Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a túlvilág célja?

Mi a túlvilág célja?

Figyelt kérdés
Időnként hallani néhány csökkent intellektusú egyéntől,hogy: "Ateista vagy miért nem ölöd meg magad ha nincs célja az életnek?" meg hasonló.

2012. jún. 18. 21:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Ha abban hiszel, h az itteni halálod után vár egy szebb világ, ahol minden tettednek következményeként jutalmat és büntetést kaphatsz, akkor az arra ösztökél, h jó ember légy, míg itt élsz. Szerintem vmi hasonló eszme miatt maradt fönt ez a hit. Egészséges világ volna, ha mindenki így gondolkodna... :)
2012. jún. 18. 22:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hááát... Aki ilyet mond, annak tényleg valami baj lehet a gondolkodásával; és akkor még nagyon finom és nőies voltam. :P

Ha legközelebb belefutsz egy ilyen egyénbe, mondd meg neki, hogy nem kellene szélsőségekbe esnie. Ráadásul ez logikátlan is, hiszen az öngyilkosság az ateisták körében sem olyan népszerű. Továbbá az ateisták többsége is szeret élni, élvezi az életet, nincs oka véget vetni ennek.

Vagy az is lehet, hogy csak provokálni akarnak, vagy gondolkodásra bírni. Bár ez nem változtat azon, hogy ez a "felhívás" úgy baromság, ahogy van.

Üdv. :)

2012. jún. 18. 23:18
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Ha egy ilyennel találkozol, fordítsd ellenük a fegyvert, és kérdezd meg tőlük ugyanezt :) Úgyis várják őket a túlvilágon , akkor meg...? :)
2012. jún. 18. 23:38
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
^ Az nem fog működni; az öngyilkosság ugyanis bűn. Legalábbis a keresztény vallásban, a többit nem tudom.
2012. jún. 19. 02:10
 5/14 anonim ***** válasza:
36%

HÁt, lehet hogy az öngyilkosság bűn, dehát isten úgyis megbocsát.

a túlvilág célja, hogy legyen mivel fenyewgetni téged amíg élsz, hogy jókislány légy. Vagy jókisfiú, mert ha nem, jön az ejnyebejnye.

2012. jún. 19. 08:34
 6/14 anonim ***** válasza:
67%

^ Látszik, hogy nem sok fogalmad van a keresztény tanításokról.

Az "Isten úgyis megbocsát" nem helyes hozzáállás, mondhatnám, a kegyelemmel való visszaélés. Nem jó így gondolkodni.

És normális esetben az ember nem azért jó kislány / kisfiú, mert fél a büntitől.

Talán először tájékozódnod kellene, mielőtt zöldségeket irkálsz össze-vissza.

2012. jún. 19. 09:24
 7/14 anonim ***** válasza:
33%
Berta: ha keresztény nem követ el öngyilkosságot, mert bűn és ezzel elfordul Istentől (de valahogy mégsem attól fél, hogy Isten emiatt haragudni fog rá...nem tudom ugyan ezt hogy akartad összehozni, de tegyük fel, hogy elfogadom és megértem), de akkor ő se mondja nekem azt, hogy öljem meg magam, mert az életemnek nincs célja :) Az egyetlen különbség, hogy a célomat én magam akarom megtalálni, nem pedig lomegy transzcendens lénytől akarom megtudni, mi az.
2012. jún. 19. 09:58
 8/14 anonim ***** válasza:
Azt pedig meg sem említem, hogy ha Isten szemében bűn az öngyilkosság, akkor valószínűsítem hogy az is bűn, ha valaki aki Isten szolgája másnak azt mondja, sőt azt kívánja, hogy ölje meg magát :) Javíts ki, ha nem így van, esetleg a Biblia nem írta így le, de számomra ez tűnik logikusnak :)
2012. jún. 19. 10:02
 9/14 anonim ***** válasza:
70%

168. § Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kerestény ember egyébként sem beszél ilyet a másiknak, hogy ölje meg magát. Keresztény ember igyekszik nem bántani a másikat és nem elnyomni, ha neki nem tetszik valami.

Mellesleg nekem meg ateista mondta már, hogy ha nem tudom elfogadni, hogy nincs értelme az életnek, akkor marad a vonat elé ugrás. De az legalább közvetett módon történt és nem sértésnek indult.

#8 Igazad van, de senki nem cáfolta, amit írsz. Sőt kereszténytől ilyet mondani még nagyobb bűn.

#7 Nem nagyon értettem az első felét annak, amit írtál (Ne haragudj). A másik felével egyetértek.

Keresztény azért nem követ el bűnt, mert hisz Istenben, szereti (őt és embertársait) és nem azért, mert retteg valami bűntetéstől.

#Berta - Teljesen igazad van

2012. jún. 19. 11:07
 10/14 anonim ***** válasza:
52%
Mi a Mátrix célja?
2012. jún. 20. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!