Van Isten? Lehet hogy nem igazsagos? Mert ami biztos az az, hogy nem egyforma a kereszt amit hordozunk es akkor hol az igazsag?
Isten van, és segít, mutatja az utat, amiről elkalandozhatunk, de ha nagyon letérünk róla, helyrepofoz, az egy más kérdés, hogy Istent minden vallás másképp képzeli el (ez meg történelem, ha sokáig nem lettek volna elszigetelődve a kultúrák, és mindig úgy lehetett volna találkozni a világ másik oldalán élő emberekkel, mint napjainkban, most nem lenne több vallás, csak 1).
Ha nem bírod a keresztet éppen, és elfáradsz, akkor olvasd el a Bibliából Jób könyvét, és próbálj erőt meríteni belőle.
Igazságos, de merd kérni a segítségét, ne várd a sült galambot, mert szabad akaratunk van, és köztudott, hogy az emberiség legnagyobb ellensége önmaga.
Tudod, van egy jó vicc arra, miért kell nekünk is cselekedni és miért nem elegendő, ha Isten segít:
Egy zsidó ember egyszer azt kérte Istentől, hogy nyerje meg a lottó főnyereményét. Eltelt egy hét, két hét, egy hónap, de a nyereménynek nyoma se volt, egyszer aztán Isten odaszólt ennek az embernek:
- Én segítenék neked, de legalább egy szelvényt vegyél...
És ez a történet is tanulságos lehet:
Egy ember álmában a tenger partján sétált az Úrral. Az égen, mint valami vetítővásznon, életének jelenetei peregtek. Minden jelenethez lábnyomok tartoztak a homokban: saját lábnyoma és az Úr nyomai.
Miután az utolsó kép is kialudt a mennybolton, hátra nézett, és észrevette, hogy egyes helyeken csak egy sor lábnyom látható.
Visszaemlékezett, hogy ezek épp életének legnehezebb, legszomorúbb korszakaihoz kötődnek.
- Uram – szólalt meg zavartan –, azt mondtad, ha a te utadat járom, végig velem maradsz, de most életutam legrögösebb szakaszain csak egy sor lábnyomot látok. Nem értem, miért hagytál el épp akkor, amikor a legnagyobb szükségem volt rád?
- Kedves gyermekem – felelte az Úr – én mindenkinél jobban szeretlek és sohasem hagynálak el. A szenvedés és megpróbáltatások idején azért látszik csak egy lábnyom, mert ott a karjaimban vittelek.
"Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni." (1 Kor 10:13) - így ír Pál a korinthusi gyülekezetnek. És ebből mi mit tanulhatunk?
Hogy mindenki akkora keresztet kap, amekkorát el tud viselni. Lehet, hogy te kisebbnek látod az embertársadét, de hidd el, ha neked kéne cipelned, összeroskadnál alatta.
Milyen buta dolog is lenne, ha mindenkinek ugyanakkora terhe lenne... Így legalább egymásnak segíteni tudunk.
Szerintem semmi igazságtalan nincsen abban, hogy az egyik ember ennyit tud elviselni, a másik ember annyit.
Az pedig, hogy van -e Isten - csakis személyes megtapasztalás után tudod kijelenteni, hogy van. Mert ha én neked azt mondom, igen, még nem fogsz rábólintani, hogy tényleg. Pedig én megtapasztaltam, hogy van.
Sokan mondják, hogy nincs egyértelmű bizonyíték a létére, de tudod, a nem létére sincsen, szóval...
De én hiszem, és tudom, hogy Ő van, és vallom azt, amit az első sorokban írtam.
Nem Isten okozza az emberi szenvedést. „Távol legyen az igaz Istentől, hogy gonoszul cselekedjen . . . !” – jelenti ki a Biblia (Jób 34:10). Akkor hát ki okolható elsődlegesen a nyomorúságos állapotokért?
Jézus ’a világ uralkodójának’ nevezte Sátánt (János 14:30). Igaz, Jehova a világmindenség Szuverénje, és soha nem fog lemondani erről a pozíciójáról, de egy időre megengedi Sátánnak, hogy uralkodjon az emberiség többségén (1János 5:19).
Milyen uralkodó Sátán? Gyilkos és hazug attól fogva, hogy először kapcsolatba lépett az emberekkel. Sátán módszeresen pusztítja az emberi társadalmat. Jézus így vádolta: „Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja” (János 8:44). Azt is mondta, hogy a férfiak, akik az életére törtek, az első gyilkos, Sátán gyermekei. Azért lettek azok, mert úgy cselekedtek, mint Sátán. Ahogy a mondás tartja, az alma nem esik messze a fájától.
Sátánnak még mindig az a célja, hogy az emberek szívében gyilkos indulatokat szítson. Például a Hawaii Egyetem nyugalmazott professzora, R. J. Rummel becslése szerint 1900 és 1987 között különböző kormányzatok 169 198 000 embert öltek meg politikai tisztogatások, fajirtások és ok nélküli öldöklések során. Ehhez még hozzájön az a több tízmillió ember, akik a harcmezőn estek el ugyanebben az időszakban.
Ha nem Isten okozza a szenvedést, akkor miért engedi meg? Azért, mert még mindig válaszra várnak azok az egyetemes erkölcsi vitakérdések, melyek hosszú idővel ezelőtt merültek fel. Vizsgáljunk most meg csupán egyet ezek közül.
Ádám és Éva az emberi történelem hajnalán Sátán oldalára állt. Elvetették Isten uralmát, és úgy döntöttek, hogy a maguk urai lesznek, ami voltaképpen azt jelentette, hogy az Ördög uralma alá kerültek (1Mózes 3:1–6; Jelenések 12:9).
Az igazságossága megkövetelte Jehovától, hogy időt adjon arra, hogy bizonyítékok gyűljenek össze. És mi a logikus következtetés ezek alapján? A sátáni befolyás alatt lévő emberi uralom csakis szenvedéshez vezet. Igen, hosszú távon az emberiség javára válik, hogy Isten időt ad. Miért mondható ez? Azoknak, akik tanulmányozzák és elfogadják a bizonyítékokat, lehetőségük van kimutatni, hogy készek alávetni magukat Isten uralmának. Azoknak, akik megismerik és alkalmazzák Isten követelményeit, reménységük van az örök életre (János 17:3; 1János 2:17).
Jelenleg persze a világot Sátán tartja a markában gonoszul. De már nem sokáig. Jehova a Fia által hamarosan ’lerontja az Ördög munkáit’ (1János 3:8). Isten irányítása alatt Jézus meggyógyítja az összetört szíveket, és helyrehozza a tönkretett életeket. Emberek milliárdjait támasztja fel a földön, akik szenvedtek és meghaltak a századok során (János 11:25).
Jézus feltámasztása jól példázza Isten győzelmét az Ördög munkái felett; ez záloga annak, ami azokra vár, akik Isten uralmát választják (Cselekedetek 17:31). A Biblia ezekkel a vigasztaló szavakkal nyújt betekintést nekünk a jövőbe: „maga az Isten lesz [az emberekkel]. És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak” (Jelenések 21:3, 4).
Azt senki nem gondolja komolyan ,hogy valahol a nem láthatóban,megfoghatatlanban ül valaki és osztja,hogy kivel mi történjen,büntet és jutalmaz?
Isten fogalma nem egy lény.Nem teremtette a földet és nem uralkodik senki felett.
A karma törvénye uralkodik,ki mit tett előző életeiben asszerint alakul a mostani.Ki mint vet úgy arat.A lélek fejlődése a fő cél életünkben ,meg kell tanulnunk minden életünkben valamit ami lelki fejlődésünknek szolgál.Semmi nincs véletlenül és semmi nincs hiába.Saját sorsunkat,legyen az jó vagy rossz, magunk válasszuk még megszületésünk előtt,aztán majd halálunkkor számot vetünk saját magunkkal,hogy jól vagy rosszul csináltuk,tanultunk-e avagy sem .Itt van az igazság.
Az öngyilkosok pedig nem szabadulhatnak problémáiktól a halállal,mert a problémájuk a lelkükkel velük marad,ígyhát a következö életükben újra ugyan azzal a problémával kell megküzdeniük,egészen addig míg le nem győzik azt.
Ez a karma törvénye,így igazságos.
"Van Isten?"
II. Nagy Frigyes porosz király megkérdezte udvari kápláját, hogy tud-e valamilyen bizonyitékot momdani Isten létezése mellett?
De felség- válaszolta a káplán. A zsidók! (Az Ő vére mirajtunk, és a mi gyermekeinken)
No comment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!