Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek az Iszlám vallásba...

Szerintetek az Iszlám vallásban mi a legnagyobb negatívum?

Figyelt kérdés

2012. máj. 24. 22:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
32%
Kedves első (én "szóltalak le" nemrég)... amit írtál, az a cédákra vonatkozik, azoknak kell ellátni a baját!!! Nem "úgy általában" kell elbánni velük. A magyar, angol és más nyelvű fordításokat nem lehet helyesen authentikusan ugyanúgy visszaadni. És én erre azt mondom (tehát 100% saját vélemény): én nőként is "adnék" egy olyan nőnek aki muszlimként flörtölget idegenekkel, vagy "kiteszi amije van" vagy netalán megcsalja a férjét mialatt a férje mindennel ellátja, mert nálunk a családmodell igen különbözik: a nő nem gürizik két munkahelyen a gyerekek mellett stb stb.
2012. máj. 25. 13:27
 22/35 munyamunya ***** válasza:
25%

Valószínűleg az a legnagyobb hiányossága, hogy nem ismeri fel az ember és a teremtett világ bűn alá rekesztett voltát, sem nem ismeri el az Isten Felkentjének, Jézusnak a szerepét az ebből való szabadulásban. Túlságosan nagy a hangsúly a szakrális cselekedeteken, mintha tettek alapján kapnánk az üdvösséget Istentől.

Ugyanakkor nagyon sok szempontból sokkal-sokkal közelebb áll az Isten rendjéhez és tanításához, mint a mai mainstream kereszténység.

2012. máj. 25. 14:33
 23/35 anonim ***** válasza:
70%
Kedves huszonegyes! Én nem szeretném, ha ellátnák a nők baját. Nem sokat tudok az iszlám törvényekről, de a házasságban mindkét félnek hűségesnek kéne lennie, nem csak a nőnél fontos. Pl. emlékszem, hogy olvastam, mikor a török miniszerelnök Egyiptomban járt nemrég, és azt nyilatkozta, hogy azt reméli, a Mubarak megdöntése utáni választások után is világi állam lesz. A Muszlim Testvériség egyik embere erre megjegyezte, hogy akkor nem büntethetnék meg a nőket a házasságtörésért. Tudom, ezis csak egy hír, de úgy hangzott, mintha a férfi nyugodtan megtehetné. De a mi társadalmunk is elég messze van az ideálistól, mert ezen az oldalon is sok nő panaszkodik, hogy dolgozik, neveli a gyermeket, háztartást vezet, a férje meg csak elmegy dolgozni, aztán mást nem tesz, pedig segíthetne a nőnek, mert az estére már kimerül.
2012. máj. 25. 15:19
 24/35 anonim ***** válasza:
61%
Összességében a hadith-ok és a szunna. A Koránban még lenne valami fantázia, még hasonlít is a kereszténységre, de a muszlim jogtudósok az évszázadok alatt nagyon felturbózták a vallást különböző hagyományokkal. És ezeknek a hagyományoknak, meg hajmeresztő Korán értelmezéseknek az eredménye, amit látunk az iszlámból. Sokan elfelejtik, hogy az iszlám nem csak szunnita, siíta irányzat, hanem sok kisebb irányzat, amik akár mg toleránsabbak is lehetnek.
2012. máj. 25. 15:22
 25/35 anonim ***** válasza:

Több is van, ami szöges ellentétben áll a Biblia tanításával. Talán a legfőbb, hogy Jézus Krisztust pusztán egy prófétának tartják, nem ismerik el Isten Fiának. Ezen felül pedig igen erőszakos tud lenni. Nem általánosítok, tudom, hogy nem minden muszlim öngyilkos terrorista stb. De azért elgondolkodtató, hogy mégis a vallásuk alapján tudják olyannyira fanatizálni az embereket a vezetők, gyűlöletet keltve és szítva.

Az eddigi válaszokkal kapcsolatosan csak a nők verésének témájához szólnék:

1. Hála Istennek / szerencsére (mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt :D ) ma Magyarországon (és Európa ill. az Amerikai Egyesült Államok országaiban) TILOS a fizikai erőszak alkalmazása BÁRKIVEL szemben (gyermek, nő, férfi). Ez a civilizációnk, a kultúránk egyik pozitívuma (a többi mellett). Akik európai ember létükre idáig még nem jutottak el, és támogatják a bántalmazást ("ellátni valaki baját"), azokat remélem, majd az élet jobb belátásra bírja.

2. Néhány videó arról, hogy a muszlim vallásba mennyire belefér a nők bántalmazása:

http://www.youtube.com/results?search_query=muslim+beat+wome..

Lehet válogatni. Sajnos.

Üdv. :)

2012. máj. 26. 12:19
 26/35 anonim ***** válasza:
36%

Előző,

Tudod hány muszlim él a világon? Tudod hogy hány vallás van?? És tudod hány ember követi CSENDBEN, szerényen é smeghitten a saját vallását?? És ezzel összehasonlítva tudod-e hogy hány darab őrült ember él a világon?

Ha egy felső tagozatos osztályba (iskolába) bemész, elvegyülsz, akkor hamarosan megtudod, hogy ki az/kik azok, akik adják a hangot, akik kiabálnak, zavarják az órát és tönkreteszik a tanár munkáját vagy épp annyira felidegesítik a tanárt, hogy az sírva szalad ki az órájáról. Ez lehet pl egy harmincfős osztály amiből mondjuk 2 gyerek teszi tönkre a munkát. AKKOR AZ EGÉSZ OSZTÁLY A HIBÁS ÉS A ROSSZ? És mi van azzal a 28 csendes, "normális" gyerekkel? Ők is ugyanolyanok, mint a példámban szereplő 2 fő?

SZükséges ez az általánosítás, hogy a "muszlim vallásba mennyire belefér a nők bántalmazása"?? Akkor a példám alapján folytatom: az X osztályban MINDENKI rossz, és a tanár nem 2 gyerek miatt nem tudott tanítani, hanem az egész osztály miatt.

Őrültek minden társadalomban vannak. És sajnos vannak olyan őrültek is, akik ezt vallási alapra helyezik, de én nem fogok ide bevágni keresztény elkövetők általi bűncselekményeket (egész társadalmak vagy éppen "csak" házastársuk ellen) mert az nagyon olcsó példa lenne - már megtanultam hogy pl egy 10milliós társadalomban X százalék mindig valamifélle személyiségzavarban szenved, Y százalék gyilkos, Z százalék pszichopata és A%-W%-ig meg "normál" átlagember.

Nem szabad messzemenően túláltalánosítani. A média az iszlamofóbiát sulykolja az emberekbe és esélytelen, hogy mi muszlimok harcoljunk ellene. De arra is rájöttem, hogy nagyon sokan nem rosszindulatból bántják az iszlámot, a muszlimokat,hanem azért csupán, mert nem ismerik és a yo*t*be-ra feltöltött videok alapján "hiszem ha látom - és ezt látom tehát így van"

A wikipédiából egy kis morzsa: 2009-es adatot találtam csak: ["As of 2009, over 1.6 billion or about 23% of the world population are Muslims"] mely szerint 1,6 billió muszlim él a földön, ez körülbelül 23%-a a világ népességének. - - - ebben a nagy számban hány őrült ember élhet, aki veri a feleségét? pl. Hányan adnak épp életet a gyereküknek?.... Nagyon nagy szám jönne ki mindkettőre - - - és a videomegosztók tele vannak. Mert nekik ez a pénz, ezt jobban megnézik, mint pl egy békekonferenciát vagy vallási nyílt napot.

Kérlek, ne általánosítsatok egyből. Ne ítéljétek el az egész vallást, mert pár őrült "hangoskodik". -----> Nem az egész osztály a hibás, hanem csak az a két rosszgyerek.

2012. máj. 26. 13:14
 27/35 anonim ***** válasza:
11%

Kedves 26-os válaszoló!

Sajnálom, hogy ennyire felháborodtál azon, amit írtam; de nem gondolom, hogy bármi valótlant vagy sértőt állítottam volna. Itt válaszolok a privát üzeneteidre is, ha nem bánod.

1. Jobb belátásra jutáson azt értettem, hogy bármilyen esemény hatására megváltozik a hozzáállásuk, és nem támogatják többé a civilizált emberhez méltatlan fizikai bántalmazást. Nem tudom másképp megmagyarázni, de ez kb. ugyanaz, mint amit te úgy írtál, hogy az ember csak másféle infomációkhoz jutva tud változtatni a nézőpontján. Kívánom neked, hogy ez mielőbb következzen be a te életedben is.

2. Nem gondolom azt, hogy aki magyarul beszél, az csak európai lehet; de egy Magyarországon üzemelő, magyar nyelvű honlapon ennek jó esélye van. :D

Ám az, hogy valaki hol született, teljesen irreleváns akkor, ha Európában él. Nem tudom, mióta élsz Magyarországon (ha egyáltalán itt élsz :D ); ha igen, akkor európainak számítasz, és az európai szabályok vonatkoznak rád is. Tudom, hogy nem könnyű, de más kultúra, más gondolkodásmód stb.

Mielőtt félreértenél: nem támogatom sem az erkölcstelenséget, ami olyannyira eluralkodott már, sem semmi más negatívumot. De a pozitív vívmányokat nem lehet figyelmen kívül hagyni, ne menjünk már vissza a középkorba...

3. Nem az a felháborító, hogy én "felhasználom" ezeket a videókat; még csak nem is az, hogy a feltöltők felrakják őket; hanem az, hogy ilyesmik megtörténnek a világon a 21. században. És a nők bántalmazásával kapcsolatos videók csak egy része annak, ami fent van...

Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "beleugrottam a csapdába". Ha azt, hogy ezek a videók mind hamisítványok, akkor csak azt tudom mondani, hogy ennek a valószínűsége nagyjából a nullával egyenlő.

Továbbá a YouTube-videókért senki nem kap pénzt, tehát nem azért töltik fel ezeket.

4. Nem tudom, pontosan hány vallás van. Hogy hány muszlim? A Wikipédia adata valószínűleg helytálló; vagy ugyanaz a forrásuk, mint amit én ismerek (a CIA honlapja); tehát kb. 1,6 milliárd ember vallja muszlimnak magát. A más vallások nem tudom, hogy jönnek ide, hiszen a téma nem ez.

Nem tudom pontosan az arányokat, hogy hányan követik csendesen a vallásukat, ill. hogy hány őrült van; mindenesetre számomra aggasztónak tűnik a helyzet a muszlim vallást illetően, hiszen mindenképp több millió emberről van szó, akiket a vezetőik rossz irányba befolyásolnak.

5. Az iskolai példád nagyon nem analóg, sem az arányok, sem a felelősség kérdése miatt. Természetesen nem az egész osztály a hibás, kizárólag a fegyelmezetlen tanulók, DE: ott a tanár felel a rendért, és az ő kötelessége biztosítani az osztály számára a tanuláshoz megfelelő körülményeket. Erre nem az a megoldás, hogy sírva kiszalad, hanem a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kellene eljárnia. Ha jól tudom, akkor a különféle intőkön és a fegyelmi eljáráson túl ma már ismét ki lehet rakni a tanulókat az iskolákból, ha más fegyelmező eszköz nem használ.

És pontosan ez lenne a járható út azokban az országokban is, ahol a vallás összefonódik az államhatalommal: a vezetőknek kellene elcsendesíteniük a szélsőségeket. Csakhogy több országban is pont fordítva van sajnos...

6. A média semmiféle iszlamofóbiát nem sulykol az emberekbe. Nem a média találta ki a dzsihádot, a sahibokat, a gyűlöletkeltéseket, a sariját, a többnapos párizsi balhét stb. És azt sem, hogy muszlim bevándorlók nem hajlandóak alkalmazkodni a befogadó országok törvényeihez Európában, hanem ehelyett a sarijá bevezetését akarják elérni (pl. Londonban); továbbá azt sem, hogy vérdíjat tűztek ki Salman Rushdie fejére (meg volt egy karikaturista is, csak nem jut eszembe a neve). De nem is sorolom tovább, ez bőven több, mint sok.

Hangsúlyozom, hogy mindez NEM általánosítás. Nem állítottam soha, hogy minden egyes muszlimra érvényes, amit írok. Ezt jeleztem előzőleg is. Ismertem régebben néhány egyetemistát, a családosakkal össze is jártunk. Nem volt velük semmi baj, nagyon kedvesek voltak, jókat beszélgettünk; az asszonyok pedig nagyon finomakat főztek. :)

Mondjuk, ők nem keményvonalasok voltak (a férfiaknak nem növesztettek szakállat sem); de a nők mindig felvették a fejkendőjüket, ha valaki csengetett (mert hátha férfi az illető); és az egyik hölgynek felsőfokú végzettsége is volt, továbbá nagyon jól beszélt angolul (a másik kettő sajnos nem, ha velük beszélgettünk, akkor a férjeik fordítottak).

Ezzel a mentalitással szerintem senkinek semmi problémája nem lehet, és nincs is. Ez lenne a normális, az elvárható. Alkalmazkodás és beilleszkedés. Az iszlám országokban pedig rendet kellene már tenni...

Üdv. :)

2012. máj. 28. 00:58
 28/35 anonim ***** válasza:
79%

Legnagyobb negativum ? Keves vicc van az Islam-ban

Egyet mult heten hallottam :

Lat egy Mullah egy 3 napja nem borotvalkozott embert es megkerdezi :

- Testver, te mikor surun fogod a botvakest a kezedbe ?

- En ? 25-30 szor minden nap

- ???? Hat az hogy lehet ???

- Borbely a szakmam

Ali Reza

From :

جمهوری اسلامی ایران‎ Jomhuri-ye Eslāmi-ye Irān

2012. máj. 28. 07:14
 29/35 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem néhány lány/nő megérdemelné, hogy kapjon néhanapján egy jólirányzott nyaklevest. Manapság a nőknek túl sokat engednek meg, akkora a szájuk, hogy hihetetlen.

28L (én is kaptam már :P)

2012. máj. 28. 21:45
 30/35 anonim ***** válasza:
77%

^ Az agresszió agressziót szül, ennek egyik élő példája vagy...

Pszichológiai megfigyelés, hogy akit vernek, az maga is hajlamosabbá válik másokat bántalmazni. Ez az állapot pedig semmiképpen nem egészséges. A te életed, azt csinálsz, amit akarsz; én javasolnék egy jó pszichológust.

2012. máj. 31. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!