Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért baj, ha ritultak?...

Zsizsik666 kérdése:

Miért baj, ha ritultak? Hiszen a növény élőlény! Vagy szerintetek, nem él a növény?

Figyelt kérdés

Szóval seprűvel ugráltak a parasztok a földeken és a nyanyák. Mutatva a seprűikkel az ég felé, hogy mekkorára nőjön a növény, szökellve magasabbra és magasabbra. Ti meg, keresztények, ezért máglyára is küldtétek ezeket a szegény parasztokat? Csak azért, mert így ritultak?

Hiszen tudták, hogy a növény él, és ha én a szobafámnak berakok egy kis meditációs zenét, és azt mondom neki, hogy nőjön nagyra, mert szépek a virágai, akkor én is ritulok az ördöggel? xD Miért? Hol van ebben ördög??? Ember beszél a növényhez, ahogy a macskámhoz is szoktam. Ez nektek bűn?

2012. máj. 19. 10:00
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Előre bocsátom nem vagyok vallásos, se hívő, de pl. egyes vegák sem gondolják igazán élőlénynek a növényeket. Inkább olyan táplálékforrásnak, aminek semmi sem fáj, semmit nem érez, és az elpusztításával nem okozunk lényegi kárt.És ha zenélünk mellette és beszülünk hozzá sem változtat szerintük semmit, mert nincsenek idegeik, nincs agyuk, ami felfogja az ingereket, szóval nem tekintik őket igazi élőlénynek.

Azt nem tudom, hogy az egyház csinált e olyat, amiről írsz, de kevesebbért is máglyára küldtek már embereket.

2012. máj. 19. 10:15
 2/23 A kérdező kommentje:
A seprűn repülő boszorka képe innen ered, ebből a rítusból, hát persze hogy táplálékforrás, pl. a kukorica, azért ritultak, hogy magasra nőjön és jó legyen a termés.
2012. máj. 19. 10:54
 3/23 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Az egyetemen végeztünk egy kísérletet,ami röviden abból állt,hogy zárt térben vírussal fertőztünk egy néhány egyedből álló paradicsom állományt!Annak rendje szerint,néhány nap múlva megjelentek a szövetnedvben az antitestek!Csakhogy megjelentek azokban a paradicsom egyedekben is,amelyek a fertőzést nem kapták meg.Ezeket egy fal választotta el a fertőzött egyedektől és a szabadban voltak!Tehát az antitest termelés információja eljutott az egészséges populációhoz!

Akkor még csak feltevés volt,ma már tény,hogy a növények kommunikálnak egymással!És nem csak egymással,hanem pozitív-negatív reakciót mutatnak sokféle elektromágneses információra!

Főként öreg gyógynövényesek öntözik a vizeletükkel a növényeket vagy nyálazzák meg a magokat ültetés előtt!Így a növény azokat az anyagokat termeli amelyek a "gazda" betegségét gyógyítják!

Én is átölelem néha a gyümölcsfáimat,beszélek a növényeimhez!

Itt ördög nincs,azonos a teremtőnk!

Mi is magok vagyunk!Ki-ki a maga módján veszi fel a "vizet",amivel öntözik és hoz neki megfelelő termést!

2012. máj. 19. 10:58
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem a növényeket:(

Cukik:)

Egyszer volt egy csomó kaktuszom, de elpusztultak, bennem pedig egy világ dőlt össze xD

A gombákkal is szimpatizálom, habár sokan nem tartják őket növénynek.

Nem bűn amúgy amit mondassz. Csak nem tudom, hogy ezt a demagóg baromságot hallottad vagy te találtad-e ki:)

2012. máj. 19. 12:10
 5/23 Andizsuzsi ***** válasza:
49%

Mondd már meg mi az a ritulás?

Én keresztényként még egyetlen parasztot sem küldtem máglyára. A néphagyománynak része a vetéshez, aratáshoz fűződő rituális szertartások elvégzése, tájegységenként különböző módon. Ilyen pl., hogy aratáskor koszorút kötöttek a gabonából, azt betették a "tisztaszobába", és következő évben ebből kiszedve a magokat elkeverték a vetni való gabonával. Amúgy a katolikus miserendnek ma is része a búzaszentelés Márk napján, illetve a gyümölcsfák és szőlők megáldása.

2012. máj. 19. 12:29
 6/23 A kérdező kommentje:
Andizsuzsi, ritulás, leírtam mi. Hogy seprűvel ugráltak a földeken a parasztok, és ezért boszorkánysággal vádolták őket. Nem én találtam ki. Ez is a növény "megáldása" mint a katolikusoknál, csak ez pogány hagyomány volt. Szóval ti is csináltok hasonlót, hát persze, hisz' mindent a pogányoktól vettetek át. Csak megvariáltátok rendesen. Na mindegy, értem, keresztényisten hívőknek lehet, sima népeknek nem volt szabad.
2012. máj. 19. 13:09
 7/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy már nem küldtek máglyára senkit, mert nem tehetitek meg, aminek örülök is. De régen ez volt. Azért kérdem, hogy ezt, ti bűnnek tartjátok, még most is, vagy mi a helyzet ezzel? Nektek a növény él, vagy nem, szabad-e a növénnyel lelki szinten foglalkozni?
2012. máj. 19. 13:13
 8/23 A kérdező kommentje:
Aratásünnep meg a természeti vallást követőeknél is volt, de oké, nem kötekszek tovább, inkább a kérdés érdekelne.
2012. máj. 19. 13:14
 9/23 anonim ***** válasza:

Ezt a "ritulás" szót te találtad ki? Ilyen magyar nyelven nem létezik. Találat legfeljebb elírás miatt van rá.

[link]

2012. máj. 19. 13:46
 10/23 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy már nem küldtek máglyára senkit, mert nem tehetitek meg, aminek örülök is"

Azért nem tesszük, mert nem vagyunk primitívek.

Ha azok lennénk, nem menkülnél, mert titokban működne a "szekta".

Ha bűn növényt enni, akkor mit együnk?

2012. máj. 19. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!