Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A világ hatezer éves?

A világ hatezer éves?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, nem is tudom, kik vallják. Nem kötözködni akarok, tényleg érdekel, hogy jön ki. Előemberek, dínók, üledékes kőzetek, a földrészek vándorlása, vagy csak eleve a csiĺlagok, amik fénye millió év alatt ér ide.
2012. ápr. 17. 06:18
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

[link]

(ez az oldal kirstálytisztán leírja, hogy kell kiszámolni a Nap-Föld távolságot)

2012. ápr. 19. 04:28
 32/33 anonim ***** válasza:

#29 - 31#-nek: 'se rossz, amit linkeltél, de nem a kérdésemre válaszoltál.

Megtaláltam a kör kerületének számítását, ami 2xrx3,14 tehát kb.:

2 x 150 millió x 3,14 = 942 millió km, amit egy év alatt tesz meg, félév alatt a pályának a felét, ami 471 millió km.

(Ennyire jó "fej" nem lettem, egy tanár segített!)

Változatlanul nem értem ezt az egy állításodat, és csakis ezt:

"A föld helyzete fél év alatt a Nap körűl 924.375.700 km -es átmérőjű távolságban van."?

(Valószínű a számításod pontosabb, mert mi kerekítettünk 150 millió km-re.)

2012. ápr. 19. 10:34
 33/33 anonim ***** válasza:
61%
A világ? Az emberi történelem is régebbi ennél, egyébként meg nem hiszem hogy erre van valami képlet amely alapján számolhatsz.
2012. ápr. 22. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!