Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Reformátusok és megtérés?

Reformátusok és megtérés?

Figyelt kérdés

Igazából nem tudom, hogy jó topikba írtam-e, mert nekem nem a vallással, hanem a vallást gyakorló emberekkel van problémám.

Nemrég új környezetbe kerültem. Reformátusként olyanokkal találkoztam, akik szintén reformátusnak vallják magukat és szentül állítják, hogy ők meg vannak térve. Ez csak nekem furcsa?

2012. jún. 2. 00:40
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

SZERINTED mi a megtérés? Hogyan definiálnád?

SZÁMUKRA mi a megtérés? Hogyan definiálják?

Mit mond a BIBLIA, mi a megtérés? Igehely?

Melyikőtök nézete azonos a Bibliáéval?

Ha ezeket megválaszolod, megkapod a kérdésedre is a választ. :)

2012. jún. 2. 09:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem túl jellemző, de tényleg vannak reformátusok, akik megtérnek, és ott maradnak a felekezetben. Én is hallottam már ilyen történeteket.

Veled ellentétben pedig én ezt (a megtérést) pozitívan értékelem.

Üdv. :)

2012. jún. 2. 13:41
 3/7 anonim ***** válasza:

"Ímé, az ajtó előtt állok és zörgetek. Ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, és ő én velem."

Jelenések 3:20

„Térjetek én hozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai, mert én vagyok az Isten, és nincsen több!”

(Ézsaiás 45:22)

Korintus 5.17. Ha valaki Krisztusban van, új teremtés, a régi elmúlt és íme új jött létre

Mert az Isten szerinti szomorúság megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre, a világ szerinti szomorúság pedig halált szerez. (2Kor 7:10)

Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.

Janos 3:4-7

Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?

Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.

Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

ApCsel 2:38

Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

"Térjetek meg azért mindnyájan gonosz útjaitokról,

jobbítsátok meg útjaitokat és tetteiteket!"

(Jeremiás 18:11b)

„Ezt mondd nekik: Életemre mondom - így szól az én Uram, az ÚR -, hogy nem kívánom a bűnös ember halálát, hanem azt, hogy a bűnös megtérjen útjáról, és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz utaitokról! Miért halnátok meg, Izráel háza

Mate 3:2

És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa.

Megteresrol szolo igeversek

2012. jún. 2. 14:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

2.! Neked különösen! Tudod, én talán azért állok hozzá negatívan, mert az én ilyen ismerőseim kinézik a gyülekezetből azokat, akik nincsenek megtérve. Ha a saját viselkedésükkel példát mutatnának, nekem se lenne ezzel problémám. De sajnos olyan érzésem van, hogy a megtérésükből adódóan feljebbvalónak érzik magukat, a többieket pedig lekezelik. Szerintem ez a kettő nem fér össze. :(

2012. jún. 2. 21:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát ebben viszont nagyon igazad van. Ha tényleg megtértek, akkor azon kellene lenniük, hogy minél többeknek legyen - az üres vallásoskodás helyett - élő hite Istenben + kapcsolata Jézussal.

Remélhetőleg kinövik ezt a gyerekbetegséget, és elkezdik a belmissziót. :D

[Saját magamon, más újjászületett keresztényeken, továbbá evangéliumi keresztény felekezeteken is tapasztaltam hasonló tüneteket... Azt hiszem, én már kinőttem. :) ]

Minden jót. :)

2012. jún. 2. 21:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Én református vagyok és megtért ember. Az én gyülekezetem is eléggé felemás, de állíthatom neked, hogy van benne egy erős mag, amely mentes mindenféle előítéletektől, mi örülünk minden új embernek, nekem személy szerint repes a szívem az örömtől, amikor valaki elkezd érdeklődni Isten iránt, és boldog vagyok, ha beszélhetek Róla, és úgy érzem, újra tehettem valamit Isten ügyéért. De sohasem vagyok sem erőszakos, sem nagyképű, mert tudom a Bibliából, hogy ha nem vigyázunk, az ismeret felfuvalkodottá tesz. Ja és ezt az erős magot nem azok alkotják, akik minden vasárnap ott ülnek a templomba, hétköznap pedig azt is elfelejtik, hogy Isten létezik, hanem egy nagyon fiatal csapat, akikről bátran állíthatom, a hétköznapokban is sugárzik, hogy ők Jézus követői, és öröm minden velük töltött perc, nemcsak annak, aki már megtért, hanem annak is, aki még csak keresi a helyét a világban.

Tehát nem az a baj, hogy valaki református vagy más vallású, hanem az, hogy képmutató emberek elveszik az ember kedvét Isten keresésétől.

2012. júl. 30. 11:00
 7/7 anonim ***** válasza:

De jó ilyet olvasni... :)

Isten áldjon és vezessen titeket. :)

Sőt:

http://www.youtube.com/watch?v=Q_FoU-CCYvo

:)

2012. júl. 31. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!