Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A szcientológusoknak már...

A szcientológusoknak már semmi se szent?!

Figyelt kérdés

Ma bedobtak egy szórólapot hozzánk, nem gépelem le végig a szövegét, csak a lényegét:

Valóban ismeri önmagát? Most képes lehet rre az önelemzéssel. E könyv végigvezeti önt a múltján, a potenciális lehetőségein, az életén. Az életben tapasztalt akadályok igazából csak árnyékok, tanulja meg ismerni önmagát, ne csak az árnyékát. Az Önelemzés megmutatja, hogyan. Vegye meg, olvassa el és használja L. Ron Hubbard Önelemzés című könyvét!

És akkor itt volt megadva a cím meg a telefonszám. Esküszöm még felkeltette az érdeklődésemet a dolog, de aztán megláttam L. Ron nevét. A szórólap SEHOL nem tartalmazza azt hogy ez a szcientológia tanítása és hogy ez egy vallási kiadvány. Ha nem tudnám kicsoda ez a fószer, sose jövök rá hogy ez szcientológia és talán még meg is veszem a könyvet a csábító szöveg után. Ennél mocskosabb magukhoz csábító átvágást még sose tapasztaltam, pedig a jehovák sem kispályások benne!! Nem kéne ezeknek feltüntetni hogy a szcientológiáról van szó?? Rosszul lettem.

2009. jún. 29. 10:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Hát nem... de mikor volt? Aki pénzért tanítja a vallását és a végén kiderül, hogy a lényege valami földönkívülis baromság, attól ne várj többet.
2009. jún. 29. 10:45
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

Igazad van fel kellene tüntetni ez így megtévesztés, az információ tudatos elhallgatása stb-stb.

Egyébként én körberöhögném őket hogy micsoda gerinctelen kóceráj saját magukat nem merik már felvállalni mert akkor nem menne hozzájuk senki!

Ne idegesítsd magad. Én ezeket a szórólapokat már el se olvasom. Belekezdek és az első 2 mondat után dobom is el.

Vagy ha jó kedvem van gúnyosan fellvasom a körülöttem lévőknek és pofákat vágok hozzá. Nagyon jókat szoktunk rajta nevetni. :) Ajánlom neked is, majd boldogan bedobod a szemetesbe.

Ha a keze4dbe adják akkor is elkezdheted hangosan olvasni itt-ott gúnyos megjegyzéseket téve.

Egyszer a buszon (!) jött hozzám oda egy ilyen ember én meg már annyira besokalltam hogy a képébe ordítottam, hogy "nekem egy szórólap nem elég! többet akarok!" és elvettem a kezéből az egész kupacot. Látni kellett volna neki azt a fejet...

2009. jún. 29. 10:49
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
ja egyébként én is a south parkból tudom csak, hogy ennek a pasasnak köze van a szcientomicsodához.
2009. jún. 29. 10:51
 4/17 anonim ***** válasza:
86%

Csatlakozom a második válaszolóhoz, kár ezen bosszankodni, mert szerintem úgy sem lesz jobb. Én sem szoktam szórólap alapján vásárolni, pláne könyvet nem, az internet mellett nem fogok egy könyvre súlyos összegeket kidobni pusztán a címe alapján. Ha mégis annyira felkelti az érdeklődésemet, akkor egy könyvesboltban belelapozok, vagy utánaolvasok a neten, és csak akkor adok érte pénzt, hamár megbizonyosodtam arról, hogy az kell nekem.

Tényleg nevetni kell rajta, és akkor egyszerűen túl tudsz lépni az ilyeneket.:)

2009. jún. 29. 10:56
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
Én már végig sem olvasom azokat a szórólapokat, amik úgy kezdődnek, hogy "személyiség-teszt", vagy "sorselemzés": a túloldalon úgyis L. Ron valamelyik fantasztikusan zseniális és tudományos igényű könyvét reklámozzák. :P A szcikkel még annyi baj sincs, mint a Jehovákkal, mert a szcik csak szórólapoznak, a Jehovák meg rád akaszkodnak, és szinte nem tudod őket lerázni magadról. Engem egész egyszerűen nem érdekelnek, szerintem az egész hülyeség, ésennyiben is hagyom a dolgot. Csak sajnálom azt a sok fát, amit azért vágtak ki, hogy a szcik szórólapot csináljanak belőle...
2009. jún. 29. 11:08
 6/17 anonim ***** válasza:
94%

Második vagyok újra.

Ez a sorselemzés önelemzés stb mind csak lehúzás. Kihasználják akit lehet. Engem pl. nem tudnak mert jobban ismerem magam, mint a legtöbben. Ki ismerjen engem ha nem én magam? Ne más mondja már meg nekem ki vagyok. Ne engedd magad te se kihasználni, semmi értelmeset nem mondanak ott. Max olyat ami a legtöbb emberre ráhúzható skatulya és akkor elkérik a pénzt. Persze ha ingyenes az első alkalom vagy hasonló akkor unalmas délutánokon érdemes elmenni jót derülhet az ember mert általában az ellenkezőjét mondják róla. Majd elégedetten kisétál, hogy ezek semmit se tudnak (és a múlt szombat éjszakája jut eszébe, hogy ha azt látták volna....):))

Nem tudom engem már miért nem találnak meg a jehovák sem nem is igazán tudom kik ők bár konkrétan teszek rá :)

Pedig én szeretem ha emberek rám akarnak akaszkodni mindig pénzt kérek tőlük és elmesélem nekik a napomat majd tanácsot kérek. Természetesen velem olyan dolgok történnek, hogy azokra nem igen lehet mit mondani csak száj tátva bámulni szóval inkább lelépnek.

Hova kell költözni, hogy megtaláljanak ezek a vicces népek? :D

2009. jún. 29. 11:21
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! Örülök hogy nem vagyok egyedül a rácsodálkozásommal.

Hogy hova költözzél? :) Én Debrecenbe lakok. Amióta Apám késsel ment ki a jehovák újabb csengetésére, azóta nem jöttek, előtte viszont minden hónapban egyszer legalább. Gyűlöljük a jehovákat. És mostmár ezek a szciket is!

2009. jún. 29. 12:20
 8/17 anonim ***** válasza:
26%

Gyűlölitek a jehovákat? Azt sem tudjátok kik ők. Csak jöttök az ocsmány áskálódásotokkal. Tisztelet a kivételnek. Én elbeszélgetek velük, ha kopognak ajtómon. Szerintem egy beszélgetéstől nem leszel közéjük tartozó,istenfélő. Netalán attól félsz hogy igazságot fogsz hallani, s hátad mögé dobhatsz mindent, amit eddig véltél?

Nem kellene mindent támadnunk, amit még nem ismerünk. Nem védek senkit sem, de ne legyünk már olyan "nagylegények", akik itt megkapják a vállveregetést embertelenségért. Szép!! Terjeszd ki a gyűlöletedet mindenki másra, aki nem osztja a világnézetedet. Köszönöm hogy elolvastad pár sorom.

2009. jún. 29. 16:46
 9/17 anonim ***** válasza:
93%

Én nem bántom őket ha normálisan közelednek akkor csak simán megmondom, hogy én már eldöntöttem hogyan élek és nem kérek másból, köszönöm. Ha nagyon magyaráznak akkor én is lendületesebben adom elő magam.

Én azért ítélem el őket is és mindenkit aki ezt csinálja mert milyen dolog már ez, hogy így fogják össze az embereket.

Gerinctelen dolognak tartom. Ha nekem lenne egy ilyen "gyülekezetem" mi csak lennénk és szabadon jöhetne aki szeretne, de nem mennék mások agyára azzal hogy megpróbálom rávenni őket, hogy de nekik ez jó.

2009. jún. 29. 22:32
 10/17 anonim ***** válasza:
80%

hát igen elég gerinctelen a szcientológia... meg L. Ron is ...

jehovákkal van egy történetem:D : nagymamám egy kis faluban él és szoktak menni oda is jehova tanúi hogy megtérítsék az öregeket.. hát ugye mamám vallásos asszonyként érdeklődött a biblia iránt, mindig beengedte a jehovákat amíg olvastak neki a bibliából ( órákig ), aztán elküldte őket, hogy majd meggondolja, menjenek vissza máskor :D

2009. jún. 30. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!