranyéremért 20 millió forint, az ezüstért 18 millió, míg a bronzéremért 14 millió forint járt. Úgy tudjuk, hogy az aranyérmesek legalább annyi juttatásra számíthatnak most is, mint akik Pekingben állhattak a pódium legfelső fokára.
Egerszegi mennyit is kap élete végéig? Egészségére, rászolgált, megkeresheti a többszörösét is felőlem, de ne mondjuk azt, hogy magasztos célokért küzdött, jó? Tehetséges, jó adottságú, szorgalmas, Istentől kapott ajándékok ezek, melyet kihasznált, és remélem, hogy jól is tette, és nem szerettem volna, ha személyeskedésbe torkollik, sajnálom, hogy egy sportoló neve felmerült, mert nem a személyekkel van a gond, hanem az eszmével, és a hozadékaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!