Mi a túlvilág célja?
Hááát... Aki ilyet mond, annak tényleg valami baj lehet a gondolkodásával; és akkor még nagyon finom és nőies voltam. :P
Ha legközelebb belefutsz egy ilyen egyénbe, mondd meg neki, hogy nem kellene szélsőségekbe esnie. Ráadásul ez logikátlan is, hiszen az öngyilkosság az ateisták körében sem olyan népszerű. Továbbá az ateisták többsége is szeret élni, élvezi az életet, nincs oka véget vetni ennek.
Vagy az is lehet, hogy csak provokálni akarnak, vagy gondolkodásra bírni. Bár ez nem változtat azon, hogy ez a "felhívás" úgy baromság, ahogy van.
Üdv. :)
HÁt, lehet hogy az öngyilkosság bűn, dehát isten úgyis megbocsát.
a túlvilág célja, hogy legyen mivel fenyewgetni téged amíg élsz, hogy jókislány légy. Vagy jókisfiú, mert ha nem, jön az ejnyebejnye.
^ Látszik, hogy nem sok fogalmad van a keresztény tanításokról.
Az "Isten úgyis megbocsát" nem helyes hozzáállás, mondhatnám, a kegyelemmel való visszaélés. Nem jó így gondolkodni.
És normális esetben az ember nem azért jó kislány / kisfiú, mert fél a büntitől.
Talán először tájékozódnod kellene, mielőtt zöldségeket irkálsz össze-vissza.
168. § Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kerestény ember egyébként sem beszél ilyet a másiknak, hogy ölje meg magát. Keresztény ember igyekszik nem bántani a másikat és nem elnyomni, ha neki nem tetszik valami.
Mellesleg nekem meg ateista mondta már, hogy ha nem tudom elfogadni, hogy nincs értelme az életnek, akkor marad a vonat elé ugrás. De az legalább közvetett módon történt és nem sértésnek indult.
#8 Igazad van, de senki nem cáfolta, amit írsz. Sőt kereszténytől ilyet mondani még nagyobb bűn.
#7 Nem nagyon értettem az első felét annak, amit írtál (Ne haragudj). A másik felével egyetértek.
Keresztény azért nem követ el bűnt, mert hisz Istenben, szereti (őt és embertársait) és nem azért, mert retteg valami bűntetéstől.
#Berta - Teljesen igazad van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!