Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért ismétlődhet egy ember...

Miért ismétlődhet egy ember életében a nagyszülők élete? Mit jelenthet?

Figyelt kérdés
Nagyszüleim házába költöztem. Bár én hittem abba, hogy ha odaköltözök olyan lesz az életem mint az övék, mégis megdöbent a hasonlóság márt csak azért is mert sosem kerestem ilyen utakat, minden spontán jött. Mit gondoltok erről?
2009. jún. 28. 12:35
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Az életét mindenki maga alakítja. Lehet, hogy tudat alatt benned van az, hogy ők így éltek és valamiért neked is így alakul az életed, mert vagy nagyon megfogott téged az életvitelük vagy azért emlékszel erre, mert nagyon rosszul éltek. Szerintem végülis sok ember hasonlóan él, nem biztos, hogy van összefüggés, lehet véletlen is.
2009. jún. 28. 12:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem az életvitelen van a lényeg. Hanem hogy mihelyt beköltöztem, akkor találtam meg a párom. Idősem nálam, dohányzik, egy lányom született, és lassan kezdünk elszegényedni. A nyagyszüleim ők szegényen kezdték. 15 év korkülönbség volt köztük, édesanyám egyetlen lányuk. A papa élete végéig dohányzott. És a férfi mindig betegesebb a nőnél és az egyszem gyermek nagy szeretettben él. Mamám 35 évesen szült én 34. Nem tervezett. Itt olyan hasonlóságok vannak amit nem én irányítok.
2009. jún. 28. 12:53
 3/7 anonim válasza:
57%

Van olyan hogy sors ismétlődés!!!

Szerintem azért van, hogy az őseink elkövetett hibáiból(ami nem egyenlő a rossz dolgokkal)tanuljunk és megpróbáljunk élni az élet és a sors adta lehetőségekkel, hisz a lelkek vándorolnak és a "tévedések" addig ismétlik önmagukat amíg valaki megtalálja a helyes döntést/lépést/utat!

A saját családom példáját említeném:

Édesapám(20éves) első felesége(18éves) 2 gyermeket szült(alig 2 év külömbséggel) egy fiut és egy lányt.A szülések után alkoholista lett,2 nehéz év után apukám elvált,a 2 gyereket a gyámügy intézetbe vette mert szerintük egy egyedülálló férfi nem tud 2 gyereket nevelni.1-2 év múlva apukám feleségül vette az anyukámat, megszülettem én, és így már kiengedtég a féltestvéreim az intézetből.A nő kb.30 évesen az útszélén meghalt,az alkoholizmus miatt összeomlott a keringése.

El telt pár év és a féltestvéreim kezdtek kamaszodni.Elöször a fiu aztán a lány is elcsavargott itthonról napokra.Egyik nap nővérem rosszul lett és kiderült hogy 17,5 évesen terhes.

Gyorsan összeadták a gyerek apjával.

Alig múlt 18 mikor megszületett a lánya.Alig 2 év múlva született még egy lánya,majd hazaköltözött a babákkal mert nem jött ki a férjével.Itthon derült ki hónapok múlva hogy gondjai vannak az itallal.Aztán egy szép napon eltünt itthonról.Itthagyta a lányait és eltünt örökre!A lányokat a gyámügy szintén intézetbe akarta vinni mert az apjuk lemondott róluk és a nővéremet akkoriban még a rendőség sem találta.Szüleim lettek az ideiglenes gyámok hogy családban maradhassanak.Nővérem 30. születésnapja után pár héttel,jött a rendőrség hogy meghalt az út szélén mert összeomlott a kerigése!!!

A lányok 13-14 évesen szintén elkezdték a csavargást, stb... Hiába volt minden erőfeszítésünk, hogy megóvjuk őket ettől a sorstól.Most 20 és 18 évesek fogalmunk sincs róla hol vannak mit csinálnak.A legutobbi infó az volt hogy a kissebbik lánynak a 18. születésnapja után kisfia született...

Hát röviden tömören ennyi a történet és csak remélni tudom/tudjuk hogy máskép alakul az életük.

Ez a történet sem a véletlenek műve!

2009. jún. 28. 15:52
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Pl. az elszegényedéshez azért valami közöd csak van például, nem? Az nem csak úgy történik sorsszerűen. Ha akarsz, általában tudsz ellene tenni.
2009. jún. 28. 16:10
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem ebben nincs semmi természetfeletti sok embernek van ilyen élete. Kereshetsz összefüggéseket, ha ez téged boldoggá tesz de én nem tartom ezt különösnek. Van ilyen... de ha valami nem tetszik akkor tegyél ellene, és rögtön megváltozik az életed.
2009. jún. 29. 05:19
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
Van mert ezt úgy hívják, hogy GENERÁCIÓS ÁTOK.ha pl valamleiyk családba elvltak többen nagy valószínűséggel te is elfogsz.ha a családban a rák elvitt több embert, akkor hajlamos vagy te is.Ez biológiailag bizonyított.Gondoljatok bele, az ember egy lábujj körömbenövést is megörököl.Ez így, és ezen csak akkor lehet segíteni, ha megtérsz Istenhez, mert akkor elvágják a vonalat.Nálunk ez történt a családba,minden családba meghalt egy gyerek,és amikor a nővérem is majdnem maghalt, akkor ugyanezzel a kérdéssel és gondolattal fordultunk az Istenhez,aki megszakította ezt a gátat és nem volt szerencsétlenség.Aki ezt nem tudja elfogadni, megértem,mert mindeninek szabad akarata van.További szép napot! Sziasztok
2009. jún. 30. 10:25
 7/7 anonim ***** válasza:
34%
Nem generációs átok hanem családi karma.Generációkon keresztül viszik a családok a karmájukat,addig amig meg nem oldódik a feladat amit el kell végezniük.Persze aki nem ismeri, és nem hisz a reinkarnációban annak ezt nehéz megérteni.Az életben mindennek oka van sorsunkat magunk választjuk akár jó akár rossz ,bizonyos kereteken belül alakíthatjuk is ,de bármi történjék is úgy van jól ,hogy teljesíteni tudd a karmikus feladatodat és a lelked egy magasabb szintre jusson.
2009. júl. 14. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!