Miért baj, ha ritultak? Hiszen a növény élőlény! Vagy szerintetek, nem él a növény?
Szóval seprűvel ugráltak a parasztok a földeken és a nyanyák. Mutatva a seprűikkel az ég felé, hogy mekkorára nőjön a növény, szökellve magasabbra és magasabbra. Ti meg, keresztények, ezért máglyára is küldtétek ezeket a szegény parasztokat? Csak azért, mert így ritultak?
Hiszen tudták, hogy a növény él, és ha én a szobafámnak berakok egy kis meditációs zenét, és azt mondom neki, hogy nőjön nagyra, mert szépek a virágai, akkor én is ritulok az ördöggel? xD Miért? Hol van ebben ördög??? Ember beszél a növényhez, ahogy a macskámhoz is szoktam. Ez nektek bűn?
Nem enni bűn te, hanem ritulni bűn vele szerintetek. szerintem nem. Én is megeszem, habár a pálmámat azért nem fogom lelegelni.
Csak lerövidítettem, gondoltam keresztények megértik, mert nem tudják mi az ezért fejtettem ki
ritulni=rituálét tartani, ne köss bele ember :D
Bevezető: A [link] szerint: < Keresett szó: ritulás; Nincs találat. >
A Google fordító a román nyelvet javasolta, miszerint a ritul szó magyarul rítust jelent. Ez a kérdés leírásához illik, tehát gondolom, az általad kitalált "ritulás" szó kb. azt jelenti, hogy valaki valamilyen rítust végez.
A lényeg:
1. A növények élőlények akár a biológia tudománya, akár a Biblia szerint. Tehát normális keresztény ember nem állítja ennek az ellenkezőjét.
2. Az viszont kétségtelen (szintén a Biblia és a tudományok alapján is), hogy a növények bizonyos tulajdonságai mások, mint az állatoknak vagy az embereknek.
3. Meg kell különböztetni azt, hogy valaki pl. beszél egy növényhez attól, hogy okkult szertartást végez, a kettő nem ugyanaz. Előbbivel semmi gond nincs szerintem, míg az utóbbival van.
Érdekességként megjegyzem, hogy egyszer azt olvastam valahol, hogy azok a növények, amelyekhez beszélnek, gyorsabban nőnek; de itt, a GYK-n valaki azt írta, hogy ez csak egy hoax. Nem néztem utána azóta sem.
4. Nagyon érdekes számomra, amit Pietrosol írt, köszi. :)
Erről pedig a cirmos tulipánok jutottak eszembe, de ezt meg biztos mindenki tudja, hogyan működik. :D
5. Növényeket enni nem bűn, nem tudom, ki találta ezt ki... Állatok húsát enni sem bűn, csak van, amelyik nem egészséges. Én pl. jóformán csak szárnyashúst eszem. (Marha- és vadhúst nagyon ritkán, sertést meg pláne.)
Üdv. :)
Ha rituálét végezni természeti népeknek bűn, katolikusok miért nem? Miért áldhatjátok ti meg a fákat?
Többre tartjátok magatokat, vagy mi bajotok van?
Bocs, de én nem vagyok katolikus.
És nem szoktam semmiféle ilyen varázslós hókuszpókuszokat csinálni. :D
okkult szertartás meg ebban az esetben= magyaráz a növénynek és mutogat neki, mutatja mekkorára nőjön
Szóval a beszéd nem bűn. A mutogatás bűn. A magyarázás is bűn. Értem. Vagyis. Furcsa vallásotok van. H.lyeség, bocsi. Az erkölcs belülről jön, nem úgy, hogy kinyilvánítja egy felsőbbrendű lény, hogy beszélni növénynek nem bűn, mutogatni növénynek bűn, magyarázni növénynek bűn.És nemcsak ez, hanem mindenben. Az úgy jön magától, a lekiismeret is, az erkölcs is.
Kérdező! Nyugodtan befejezheted a keresztények cukkolását, mert a kérdésednek semmi köze a boszorkányégetésekhez. Az, hogy a parasztasszonyt, aki a földjén jó termésért könyörgött lenyanyázod, téged minősít. Jó termésért mindig, minden korban végeztek az emberek rituális szertartásokat, vallásuktól függetlenül, hiszen az életük múlott a termésen. Sőt mind tudjuk, már az ősember is végzett szertartásokat vadászat előtt. Ennek semmi köze a vallásokhoz abban az értelemben, ahogyan te rá akarod erőltetni.
Kérdem viszont akkor én tőled, hogy te csak azért nem gyilkolászod a keresztényeket, mert már tilos? Hiszen több száz éven át üldözték őket.
Hahó!
Még egy kis információ!
Egy előadáson hallottam a következőt!
Ha egy faluban valamilyen betegség felütötte a fejét szinte biztos,hogy a település határán megjelent a neki megfelelő gyógynövény!
Utánajártam és a halimbai esperes egyik tanítványa megerősítette ezt!
Szerintem ez az Isteni kegyelem!
Berta Wooster!
Szívesen!
16/17 én nem ölnék meg senkit ilyen vallási kérdések miatt, és nem azért, mert nem vagyok primitív, ez a primitívség is néző.kérdése
Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy bűn-e, vagy nem bűn, és miért az, ez a régi rítus. Ami ma már nincs. De volt, és bűn volt. Ez tény. Csak elgondolkoztam ezen, hol van ebben az "ördög műve".
Mert én nem látom.
De ha a kiváncsiság is támadás, akkor sajnáltassátok magatokat. Én nem bántottam senkit. Csak kérdezek. Ennyi. Nem kell keresni mögöttes szándékot. Majd ha akarok akkor úgyis kötekedek, de nem burkoltan, ha meg nem akarok, akkor nem.
mit csinálnak a cirmos tulipánok ????????????
?????????????????????????????????????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!