Ha valakit öngyilkosságra kényszerítenek, akkor az bűnös; aki így öngyilkos lett?
Ha valaki a tolvajtól a saját tulajdonát lopja vissza, akkor az bűnnek számít?
Az bűnös, aki a halálos ítéletet végrehajtja?
"Hogyan lehet valakit öngyilkosságra kényszeríteni."
Gondolj egy 7 tagú családot. Apa,Anya,Nagyi,4 gyerek. Ebből az egyik 1 éves, a másik 8 éves, a harmadik 15 és az ötödik 21. Tegyük fel, hogy te vagy apuka. Egyiknap elfogják az egész családod a legjobb barátoddal együtt és azt a papot vagy lelkészt, akit nagyon bírsz.
Az egész családot kínozzák napokon keresztül és aludni sem engednek titeket. kb 2 hétig megy ez. Aztán 2-3 napot sötétben kell lennetek egy hideg pincében élelem és ital nélkül. Egyiknap kihoznak titeket egy terembe. A papot lassan ledarlják és végig kell hallgatnotok, ahogy kiabál, könyörög, sír. Aztán a legjobb barátod élve mumufikálják.
3 nap kínzás megint a családodnak. A kínzások után megjelenik egy fekete ruhás elmebeteg ember, aki megfogja egyik gyereked a babát és lerágja a fejét. Húú..Eltévedtem egy kicsit. Fenébe, ebből önfeláldozás lenne. Mondjuk inkább azt, hogy mindenkit megöl brutálisan, csak téged nem. A rádióaktív kínzásoktól és a rajtad elvégzett kísérletektől összeszedtél mindenféle halálos nyavaját.
Kapsz egy válsztási lehetőséget. Leugrassz 50 m magasról vagy pedig engeded tovább a játékot, a kínzásod? Ráadásul ha aznap nem öntöd ki a kakót, akkor nem történt volna meg ez az összes dolog...
Bocsi, ha kicsit brutál lett.
Nem tudom, egyedi esettől függ;
nem tudom, de általánosságban inkább nem;
valószínűleg igen, mert a halálos ítélet bajosan lehet "igazság"-szolgáltatás.
> rubberjohn válasza:
Öngyilkosságról NEM lebeszélni valakit esetét is jegyzi a BTK, a rábeszélni büntetési tétele erősen konvergál az előre megfontolt emberöléséhez, kényszeríteni meg... jó ég.
Mit ertessz a NEM lebeszeles jegyzese alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!