Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek az Iszlám vallásba...

Szerintetek az Iszlám vallásban mi a legnagyobb negatívum?

Figyelt kérdés

2012. máj. 24. 22:37
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
71%
Az, hogy a nőknek nem sok joguk van, és megengedett a vallás szerint verni őket, ha pl. nem fogad szót, vagy nem akar lefeküdni a férjével.
2012. máj. 24. 22:42
 2/35 anonim ***** válasza:
53%
Az, hogy a legtöbb európainak fogalma sincs róla és azt hiszi, a nőket szabad verni a tanítása szerint.
2012. máj. 24. 22:48
 3/35 A kérdező kommentje:
Tehát akkor most mi is az igazság ezzel kapcsolatban?
2012. máj. 24. 22:50
 4/35 anonim ***** válasza:
59%
A kitérés halálbüntetéssel jár. És még lehetne szépeket írni...
2012. máj. 24. 22:56
 5/35 anonim ***** válasza:
18%

Ez sem igaz. A hitehagyás nem halálbüntetéssel jár, hanem "csak" nem jár büntetés annak, aki meggyilkolja a hitehagyottat.

Persze, elismerem, hogy ez a mai nyugati, világias gondolkodásban, vallásszabadságban (amit eszmeileg magam is támogatok) elfogadhatatlan. Ugyanakkor gondoljunk bele, hogy még nálunk is milyen következményekkel jár a (hitehagyással párhuzamba állítható) hazaárulás. Az európai országokban (szerencsére) nincsen már halálbüntetés, de a hazaárulókat (pl. aki másik ország kormánya számára minősített nemzetbiztonsági információkat ad át) ott is lecsukják. Az Egyesült Államokban ki is végezhetik. A közmegvetésről, gyűlöletről, ami a hazaárulónak dukál, nem is beszélve.

2012. máj. 24. 23:07
 6/35 anonim ***** válasza:
50%

Muszlim nőként mondom: NEM nyom el senki!!!

De azért indenhol vannak elnyomott nők, így ez pl a keresztény társadalomban is jelen van a nagy számok törvénye alapján.

Téveszmék sorát alakítja ki a média és torz, vérlázító elferdítésekkel, de (én pl ezt már megszoktam) nem is figyelek ezekre. Azt nézem, kik mondják: akiknek nincs rálátásuk vagy túl sok tv-t néznek. Ők talán egy nap rájönnek a tévedéseikre.

2012. máj. 24. 23:10
 7/35 anonim ***** válasza:
75%

"Igazság" ezzel (a feleségveréssel) kapcsolatban nincs. Látni kellene, hogy az iszlám nem egy homogén egész, hanem nagyonis sokféle. Régiók, szekták, vallásiskolák, országok, egyének között is vannak különbségek abban, hogy ki hogyan értelmezi ezt a vallást.

Biztosan vannak olyan keményvonalasak, akik szerint szabad verni a feleséget, mert a Koránból ezt is ki lehet olvasni. De sokak szerint ezt nem szabad. Mohamed szerint is "azok közületek a legjobbak, akik a legjobban bánnak a feleségükkel".

2012. máj. 24. 23:12
 8/35 anonim ***** válasza:
0%
Az egyeske nyilván iszlám tudós vagy más tekintélyes vallási professzor, hogy ennyire magabiztosan állít dolgokat. Ha az előbb felsoroltak közül egyik sem, akkor a harmadik lehetőség: vagy ő veri az asszonyt (és onnan tudja) vagy őt verik (és innen tapasztalja).
2012. máj. 24. 23:18
 9/35 anonim ***** válasza:
47%
Megint tévedés: ismerek olyat, aki megtagadta az iszlámot és a kutya sem foglalkozik vele, senki sem akarja megölni. Éli világát úgy ahogy akarja. Egyedül ISTEN DOLGA az ítélkezés, ezt a muszlimok tudják, benne van a Koránban.
2012. máj. 24. 23:21
 10/35 anonim ***** válasza:
85%

Első vagyok. A Korán ebben a részben ír a nőkről. Szakértő nem vagyok, sem jogtudós, de hogy értelmezzem 34. szakaszt?

"A férfiak (Kauuamún) gondoskodnak a nőkről, mivel Allah előnyben részesített közülük egyeseket másokkal szemben, s amiatt, amit javaikból a nőkre költenek. A jóravaló asszonyok engedelmesek és vigyáznak arra, ami a kívülállók számára rejtve van, mivel Allah vigyáz arra. Akiknek nyakaskodó természetét félitek, azokat intsétek meg, kerüljétek őket a házastársi ágyakban és lássátok el a bajukat! Ha már engedelmeskednek nektek, ne keressétek ellenük a kényszerítés más útját! Allah Magasztos és Nagy.

Persze lehet félrefordítás, vagy pedig nem kell szó szerint értelmezni, azt hogy "lássátok el a bajukat."

[link]

Egyáltalán nem sértésnek szántam, amit írtam, és nem érzem, hogy támadó lett volna a véleményem. Az a kérdés, hogy mi a negatívum az iszlámban. Leírtam a véleményem. Ha a pozitívumot kérdezte volna, azt írtam volna le.

2012. máj. 24. 23:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!