Nem tudom eldönteni, miben is hiszek valójában. Van ötletetek a leírtak alapján?
Röviden leírom az én "vallásom" lényegét:
Isten nem egy konkrét személy (személyek), hanem csak egy érzés,fogalom, egy összetartó erő, olyan mint a "szeretet", ami mindent áthat, mindenhol jelen van.
Ez a fogalomszerű valami indította el a világ születését, értem ez alatt a Nagy Bummot. Vagyis nincs Ádám és Éva, csak egy szikra, ami mindent beindít.
Nem hiszek abban, hogy ha nem járunk rendszeresen templomba,, nem imádkozunk rítusosan, akkor a pokolra jutunk. (sőt, a pokolban, a Sátánban, mint anyagi dolgokban nem is hiszek).
Nem tarom fontosnak az egyházakat, elítélem őket, képmutatásnak és álszentségnek tartom.
Hiszem, hogy létezett Jézus, de nem mint Isten valódi fia, max. isteni beavatkozás következtében jött világra.
Hiszem, hogy Isten valamiféleképpen mindig jelen van és törődik velünk (nem mint hosszú, fehér szakállas aggastyán :D)
Egy kissé hosszúra sikeredett, de kérlek segítsetek nekem kideríteni, hogy melyik az a vallás vagy világnézet, ha úgy tetszik, amiben hiszek. Már régóta rágódom ezen de egyik világszemlélet lényegével sem vagyok teljesen megelégedve, nem érzem magaménak.
Ilyesmikre gondolok pl. deizmus, ateizmus, teizmus stb.
Nem föltétlenül szeretném bekategorizálni a hitemet, csupán gondoltam, hogy létezik egy olyan "izmus", ami magába foglalja ezt, csak még nem találtam meg esetleg.
2. válaszoló: igen, én is egy ilyesféle energiának képzelem, csak nem tudtam megfogalmazni. Bár az én elképzelésem szerint isten valahol a személy (a keresztény istenkép) és a "fogalom" között van, közelebb az utóbbihoz.
Szia!
Az Isten mindenek Teremtője,mindenható,Ő a szeretet.
De Törvényt alkotott,és önmagát is alá vetette.
"Hiszem, hogy Isten valamiféleképpen mindig jelen van és törődik velünk (nem mint hosszú, fehér szakállas aggastyán :D)"
Igen így van,jól érzékeled Te a szeretetet keresed.
De ne itéld el mások vallását hitét sem,mert nem tudhatjuk kinek mivan a szívében.
És ez alényeg,hogy hűek legyünk önmagunk érzéseihez követve azt imádságos lélekkel.Kivánom találd meg amit a szíved keres.
János 13:34-35Hungarian Károli (KAR)
34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
35 Errõl ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.
Sajnos az ismusok meg dogmák a vallás valódi lényegét eltüntetik, és az én értelmezésem szerint a Bibliát is meghamisították (a legfontosabb tanításokat kihagyták, megváltoztatták, az ótestementumot meg egy zavaros maszlaggá gyúrták, ami önmagát cáfolja.
Próbálj olyan forrásokat keresni, ahol az ego nem hatja át az üzenetet. de a legjobb ha magad megtanulod a tiszta forrást lehívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!