Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A fanatikus ateista emberek...

A fanatikus ateista emberek vajon miben is jobbak mint a fanatikus vallásos emberek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jómagam hívő ember vagyok, és szeretném hangsúlyozni, hogy alapvetően nem az ateistákkal van problémám. Már csak abból kifolyólag sem, mert vannak ateista barátim, akikkel jól megvagyok. Ők is tiszteletben tartják az én világnézetemet, és ez részemről is kölcsönös.

Nemrég, meghívtak egy baráti összejövetelre, ahol volt "szerencsém" megismerni egy ateista embert. Mivel feltűnt neki, hogy én nem fogyasztok alkoholt, és nem is dohányzom, megkérdezte, hogy vallásos vagyok-e, mire mondtam, hogy igen, és ezzel gyakorlatilag megindult egy lavina...Egész este állandóan arról próbált engem győzködni, hogy a vallás szerinte ostobaság, hogy a Bibliát sem lehet megérteni, mert homályos az egész, na meg előadta nekem azt, hogy ő miért tartja magát felsőbbrendűnek a vallásos embereknél. Nekem cseppet sem tetszett ez a dolog, és közöltem vele hogy én maximálisan tiszteletben tartom azt, hogy ő ateista, de ő is tiszteljen meg azzal, hogy elfogadja, hogy én hívő ember vagyok, és a hanyagoljuk egymást. Mondanom sem kell hogy nem igen értette meg amit mondtam, talán ennél rosszabb még csak az volt, amikor más embereket is idegesíteni kezdett az erőszakos atesita eszméivel.

Azért teszem fel a kérdést, mert ő állítása szerint jobbnak tartotta magát a fanatikus vallásos embereknél de miért is? Az pedig külön értelmetlen nekem, hogyha valaki egyáltalán nem ismeri a Bibliát, akkor miért kezdi el kritizálni, az pedig még csak hab a tortán hogy a kritikát akkor sem hagyja abba, amikor szemmel láthatóan tudja, hogy tele van már a hócipőm az egésszel?

Nos?

2012. máj. 26. 10:19
1 2 3
 21/22 Hitchens ***** válasza:
34%
Mivel jobb egy fanatikus Fogtündér hívőnél egy fanatikus afogtünderista? Annyival, hogy nem hisz el zéró valóságalappal rendelkező meséket és nem győzi meg magát, hogy milyen jó neki mert megrendíthetetlenül szilárd a hite a Fogtündérben.
2012. szept. 2. 09:42
 22/22 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen nem a kérdésre válaszolt"

Vicces, hogy ezt te írod.

Egyébként melyik Dawkins videóról van szó?

Vagy már megint nem írsz semmi konkrétumot?

2013. júl. 15. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!