Miért véli a legtöbb hívő/vallásos hogy az aki ateista, valószínüleg egy erkölcstelen, elveszett ember?
Ott az idézetedben a válasz:
"a kommunista rendszer ellen van." - tehát nem az ateistáknak ártogattak a keresztények, hanem a kommunistáknak. Attól, hogy a kommunizmus az ateizmust is elsajátította, még nem jelenti azt, hogy csak vallási okoktól vezérelve tették azt, amit tettek. OK, hogy azért ült börtönben, mert hívő volt. De nem az ateisták zárták be, hanem a kommunisták (lehet, hogy aki bezáratta egyszerre volt a kettő, de ott és akkor a kommunista fele döntött).
És a példa, amit kértél: Giordano Bruno, de még ezer példát sorolhatnák. Sőt, gyakran a gyilkossághoz az sem kellett, hogy az illető ateista legyen.
Mert ha ezt hiheti, akkor ő saját magát magasabbra sorolhaja.
Erre azoknak van szüksége, akik önerőböl nagyon kicsiknek látják magukat, és ezen nem tudnak segíteni. Ehhez kell a mankó, egy olyan közösség, ahol ugyanilyenek vannak, és egymást erősítgethetik, ennek a mondogatásával.
Elég nagy logikátlsúanság a kommunizmust egybe olvasztani az ateizmussal . A kommunizmus inkább már vallás mint ateizmus . A kommunizmus erdtileg tényleg az egyik leg tudományosabb gondolkodási forma volt , még Marx korában . De az idők folyamán a tudomány haladt , ám a kommunizmus megragadt megalkotásának a szintjén , a többi valláshoz hasonlóan . Az ateizmus ezért más mint a komunizmus mert :
1.Nincs " önbecsülése " , azaz minden tétele eldobható bizonyítékok segítségével . A kommunizmus egy merev dogma . 2. A tudomány fejlődik , és mivel az ateizmus a tudományos megközelítést jelenti ezért az ateizmus is mindig fejlődik . A kommunizmus viszont még mindig a 150 éves dogmákat valja .
"A kedvenc gumicsont, a keresztes háborúk itt nem játszik, hiszen ott hitbeli és politikai kérdések miatt öldököltek. Bár én nem hívom kereszténynek azt, aki politikai céllal öl"
Egyszerre van igazad meg nem is. Tény,hogy a háborúkat politikai indokból indították ezt szerintem mindenki tudja nem költ egy uralkodó se a nagy vagyonából pusztán azért mert keleten valaki azt mondja nem hisz Jézusba. De akkor is az átlag embernek elhitették,hogy öljük le a másikat és ezzel hirdetve az úr igéjét és ze a baj a vallással (vagy inkább az emberekkel), hogy képesék ugyanúgy a véres és a mézes változatát követni ugyan annak a vallásnak.
De ha mindenképp aktuális (valamennyire) kell [link] Persze lehet mentegetőzni, hogy ő nem igaz keresztény meg ilyenek de te is épp ezt csináltad.
Ha ateista öl -> ateizmus rossz. Ha keresztény öl -> A kereszténység maga a szeretet békesség csak ő ezt nem tudja.
És ahány keresztény annyi szabály, lehet valakibe azt ültetik aki ateista annak nincs lelke és mivel nincs lelke nem él ezért megölése egy váza összetörésével egyenlő.
Giordano Bruno-t nem az ateizmusért ölték meg, hanem eretnek tanok hirdetéséért. Az okkultizmus mennyire fedi az ateizmust?
Szerintem nem ugyanaz a kettő.
" [link] Persze lehet mentegetőzni, hogy ő nem igaz keresztény meg ilyenek de te is épp ezt csináltad. "
Állítsuk szembe a kettőt:
A kommunista (és egyben ateista) országokban hívők millióit zárták be vagy végezték ki.
Egy amerikai elmebeteg megölt egy ateistát, mert ateista volt, azaz "maga az ördög".
Szerinted ez összevethető?
Azt mondod, hogy a kommunizmus és az ateizmus nem egy. A kereszténység viszont egy a keresztes háborúkkal.
Én egyetlen kommunistáról sem tudok, aki ne lett volna ateista is egyben. Persze, a nagyobb halmaz az ateista, nem fedik egymást.
A keresztények esetében ugyanez:
Puritánok, katarok, anabaptisták, waldensek, stb. mond valamit? Máglyán égették őket el. Mert egyfajta belső ellenzék voltak, mert ki merték mondani, hogy a pápai állam egy hazug, politikai berendezkedés, akinek nincs köze a Bibliához. Vagy lásd Luther-t. Kiközösítették, amikor kifejezte rosszallását a pápai rendszerrel szemben.
A kommunizmus idején hány ateista fogalmazta meg az elveit, elválasztva magát a kommunista rendszertől, hogy ők csak ateisták, de nem kommunisták, és gyűlölik azt, amit a kommunizmus az ateizmus nevében művel?
Mert a kereszténység ezt megtette. Elhatárolta magát a politikus egyháztól.
Teljesen világosan, sokszor, és érthetően. Ha mást nem veszünk figyelembe, akkor csak a reformációra gondoljatok.
Ezért azt hiszem, jogos, ha a politikus kereszténység bűneit nem az én nyakamba akarjátok varrni. És talán így érthető, miért vált a közember számára eggyé a kommunizmus az ateizmussal. Hiszen 100 éve kéz a kézben járnak.
Persze, a következő nemzedéknek már más lesz a véleménye. Ők már csak tankönyvből olvashatnak a kommunizmusról. Legalábbis itt Európában.
"Bár én nem hívom kereszténynek azt, aki politikai céllal öl"
Én meg nem tekintem igazi kommunistának, aki bármilyen céllal öl. :-D Akárhogy csűröd-csavarod, a kereszténység zászlaja alatt az évszázadok során legalább annyi embert öltek meg, mint a kommunizmus alatt.
16:28 - azért ölték meg, mert nem hitt Istenben. Márpedig, aki nem hisz Istenben, az ateiste.
"amit a kommunizmus az ateizmus nevében művel" - nem az ateizmus nevében műveli, hanem a kommunizmus nevében. Hogy érthető legyen: nem az ateizmust terjesztik, hanem a kommunizmust. Sajnálom, ha nem látod be a különbséget a kettő között. Egyébként pedig kettős mércével mérsz: aki ateista, mindegy, minek a nevében ölt, az az ateizmus hibája. Aki keresztény, de politikai okokból ölt, az nem a kereszténység hibája.
"jogos, ha a politikus kereszténység bűneit nem az én nyakamba akarjátok varrni" - de te az ateisták nyakába akarod varrni a kommunizmus bűneit. Ez mennyire jogos? "Más szemében a szálkát is, a sajátjában még a gerendát sem."
"Márpedig, aki nem hisz Istenben, az ateista."
Kiegészítés: legalábbis a te feltételeid szerint. De mondjuk Galilei is csak a pápával való barátságnak köszönhetően úszta meg. Ha te azt hiszed, hogy a keresztény egyház egyetlen embert sem végeztetett ki azért, mert nem hitt Istenben, sőt, imádkozott érte, akkor te tényleg vak vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!