Szerintem már az első napban van ellentmondás . Szerintetek jól gondolom?
Tegyük félre a Bibliát most, hogy mikor mi szerepel benne. Egyébként nem rossz gondolat amit írtál. Szerintem ne szó szerint fogd fel a te értelmedben sem, hogy lett fény és lett sötét. Hanem megteremtette valahogy ezeknek a feltételeit. Részletek nincsenek. Csak egy bevezetés. Az sem biztos, hogy a világosság a fényre utal.
A Biblia nem fizika könyv:)
:)
Mondjuk az jobb kritika lenne szerintem, hogy mégis hogy a rákba, a haláljó büdös f..szába teremtette meg 1 nap alatt ezt meg azt, hogy ha egyáltalán nem volt nap meg akkor és idő sem. Ebből is látszik, hogy nem az emberi időről van szó és nem ez a lényege a dolgonak:) Gondolom. Bocsi a csúnya szóért, feszültség levezetés, senki ellen nem irányul:P
De én sem ismerem a teremtés történetét annyira, ami elég ciki. Most beleolvastam. És lett pár kérdésem.
De előtte olvastam egy ilyen részt:
Mózes 1 / 3. fejezet
"23
Kiküldé őt az Úr Isten az Éden kertjéből, hogy mívelje a földet, amelyből vétetett vala.
24
És kiűzé az embert, és oda helyezteté az Éden kertjének keleti oldala felől a Kerúbokat és a villogó pallos lángját, hogy őrizzék az élet fájának útját.
Ezt hogy kell érteni?
Az Éden kertje a földön vagy, vagy most honnan és hová lettünk űzve?
Szerintem tilos ezeket szó szerint venni.
Tessék olvasd el, tele van "ellentmondással". Nap is később lett, mint reggel és este. Ha szószerint veszed, iknább mesének vedd.
Egyik állításra rákerestem, de nekem nincs ezzel időm foglalkozni, így csak beleolvastam. Egyszer ha lesz időm majd a Bibliát és a nem Biblilát is jól kikritizálom.
Amíg nincs addig a szeretettel foglalkozom.
Mi következik ebből?
4 lehetőség lehet.
1. A Biblia egy baromság.
2. Akik az ősrobbanást és hasonló elveket vallanak, szándékosan hazudnak és butítják a népet, hogy eltérítsenek minket Istentől és a gonoszság útjára vezessenek.
3. Isten egy Hacker, aki úgy teremtett mindent, mint a Bibliában, csak aztán eltűntette a naplófájlokat, ügyesen meghamisította. Vagy magam a fizikai törvények. Passz.
4. Rosszul van értelmezve a Biblia, esetleg bele lett firkláva kicsit. Szerintem az utolsó a legjobb válasz. Mivel igenis nagyon sok érdekes, tanulságos, hasznos dolog van a könyveb és lényegében a szeretetre tanít, leszámítva a belefirkált gyilkolászós részeket. De lehet az is azért került bele, hogy lássuh mi a helytelen. Hogy akinek füle van, úgyis tudja, hogy a szeretet a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!