Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondolnak az ateisták a...

Mit gondolnak az ateisták a sátánizmusról?

Figyelt kérdés

2012. júl. 9. 03:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

de mi bajatok van ezzel a vallasal ha semmit nem tudtok rola?

azert tettem fel a kerdest mert erdekelt h az ateistak mit gondolnak errol.

gondoltam tisztaban vannak azzal amit tagadnak de ugy latszik a keresztenyseg mar teljesen rossz fénybe vitte Sátán nevét aki az igazi isten aki teremtett bennünket!!!!

en nem sertegettem senkit de megvedem magam! nem fogom oda tartani a masik arcom! Foleg ha nincs igaza annak aki csunyat irt rám!

a kerdesben direkt feltuntettem a lavey féle sátánizmust is. azzal mi például a baj?

egybol rosszat gondoltok mar ha meghalljatok Satan atyank nevet!

a stanizmus volt a legelso vallas csak Sátán nevét a keresztények rossz fénybe vitték!!!

2012. júl. 9. 17:08
 12/20 anonim ***** válasza:

"szerintetek minek koszonhetoek olyan gyógyulasok melyeket az orvosok sem tudnak megmagyarazni?"

annak hogy még nem tart ott a tudomány hogy meg tudja magyarázni. több száz éve a legtöbb betegségről fogalmuk sem volt az embereknek. mindre azt hitték hogy átok vagy isteni büntetés.

sőt azt is hitték hogy a föld lapos, a föld körül forog a világ de mára bebizonyosodott hogy nem így van.

ha az isteni csodákban nem hiszek akkor azt sem fogom elhinni hogy ha nagyon koncentrálok meg tudok gyújtani egy gyertyát vagy hogy meggyógyítom a családomat.

2012. júl. 9. 17:09
 13/20 A kérdező kommentje:

* csodákban nem hiszek akkor azt sem fogom elhinni hogy ha nagyon koncentrálok meg tudok gyújtani egy gyertyát vagy hogy meggyógyítom a családomat.

soha nem fog sikerulni meggyujtanod h csak koncentralsz!!

fejleszteni kell magad spiritualisan ami már sikeresen kiöltek mindenkiből! a papok boszorkányokat égettek és mindent el akartak titkolni, h titeket irányítani lehessen! sok idot vehet igenybe gyógyítani akár több embernyi életet de utana isten leszel!

egyre erosodni fogsz!

2012. júl. 9. 17:20
 14/20 A kérdező kommentje:
2012. júl. 9. 17:27
 15/20 anonim ***** válasza:
Ateistaként,mint a többi vallást,ezt is ugyanolyan gáznak tartom.
2012. júl. 10. 00:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, te most a sátánizmus melyik ágáról kérdezel? A kérdésben a LaVey-félét jelölted meg, de ha jól látom te inkább a spirituális sátánizmushoz vonzódsz. Nekem a spirituális ággal ugyanaz a problémám, mint a kereszténységgel: nincs rá bizonyíték, hogy léteznek felsőbb erők. A Lavey-féle más tészta, az erkölcsi rendszerének egy részét akaratlanul is követem. Ha valaki megdob kővel én lerúgom az illető veséjét, ha valaki nem árt nekem, én se neki. Ez pofon egyszerű, még a keresztények többsége is így él. Egyetlen bajom van vele, hogy ez egy vallás, ami beszűkíti az ember gondolkodását. Nem olyan mértékben, mint a kereszténység vagy a judaizmus, de attól még korlátozza a gondolkodásunkat.
2012. júl. 10. 10:55
 17/20 anonim válasza:
Hit kérdése! A Kereszténység, és a többi vallások nevében milliárdszámra irtották az embereket.A szeretet nem lehetne hit? Vagy abból nincs haszna senkinek?
2012. júl. 16. 17:48
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha valaki ateista az nem hiz semmiben. Akkor hogy lehet sátánista? Önmagában ellentmond a kérdés magának.
2012. júl. 23. 04:29
 19/20 Szergej55 válasza:
Lazaaa!
2013. ápr. 10. 21:22
 20/20 anonim ***** válasza:

# 18

A LaVey sátánisták nem a sátánban,hanem csak is önmagukban hisznek,nem hisznek a spirituális világban,semmilyen istenségben,ezért autodeisták.Az ateizmushoz közel áll,de nem ugyan az.Az autodeisták az önimádást testesítik meg,az ember felsőbbrendűségét,abban hisznek hogy magukon kívül nem kell semmiben se hinni.

A kettőnek ugyan az a lényege,de az autodeizmus mégiscsak központba állít egyfajta istenséget - az embert.

2013. máj. 1. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!