Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Ti azért vagytok...

Keresztények! Ti azért vagytok keresztények mert a kereszténységet tartjátok a leglogikusabbnak az összes vallás és egyéb világnézet közül, vagy mert ezt nevelték belétek?

Figyelt kérdés

2012. júl. 18. 01:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mert ez az igazság. És működik!
2012. szept. 8. 18:13
 12/13 Hitchens ***** válasza:

Azért a válaszokból nem érdemes átfogó következtetéseket levonni. Úgyis azok fognak válaszolni, akik azt mondhatják, hogy látod én egy másikra tértem át, saját döntésem volt, nem csak azért mert mondták.

Olyan nem lesz aki azt mondja, hogy én azért vagyok keresztény, mert belém nevelték. Olyan se, hogy én azért vagyok keresztény, mert véletlenül pont oda születtem a világon ahol ez az elterjedt.

2012. szept. 8. 22:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Én egy nagyon szigorú Református családban születtem.Nem is annyira a szüleim hanem inkább a nagyszüleim voltak azok.Minden Vasárnap a templomban volt a helyem,nem volt olyan Vasárnap,hogy én hiányoztam volna a templomból.De ezzel csak meg untatták velem a templomba járást.Úgyhogy amikor elkerültem otthonról úgy 18 évesen,többet a templom közelébe sem mentem.36 évesen viszont megváltozott az életem és azóta újra járok Isten tiszteletre,de most már örömmel teszem.A valóság az,hogy senkit sem lehet bekényszeriteni semmilyen vallásban,mert azzal csak rosszat teszel.3 gyerekem van a nagy lányom ő megkeresztelkedett,az ö döntése volt,a két kisebb még nincsenek megkeresztelve.Persze ez nem azt jelenti,hogy nem kapják meg azt a nevelést ami Istenhez közeliti őket,de a döntés az övék,hogy mikor akarnak majd megkeresztelkedni.Remélem nemsokára követi egyik a másikat majd.Ez így helyes,egy csecsemő nem tudja,hogy miért öntenek vizet rá,de egy felnőtt gyerek már tudja az okát annak,hogy miért merítik víz alá.Szóval több féle nevelés van,de az erőltetettel semmire sem mész.
2012. szept. 27. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!