Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valakit öngyilkosságra...

Ha valakit öngyilkosságra kényszerítenek, akkor az bűnös; aki így öngyilkos lett?

Figyelt kérdés

Ha valaki a tolvajtól a saját tulajdonát lopja vissza, akkor az bűnnek számít?

Az bűnös, aki a halálos ítéletet végrehajtja?

2012. júl. 2. 18:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Hogyan lehet valakit öngyilkosságra kényszeríteni."

Gondolj egy 7 tagú családot. Apa,Anya,Nagyi,4 gyerek. Ebből az egyik 1 éves, a másik 8 éves, a harmadik 15 és az ötödik 21. Tegyük fel, hogy te vagy apuka. Egyiknap elfogják az egész családod a legjobb barátoddal együtt és azt a papot vagy lelkészt, akit nagyon bírsz.

Az egész családot kínozzák napokon keresztül és aludni sem engednek titeket. kb 2 hétig megy ez. Aztán 2-3 napot sötétben kell lennetek egy hideg pincében élelem és ital nélkül. Egyiknap kihoznak titeket egy terembe. A papot lassan ledarlják és végig kell hallgatnotok, ahogy kiabál, könyörög, sír. Aztán a legjobb barátod élve mumufikálják.

3 nap kínzás megint a családodnak. A kínzások után megjelenik egy fekete ruhás elmebeteg ember, aki megfogja egyik gyereked a babát és lerágja a fejét. Húú..Eltévedtem egy kicsit. Fenébe, ebből önfeláldozás lenne. Mondjuk inkább azt, hogy mindenkit megöl brutálisan, csak téged nem. A rádióaktív kínzásoktól és a rajtad elvégzett kísérletektől összeszedtél mindenféle halálos nyavaját.

Kapsz egy válsztási lehetőséget. Leugrassz 50 m magasról vagy pedig engeded tovább a játékot, a kínzásod? Ráadásul ha aznap nem öntöd ki a kakót, akkor nem történt volna meg ez az összes dolog...

Bocsi, ha kicsit brutál lett.

2012. júl. 3. 00:03
 12/20 anonim ***** válasza:
Tényleg elnézést a kicsit durvább dolgokért, de anélkül nem lehetne úgy átérezni. Még annyival kiegészítem, hogy téged nem akarnak megölni. 2-2 év kínzás után elengednek, csak munkát nem fogsz kapni többet sehol. Ez a kiegészítés azért fontos, hogy ne lehessen ezen viatkozni, hogy nem mindegy, hogy gyors vagy rövid halál? Mondjuk szerintem nem.
2012. júl. 3. 00:27
 13/20 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem is, kicsit erőltetett lett.:D Azt hiszem kevesebből is megértettük volna a mondandódat.:D Ami azt illeti igazad van, adódhat és adódott is ilyen helyzet, mármint, hogy öngyilkosságra kényszerítsenek valakit.Én úgy vélem, nem, körülményfüggő, igen,
2012. júl. 3. 05:21
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom, egyedi esettől függ;

nem tudom, de általánosságban inkább nem;

valószínűleg igen, mert a halálos ítélet bajosan lehet "igazság"-szolgáltatás.

2012. júl. 4. 13:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Pl ha az egyhaz kuld meghalni az martirsag... Hosieseg... Csak attol fugg ki mondja... A fonnokre hivatkozok mindig a nem sjat oldalukat tekintik bunnek...
2012. júl. 7. 03:42
 16/20 anonim ***** válasza:
Öngyilkosságról NEM lebeszélni valakit esetét is jegyzi a BTK, a rábeszélni büntetési tétele erősen konvergál az előre megfontolt emberöléséhez, kényszeríteni meg... jó ég.
2012. júl. 10. 15:40
 17/20 anonim ***** válasza:

> rubberjohn válasza:

Öngyilkosságról NEM lebeszélni valakit esetét is jegyzi a BTK, a rábeszélni büntetési tétele erősen konvergál az előre megfontolt emberöléséhez, kényszeríteni meg... jó ég.

Mit ertessz a NEM lebeszeles jegyzese alatt?

2012. júl. 10. 17:53
 18/20 anonim ***** válasza:
..de volt is erre precedens, nem egy, olyan is, amit a médiában is láthattunk. Fórumon összeverbuválódott 3 fiatal öngyilkossági szándékkal. Egy elkezdte az öngyilkosságot, mire másik kettő meggondolta magát, aztán lelépett. Emberünk meghalt. Hű társai bizony most javítóban vannak. Azt értem alatta, hogy nem beszéled le. Hogy hallgatólagosan a meg nem akadályozással hozzájárulsz, hogy véghezvihesse tervét, ha vélelmezhető, hogy egyértelműen tudtál a szándékáról és nem akadályoztad meg, akkor bizony felelősség terhel. És nem csak emberileg. Ez így működik.
2012. júl. 11. 10:18
 19/20 anonim ***** válasza:
es ha zsarolasra hasznalja a szandeka hangoztatasat? milyen beavatkozast var el a torveny?
2012. júl. 11. 14:07
 20/20 anonim ***** válasza:
A kérdés nagyon jó. Mindenképpen el kell vinni szakemberhez - még akkor is, ha nem tűnik komolynak, valósnak, mert ház sosem lehet tudni, igen, ez 'jól ismert' családtagokra is vonatkozik - onnantól kezdve van egy _szakvélemény_. Tehát bármi is történik, az orvos vállán a felelősség onnantól fogva. Nem feltétlenül kerül pénzbe, minden városban/körzetben van területileg illetékes. Viszont családsegítő által kirendelt szociális munkás véleménye ilyenkor nem elég. Tehát: szakember.
2012. júl. 12. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!