Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nemrég hallottam egy hátborzon...

Nemrég hallottam egy hátborzongató feltételezést Isten mibenlétéről, részletek lenn?

Figyelt kérdés
Én jómagam is hívő voltam valamikor talán 1 éve. Ez nyáron megváltozott ugyanis elkezdtem foglalkozni tudományos témákkal, és ezekből csak is arra tudok következtetni, hogy a materialistáknak van igazuk a világról alkotott képükről. Ez idő alatt hallottam egy érdekes feltételezést a "teremtőről". Az elmélet Darwin munkájába "rondít bele", méghozzá azért gondolom így, mert elmondták, hogy a közös őst azért nem találják, mert egyszerűen nincs is, és itt a bökkenő. Akkor, hogy lettünk? Van egy feltevés, mely szerint ahhoz, hogy mi emberek kialakuljunk (ilyen rövid idő alatt) valakinek vagy valaminek bele kellett nyúlnia a genetikánkba. Az elmélet feltételezi, hogy a földönkívüliek tették ezt. Vagyis amennyiben ez igaz, mégis van Isten, csak nem olyan formában, mint ahogy azt elképzeljük. A kérdés: 1 Mennyi az esélye ezen elmélet reálisságának? 2 Mit kezdenek majd ezzel a ténnyel a vallások amennyiben bebizonyosodik, hogy igaz.
2012. jún. 6. 01:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ez olyan mint egy google által fordított szöveg. :) Idézetek helyett inkább a saját szavaiddal mondj véleményt. Ez olyan mint ha valakinek aki nem ért a pneumatikához, szakszavakkal akarnák elmagyarázni a működését. Bocs az offolásért. :)
2012. jún. 12. 07:35
 22/24 anonim ***** válasza:
52%

A 2. teremtés (a jahvista) egy érdekes történet.

Talán az volt az, amikor belenyúltak a genetikánkba.

Jahve az én szememben egy hüllő.

Belerondíthattak az ember biológiájába, így tehették tönkre a vénuszi fajokat. (az édeni embert)

Azóta a vallások hazugságokat tanítanak

pl.

aszkézist

lemondást

áldozattá válást

álszent prüdériát

stb.

2012. jún. 15. 02:13
 24/24 anonim ***** válasza:

A közös ősünk köszöni, jól érzi magát.

Mind.

Már megtalálták a legközelebbi rokonunkat is, az összes majom közös ősét is, a félmajmok közös ősét, a gerincesekét... még azt a halat is, amelyektől az összes szárazföldi gerinces származik (utóbbi még él, fenn is maradt napjainkig, ráadásul).

És el kell keserítselek, kérdező: senki sem nyúlt bele a genetikánkba - ez ugyanis remekül látszana a leletekből (hirtelen, nagyon szokatlan ugrás, stb. Ilyen nincs).

A vallásokat pedig ne féltsd. A pápa már gondolkodik, hogyan férnek bele a földönkívüliek a vallásába. Már tett ilyen kijelentéseket.

2012. okt. 16. 04:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!